İngiltere’de yapılan son araştırma, hamilelik döneminde annenin E vitamini alması ile çocuğunun astım hastalığına yakalanma olasılığı arasında birebir ilişki olduğunu ortaya koydu…
Hamilelikte E vitamini kullanılmasıyla, astım hastalığı arasındaki bağlantı bir araştırma ile ortaya kondu. Araştırmaya göre, anne adayının hamileliğin özellikle ilk 16 haftasında E vitamini alması çocukta astım riskini azaltıyor.
İngiltere’de yapılan son araştırma, hamilelik döneminde annenin E vitamini alması ile çocuğunun astım hastalığına yakalanma olasılığı arasında birebir ilişki olduğunu ortaya koydu.
Buna göre gebeliğin özellikle ilk 16 haftasında yeterli E vitamini alan annelerin çocuklarının astım hastası olma ihtimali diğer annelere oranla 5 kat daha az.
2 bin kadının katılımıyla yapılan araştırmada, 9 ay süresince anne karnında yeterli E vitamini alamayan bebeklerin, 5 yaşına geldiğinde soluk alıp verirken güçlük çekme ve egzama olma ihtimalinin daha yüksek olduğu anlaşıldı.
Annesi E vitamini almayanlar polenlere ve akarlara duyarlı
E vitamini, akciğer gelişimine önemli katkı sağlıyor. Bu vitamini yeterince almayan yeni doğanların polenler ve ev tozu akarlarına karşı daha duyarlı oluyor.
Ayçekirdeği ve margarinde E vitamini var
İngiliz uzmanlar, anne adaylarına sebze yağları, margarin ve ay çekirdeği öneriyor. Ancak sağlıklı bir hamileliğin, aslında temel olarak dengeli beslenmekten geçtiğini bir kez daha hatırlatıyor.
alıntı
Hamilelikte E vitamini kullanılmasıyla, astım hastalığı arasındaki bağlantı bir araştırma ile ortaya kondu. Araştırmaya göre, anne adayının hamileliğin özellikle ilk 16 haftasında E vitamini alması çocukta astım riskini azaltıyor.
İngiltere’de yapılan son araştırma, hamilelik döneminde annenin E vitamini alması ile çocuğunun astım hastalığına yakalanma olasılığı arasında birebir ilişki olduğunu ortaya koydu.
Buna göre gebeliğin özellikle ilk 16 haftasında yeterli E vitamini alan annelerin çocuklarının astım hastası olma ihtimali diğer annelere oranla 5 kat daha az.
2 bin kadının katılımıyla yapılan araştırmada, 9 ay süresince anne karnında yeterli E vitamini alamayan bebeklerin, 5 yaşına geldiğinde soluk alıp verirken güçlük çekme ve egzama olma ihtimalinin daha yüksek olduğu anlaşıldı.
Annesi E vitamini almayanlar polenlere ve akarlara duyarlı
E vitamini, akciğer gelişimine önemli katkı sağlıyor. Bu vitamini yeterince almayan yeni doğanların polenler ve ev tozu akarlarına karşı daha duyarlı oluyor.
Ayçekirdeği ve margarinde E vitamini var
İngiliz uzmanlar, anne adaylarına sebze yağları, margarin ve ay çekirdeği öneriyor. Ancak sağlıklı bir hamileliğin, aslında temel olarak dengeli beslenmekten geçtiğini bir kez daha hatırlatıyor.
alıntı