Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

DRAMADA ISINMA ÇALIŞMALARI

Tepki Skoru
0
ETKİNLİK ADI : HOPLA ZIPLA
AMAÇ : KENDİ VÜCUNU KULLANMAK( ISINMA ÇALIŞMASI)
MALZEMELER : BİR ADET RİTİM ALETİ

İlk olarak uygulama yapılacak alana minderler ya da battaniyeler yerleştirilir. Ve çocuklara yerde hareketsizce duran birer top oldukları söylenir.Bu arada lider elindeki ritim aleti ile yavaşça ses çıkarmaya başlar.Ve böylece topların yavaşça yuvarlanmaları gerektiği söylenir. Ve lider müzik aletini hafifçe hızlı hızlı sallamaya başlar ve topun artık çok hızlı yuvarlandığını söyler.Böylece çocuklar daha hızlı yuvarlanırlar.Daha sonra topların bir duvara çarptığı ve geriye doğru hızla fırladıkları söylenir.Ve şimdi de biri gelip topu eline alıp onu zıplatmaya başladığını belirtir lider. Böylece çocuklar yavaş yavaş zıplarlar, liderin elindeki müzik aletinin daha hızlı ses çıkarması ile birlikte zıplayışlar da yükselir.En sonunda o kişinin topu bir kenara koyduğu ve topun artık hafifçe havasının indiği söylenerek etkinlik sona erdirilir.

ETKİNLİK ADI : ÖRÜMCEK AĞLARI
AMAÇ: ÇEŞİTLİ HAREKETLER İLE VÜCUDUNU TANIYIP HAREKET ETTİRME
MALZEMELER : -

Öğretmen çocukların yere oturmasını ister.Çocuklara hepsinin birer örümcek olduğunu ve yavaş yavaş verilen yönerge ve ritimlere göre hareket etmeleri söylenir. Çocuklar yavaşça yerde sürünmeye başlarlar.Ve çocuklar istedikleri gibi tırmanma,sürünme vb. hareketler yapar.Daha sonra diğer örümceklerle karşılaştıkları ve onlarla yan yana gelerek ağ öreceklerini belirten lider ritim aletini hızlandırarak sallar böylece çocuklar arkadaşlarının el,kol ve bacaklarından tutarak bir ağ örmüş olurlar.Tüm öğrenciler bir bütün oluşturduktan sonra ağın tamamlandığı söylenerek etkinlik sona erdirilir.

ETKİNLİK ADI : AYNI-FARKLI
AMAÇ: ISINDIRICI ÇALIŞMA

Öğrenciler ayakta durular ve öncelikle lider yavaş yavaş hareketler yapar ve aynı anda grubunda tekrar etmesini ister.Örneğin elma toplama hareketi yaparken aynı anda zıplamaları ya da lider eli ile alkış sesi yaparken gruptan tek bir alkış sesi çıkmasını ister.Ve bu sesleri aynı anda çıkarırken aaaaaaa diye bağırırlar .Daha sonra lider şimdi yapacağı hareketlerin tersini yapmalarını ister.Ters hareketleri yaparken de sssssss sesini çıkarırlar.Lider yapacağı hareketleri bir süre gösterir ve sonra etkinlik başlar.Daha sonra tersini yapmalarını ister.Örneğin lider alkış yaparken grup kollarını açar ve sss diye ses çıkarır.Ters hareket yapmayan kişi oyundan çıkar.Hareketlerin ters yapılacak olması etkinliğe heyecan ve hareketlilik katar.

UMARIM İŞİNİZE YARAR ARKADAŞLAR...

Tepki Skoru
0
wallahi ben kaydettim işime yarayacağını düşünüyorum teşekkürler

Tepki Skoru
0
hopla zıpla oyunu gibi farklmı oyunu olanlar bana hemen gönderebilirmi 6 yaş grubu için gönderirseniz sevinirim:36_11_12:

Tepki Skoru
0
byüyük küçük kavramıyla ilgili ısınma çalışması var mı acaba çok acil lazıım lütfen

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle