Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Drama yöntemiyle aile katılım etkinlikleri

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim drama yöntemi ile aile katılım etkinlikleri planlamayı hiç düşündünüz eğer böyle bir şey yapsak ne gibi etkinlikler planlayabiliriz sizce?
Ailelerin etkinliklere katılımını sağlamak sizce zor olur mu?

Tepki Skoru
0
Çok garip o kadar kişi bakmış ama bir kişi bile yorum yapmamış :(

Tepki Skoru
1
Ben kendi sınıfımda aile katılımında drama yapmıştım ve büyük keyif almıştık.
Aktif çığlık
Okyanusta dalga
Örümcek kardeş vb. dramalar yaptık.
Velilerde böylece iş stresini attı:) Tavsiye ederim.

Tepki Skoru
1
Aile katılımına önem verilmelidir. Anne-babaların da içinde olabileceği drama etkinlikleri planlanabileceği gibi onlardan dramada kullanılabilecek bazı araç gereçlerin istenmesi gibi durumlarla aile katılımının sağlanması oldukça önemlidir..

BENDEN BİR ÖRNEK :

Objelerle oluşturulan doğaçlamalar

Çocuklar daire şeklinde yere otururlar. Lider dairenin ortasına parlak ve süs-ü bir hediye paketi koyar. Ve içinde ne olabileceğini düşünmeleri için çocukla-oa süre tanır. Daha sonra çocukları gruplara ayırır ve birbirlerine bu hediyenin lereden geldiğini, nasıl geldiğini anlatmalarını ister. Her grup hediye kutusu lakkında bir hikaye yaratır ve anlatır.

Tepki Skoru
0
Aslında çok iyi bi fikir hocam fakat her yerde uygulanamıyor fakat farklı nesnelerle rol oynama diye bi drama var çocukların yaratıcılıklarına büyük etkisi var

Tepki Skoru
0
Güzelmi çalışmaymış teşekkür ederim arkadaşlar peki bu etkinliklere ailelerin katılım oranı ne oluyor arkadaşlar

Tepki Skoru
0
en basiti size başlangış olarak herkesin bir kukla yada bez bebek yaparak sevdikleri bir masalı veli ve çocuk şeklinde anlatmalarıdır. dramalı aile katılı etkinlikleri katılımında çevrenin sosyo kültürel durumu önemli... bazı yerlerde katılı sağlamanız zor olabilir...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle