14.04.2011
Programdaki Etkinliğin Adı : Anadili Etkinliği
Belirlenen Matematiksel Sözcük ve Kavramlar : Dün – bugün – yarın
Yaş Grubu : 4 - 5
Süre : 10-15 dak.
Gelişim Alanı : Bilişsel Alan
Amaç 4: Algıladıklarını hatırlayabilme
Kazanımlar:
1. Olay ya da varlıkları söyler.
6. Olay ya da varlıkların sırasını söyler.
9. Nesne, durum ya da olayı bir süre sonra yeniden ifade eder.
DİL ALANI
Amaç 5: Dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme
Kazanımlar:
3. Dinlediklerine ilişkin sorulara cevap verir.
4. Dinlediklerini özetler.
ÖĞRENME SÜRECİ
Eğitimci hikayeyi anlatmaya başlar:
Murat’ın Tavuğu
Murat’ın annesi her gün yumurta getirir ve o yumurtalar ile Murat’ın tavuğunu kuluçkaya yatıracağını, yumurtadan çıkan civcivlerin ise Murat’ın civcivleri olacağını söylüyormuş. Yumurtalar çoğalınca annesi Murat’a “Bugün seninle tavuğunu kuluçkaya yatıracağız” dedi.
Murat buna çok sevindi çünkü dün annesine “Yumurtalar daha çoğalmadı mı? Ben onların civciv olmasını çok istiyorum demişti.
Murat annesine yumurtaları tavuğun altına koyarken yardım etti ve artık sabırsızlıkla günlerin geçmesini beklemeye başladı. Aradan birkaç gün geçmiş, hala çıkmayan civcivler Murat’ı çok meraklandırmıştı. Her gün yumurtadan civcivlerin ne zaman çıkacağını soruyordu. Sonunda annesi ona beklediği haberi verdi.
“Yumurtalar bugün çatlamaya başlamış, yarın civcivlerin çıkacak” dedi.
Murat’ın günlerdir beklediği civcivlerin yarın çıkacak olması onu çok heyecanlandırmıştı. Sabah olduğunda koşarak kümese gitti. Tavuğun yanındaki civcivleri görünce çok mutlu oldu.
Eğitimci hikayeyi okuduktan sonra çocuklara hikaye hakkında sorular sorar.
Değerlendirme:
Programdaki Etkinliğin Adı : Anadili Etkinliği
Belirlenen Matematiksel Sözcük ve Kavramlar : Dün – bugün – yarın
Yaş Grubu : 4 - 5
Süre : 10-15 dak.
Gelişim Alanı : Bilişsel Alan
Amaç 4: Algıladıklarını hatırlayabilme
Kazanımlar:
1. Olay ya da varlıkları söyler.
6. Olay ya da varlıkların sırasını söyler.
9. Nesne, durum ya da olayı bir süre sonra yeniden ifade eder.
DİL ALANI
Amaç 5: Dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme
Kazanımlar:
3. Dinlediklerine ilişkin sorulara cevap verir.
4. Dinlediklerini özetler.
ÖĞRENME SÜRECİ
Eğitimci hikayeyi anlatmaya başlar:
Murat’ın Tavuğu
Murat’ın annesi her gün yumurta getirir ve o yumurtalar ile Murat’ın tavuğunu kuluçkaya yatıracağını, yumurtadan çıkan civcivlerin ise Murat’ın civcivleri olacağını söylüyormuş. Yumurtalar çoğalınca annesi Murat’a “Bugün seninle tavuğunu kuluçkaya yatıracağız” dedi.
Murat buna çok sevindi çünkü dün annesine “Yumurtalar daha çoğalmadı mı? Ben onların civciv olmasını çok istiyorum demişti.
Murat annesine yumurtaları tavuğun altına koyarken yardım etti ve artık sabırsızlıkla günlerin geçmesini beklemeye başladı. Aradan birkaç gün geçmiş, hala çıkmayan civcivler Murat’ı çok meraklandırmıştı. Her gün yumurtadan civcivlerin ne zaman çıkacağını soruyordu. Sonunda annesi ona beklediği haberi verdi.
“Yumurtalar bugün çatlamaya başlamış, yarın civcivlerin çıkacak” dedi.
Murat’ın günlerdir beklediği civcivlerin yarın çıkacak olması onu çok heyecanlandırmıştı. Sabah olduğunda koşarak kümese gitti. Tavuğun yanındaki civcivleri görünce çok mutlu oldu.
Eğitimci hikayeyi okuduktan sonra çocuklara hikaye hakkında sorular sorar.
Değerlendirme: