Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Drama sizce nedir?

Tepki Skoru
0
Arkadaslar herkes drama etkinliklerini paylasmis bu forumda ama ben sunu merak ediyorum;
Sizce Drama etkinlikleri nasıl uygulanir?
Benim universitemde drama hakkinda ogrendiklerimle sizin burada bizimle paylastiginiz drama arasinda cok fark var.
lutfen bana dramanın nasil uygulandigini yazar misiniz?:36_13_3:

Tepki Skoru
0
denisse' Alıntı:
Drama bence bir doğaçlama. Canlandırma . Örneğin bizim dramalarımızda okullarda planda verdiğimiz hep yol gösteren tarzda ama bazıları hariç,çocuğa çok düşünme fırsatı vermiyor. Oysa çocuğa yalnızca bir şey söylenmeli önbilgi ve aklına ne geliyorsa o canlandırılmalı! Ortada sadece bir fikir ya da söz olmalı gerisi karşıdakine bırakılmalı.İşte o ne zaman kendi duyguları ile harekete geçerse bağımısız ve kendini sadece bedeni ile ifade etmeye başlarsa, İşte bu dramadır.
bu forumda yazilan drama etkinliklerinin cok cok azi drama asamalarini icine alinarak yazilmis. Turkiye'deki cogu egitimci dramanin asamalarinin oldugunun farkinda degil ve ben bu duruma uzuluyorum. Drama sadece bir canlandirma degildir diye dusunuyorum. Drama bir ogretim yontemi teknigidir ve 4 asamadan olusur diye dusunuyorum. Butun asamalari bir butun olmalidir. Dramada "rol yapma" olmaz "rol oynama" olur.

Tepki Skoru
0
drosles' le aynı kaygıları paylaşıyorum. Isınma oyunlarını drama zanneden arkadaşlar var. Bir drama seansı Isınma / Oyun / Değerlendirme aşamalarından oluşan bir bütündür. "Dramatik olan" ı içermelidir. Sorular sormalıdır, yanıtlarını katılımcılar bulmalı, karar vermelidir. Katılımcıyı bir yerden alıp, bir yere götürmelidir, kafasında soru işaretleri oluşturmalıdır. Drama, demokrasi kültürünü geliştirmelidir, empati kurmayı öğretmelidir, kişinin bir konu üzerinde bakış açısı geliştirmesine yardımcı olmalıdır.
Saygılarımla

Tepki Skoru
0
günümüzde drama ve dramatizasyon karıştırılıyor

Tepki Skoru
0
bu soruyu sormakla çok iyi yaptığını düşünüyorum arkadaşım sitedeki çoğu örnek kesinlikle bir drama oturumu değildir drama bir yöntemdir. bir drama oturumu içerisnde bir çok teknik kullanılır. başta rol oynama ve doğaçlama mutlaka olmalıdır bu yüzdende dramatizasyonla karıştırılmamalıdır ki doğaçlama ve dramatizasyon farklı şeylerdir iç içe olamaz.dramatik bir yapı içermelidir ve oyunun içerisinde çatışma olmalıdır. 3 aşamalıdır ısınma asıl çalışma ve değerlendirme bir oturum akışkan olmalı ısınma ve asıl çalışma çok kopuk olmamalıdır özellikle okulöncesiyle çalışıyorsak ve ısınma çalışması sırf vücüdu ısıtmak değildir zaten okulöncesi çouğu hareketlidir tekrar vücüdu ısıtmak gibi bir derdimiz olamaz ısınma öğretilecek konunun içeriğine ısınma olmalı ve asıl çalışmaya geçilmelidir. sevgiler...

Tepki Skoru
1
drama oldukça geniş bir yelpazeye sahip tekniktir...
eğitimi de oldukça ciddidir..
keşke herkesin imkanı olsa da eğitimine ehil kişilerden alsak...
arkadaşlar alev beyin verdiği konferansları uygulamaları kaçırmayın derim ...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle