Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Eğitici Dolgu - Ahşap Oyuncak Örnekleri

Tepki Skoru
0
iyi günler benim dolgu oyuncak yapmam lazım.Dolgu oyuncak kalıpları varsa elinizde gönderirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bana çok acil sayı kavramıyla ilgili eğitici oyuncak örnekleri llazım ...yardımcı olursanız çok sewinirimmmmmm

Tepki Skoru
0
bnm bi arkadaşım marangozcudan 10cmlik ebatında 10 tane tahta kare kestirdi.(sunta da olabilir).sonra ayrıca 10*60 cm ebatında ayrı 2 dikdörtgen kestirdi.boyutunu tam hatırlamıo olabilirim.o uzun 2 dikdörtgene 10ar cm arayla kancalar taktırdı.anahtarcılarda satılıomuş hatta.sonra bu ahşapları önce boyadı.10 tane tahtadan 5inin üzerine rakamları yazdı.yani her karaya ayrı bi rakam.1den 5 e kadar.diğer 5 kareye de kalpler çizdi.yani 1 tahtaya 1 kalp,diğer tahtaya 2 kalp diğerine 3 kalp... (5 e kadar) en son da wernikledi bunladı.
yani etkinlik şöyle bişey örn:öğretmen 1 yazılı olan kareyi kancaya asıo we çocuktan 1 tane kalp olan kareyi de diğer tahtadaki kancaya takmasını istio.tabi bu etkinlik geliştirilebilir.ama hocamız çok beğenmişti.
umarım anlatabilmişimdir:)

Tepki Skoru
0
güzel bi örnek bu.
bizim hocamız ahşapı,tahtayı,suntayı gördümü direk yapıştırıodu 90'ı 95'i:)
sırf dayanıklı die.Mukawwayı hiç beğenmiolar
strafor da kullanılabilir.hem kesmesi de çok kolay

Tepki Skoru
0
hepinize çok teşekkür ederim süper bunlarrr

Tepki Skoru
0
arkadaşlar acil zaman ve mekanda konumla ilgili eğitici oyuncak örnekleri lazım....yardımcı olursanız çooookk sevinirim...:36_3_12:

Tepki Skoru
0
ben lisedeyken bu konuyla ilgili masa kartları hazırlamıştım hatırlayabildiğim kadarıyla küçük kartlar bir şömine var bir kartta şöminenin içinde odunlar diğerinde üstüne bir vazo diğerinde yanında bir kesi falan gibi şeylerdi, bristollere çizip keçeli kalemle boyadım ve mukavvaya yapıştırıp etrafını elektirik bantı ile sarmıştım klasik sistem... Kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
canım dolgu oyuncak kalıplarını büyük kırtasiyelerden veya burda dergisinin geçmiş sayılarını incelersen bulabilirsin. ben incik boncuk terzi malzemeleri satan bi dükkandan bulmuştum.

Tepki Skoru
0
istersen kalıbını kendin de çıkarabilirsin cnm.
yani mutlaka özel bi kalıp olması gerekmio.
çıkradığın kalıp orantılı we düzgün çizilmiş olsun yeter

Tepki Skoru
0
cnm bnm bi arkadaşım zaman kawramıyla ilgili şunu yapmıştı.
strafordan(köpük) kocaman yuwarlak kesip (saat yapmak için) bunun üzerini kumaşla kapladı.pullarla rakamları yazdı.sonra kalın mukawwadan akrep yelkowan yapıp bunu çiwiyle strafora tutturdu.bu yaptığı saati de dikdörtgen şeklindeki başka bir straforun üstüne yapıştırdı.(o straforların boyutları büyük oluo baya.yanılmıosam 100*50)
bir çocuğun günlük etkinliklerini de tek tek kartlara çizip boyadı (mesela uyanırken,kahwaltı yaparken,okula giderken...) .sonra dikdörtgen şeklindeki straforun üzerine çengeller taktı.(kaç tane günlük etkinlik warsa)
işte çocua önce saati(akrep we yelkowanla) gösteriosun arkasından yaptığı etkinliği gösterip çengele takıosun
mesela saat 8.00 Ayşe uyandı gibi..

biras karışık oldu galiba ama umarım anlatabilmişimdir:)

bi de zaman kawramını werirken genelde tam saatleri kullan ya da yarım saatleri.çeyrek kawramını kullanma cnm

Tepki Skoru
0
MİKTAR KAVRAMIYLA İLGİLİ NELER YAPABİLİRİM.....ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUMMM:thumbsup:

Tepki Skoru
0
miktar kavramını sınıftaki oyuncaklarla verebilirsin.Mesela;legoları büyüklüğüne göre veya eksik-fazla olarak ikiye ayırabilirsin.

Tepki Skoru
0
teşekkür ederimmmm......başka fikri olan yokmuuuuuuu... çok acilllll

Tepki Skoru
0
üniversitede derste arkadaşların yaptığı bir etkinlik vardı. resim yok kusura bakmayın ama hatırladığım kadarıyla anlatayım.
kıvrılabilecek sertlıkte bir kartonu kıvırıp ağacın gövdesini yapmıştı. yine aynı kartondan ince borular yaparak farklı uzunlukta dallar yapmıştı. ağacın gövdesini ve dalları kahve rengi grapon kağıdı ile sarmış, dallara yeşil fon kartonundan yapraklar kesmişti. dallara yılbaşı ağacına süs olarak kullanılan elmaları asmıştı. bu elmayı bulamazsanız farklı birşeyde düşünebilirsiniz. ağaçtan 2 tane hazırlamış. bir ağaçta daha fazla elma vardı. çocukların eline de sepet verip drama şeklinde miktar kavramını öğretiyordu. kim daha çok elma toplamış gibi
umarım anlatabilmişimdir

Tepki Skoru
0
yeni bir etkinlik buldum
çiçeklerin ne kadar su içtiği ile ilgili güzel bir etkinlik. umarım sizde beğenirsiniz.
kartondan 10 cm büyüklüğünde renk renk çiçekler hazırlanır. çiçeğe sap ve yaprakta yapılır. çiçeklerin başları kitap kapağı gibi açılacak biçimde hazırlanır. bu çiçeklerdan 5 tane hazırlanıyor. çiçeklerin başları açılıp içine bardak resmi yapıştırılır. her çiçekteki bardağın içindeki su miktarı farklı olmalıdır. biri tam dolu biri boş diğerlerinde de orantılı olarak azdan çoğa doğru su olmalıdır. bu çiçekler kartona yapıştırılabilir. çiçeklerin en üstünede dalı olmayan çiçek yapıştırılır. bu çiçeğin içinede gülen yüzler yapıştırılır. çocuklar sırayla çiçeklerin kapağını açar ve sulanan çiçeklerin ne kadar su içtiği sorulur. az yada çok cevabı beklenir. doğru cevap veren çocuklara en üstte olan çiçeğin içinden gülen yüzler verilir. bu oyun şekline dönüştürülebilir.
bunu da bir arkadaşım derste ödev olarak sunmuştu. umarım işinize yarar

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar sizlerin fikirlerine ihtiyacım var!!!

araç yapımı dersimiz için çocukların duyularını harekete geçirebilecek eğitici araç yapacağız

ayrı ayrı duyulara hitap edebilen araçlar olabilceği gibi bir araçta birden fazla duyuyu harekete geçirebilecek eğitici araç yapmamızı istedi hocamız

ben çalışmama başlamadan önce bu çalışma hakkında sizlerin fikirlerini almak istedim çocuklar için farklı ve kalıcı duyu eğitici bir araç nasış hazırlayabilirim? uardımcı olursanız çok sevinirim
[size=medium]
[/size]

Tepki Skoru
0
[size=small]
gönül' Alıntı:
YÜZ İFADELERİ YAPABİLİRSİN

teşekkürler arkadaşım yüz ifadelerini duyularımızla verdiğimiz tepkilerle kullanabilirim elbette hangi duyumuzla neler yapabilirizi vereceğim

5 duyumuz çok rahat tasarlayabilirim ancak sıcaklık - soğukluk hissi gibi duyuları nasıl verebilirim sizce???

bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum
[/size]

Tepki Skoru
0
İNSAN RESMİ YAPIP ELLER SICAK SUYA YADA SOBAYA DOKUNDURABİLİRSİN ATEŞTE OLABİLİR ELİN RENK DEĞİŞİMİNİDE VEREBİLİRSİN

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle