Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Drama eksiğim nedir

Tepki Skoru
0
sevgili öğretmenlerim bugün bir uygulamaya gittim....drama ve kurallı hareketli oyun uyguladım ama çocuklar çok yaramazdı bırakın beni dinlemeyi kendi öğretmenlerini dinlemediler.yani etkinliğim güme gitti...
süslü şeyler bile hazırladım ama etkinliklere katılmak istemiyorlar,müzik kullnadım dans etmelerini istedim...
sosyal kurallar sıra bekleme yok....

şimdi sorum şu;ben haftaya bu çocukların dikkatini etkinliğe çekecek ne yapmalıyım....:36_1_6:

lütfen yardım edin tavsiyelerinizi bekliyorum.....

Tepki Skoru
0
gülnar arkadaşımın dediği gibi kıyafet seçimi çok önemli.bunun yanında sıra olmayı falan çocuklara oyun yoluyla verirsen daha ilgi çekici oluyor.mesela çocukları tek tek sıraya sokup bekletmek yerine "hadi tren olalım,arkama takılın"diyerek onları kolayca sıraya sokabilirsin.bide onları sustarmak için durun susun derken çok zaman harcanıyo.bu yüzden hemen etkinliğe giriş yap.zaten etkinliğin ilgi çekici olursa hemen katılıyorlar.fazla da uzun olmamasına dikkat et bence.dikkatleri çabuk dağılıyo çünkü...

Tepki Skoru
0
onları toplamak için ilginç bir ses tonu veya ilginç sesler çıkaran bir malzeme kullan.Ben farklı bir etkinliğe geçeceksem önce çocukları sandalyeye oturmayı başarıp.Sonra ilginç bir hareketle dikkatlerini çekip,yaptıracağin dramatizasyonu ses tonunu kullanarak anlatıp tam can alıcı noktasında bunu hep birlikte oynayalım mı şeklinde konuya dahil edip yaptıracağımı yaptırıyorum.Sonrada ödüllendiriyorum.

Tepki Skoru
1
sevgili p3753
o çocukları en iyi sen tanırsın.çocukların o günkü ihtiyaçlarını karşılamalısın.doğru giydiğin kıyafet önemli ama senin ses tonun,jest ve mimiklerin daha önemli diye düşünüyorum.çocuklara hem sevgini gösterip hemde belli konularda otariteni gösterebilirsin.
onların daha çok ilgilerini çekecek etkinlikler sunabileceğini düşünüyorum.sana bir örnekte vermek isterim tabi kabul edersen? örn:benim çalıştığım ana okulunda çocuklar dramayı hiç sevmiyorlardı ama çocukların dramayada ihtiyaşları var bu nu düşünerek benimde çok sevdiğim köfte kızartma dramasını yapmıştık o günden sonra her gün drama yaptık. eğer sende çocukların ilgilerini iyi biliyorsan başarılı olabilirsin.
BAŞARILAR...

Tepki Skoru
0
köfte kızartma dramasını açablirmisin arkdaşım

su2

Tepki Skoru
0
bazen hepimizin uygulamasında böyle şeyler olabiliyor.Bizler çok hazırlıklı olabiliyoruz ama bir kaç çocuk o gün isteksiz uyumsuz ya da evde kötü bir durumdan sonra gelmiş olabiliyorlar o zaman sınıfın durumunu etkinliğe katılımını etkileyebiliyorlar.Arkadaşların yazdığı noktalara katılıyorum hepimizin başına gelebiir umarım bu hafta daha iyi olacak

Tepki Skoru
0
Hmm Cevap Yazmak Icin Sanirim Gec Kalmamisim.

Aslinda Ogretmenler Varken Bir Ogrenciye Oneri Vermek Pek Dusmez Ama Kendi Fikrimi Soyleme Geregi Duydum. Siniftaki Kimsenin Derse Katilmadigini Soylemissin. Fakat Butun Cocuklara Dersi Dinlememe Konusunda Liderlik Eden 1-2 Kisi Olmali. Ortaligi Kizistiran Ona buna Satansan 1-2 Kisi. Eger O Kisilerin Dikkatlerini Derse Cekersen Ve Yapacagin Etkinlik De Eglenceli Ise Bence Etkinlige Katilimi Saglayabilirsin.

Gecen Haftayi Ornek Alacak Olursak Cocuklari Dans Ettirmek Istedigini Fakat Katilimi Saglayamadigini Soylemissin. Teknolojik Aletler Çocukların Bayağı Ilgisini Cekiyor. 5-6 Resimden Oluşan Bir Hikaye Yapabilirsin. Önce Resimleri Bulur (Ya Da Kendin Cizer) Sonra Bunlari Bir Dijital Kamera Yardimiyla Bilgisayara Atar Ve Bu Resimlerden Bir Hikaye Olusturursun. Eğer Seslendirme De Yaparsan Daha Iyi Olur. (Daha Kolay Dikkati Cekebilmek Icin Birkac Yerde Komik Seslendirmeler Olabilir.) Ayrica Masaldaki Isimleri Siniftaki Diger Ogrencilere Yaramazlik Konusunda Liderlik Eden Cocuklarin ısimleri Ile Ayni Yapman Bu Cocuklarin Masali Dinlemelerine Yardimci Olacaktir.

yine Bu Haftayi Ornek Alacak Olursak (Drama Konunu Bilmiyorum Ama) Hikaye Senin Draman Gibi Olmali. Dramadan Sonra Bir Sekilde Hikayeyi Dansa Bağlayıp Cocukların Dans Etmelerini Sağlayabilirsiniz. (Derse Ilgisiz Olan Cocuklarin Isimleri Ali , Ahmet Ve Ayse Olsun) Evvel Zaman Icinde........Burdan Cok Da Uzak Olmayan Bir Yerde Ali , Ahmet Ve Ayse Adinda 3 Arkadas Yasarmis............ Seklinde Baslayip ........Ali , Ahmet Ve Ayse Dans Etmeye Baslamislar. Bu Neseli 3 Arkadasi Goren Tum Insanlar Da Onlarla Birlikte Dans Etmis. Seklinde Biten Bir Masal Olabilir.

Masali Bir CD'ye (Moviemaker Yardimi Ile) VCD Olarak Kaydedip Sinifin VCD'sinde Cocuklara Izlettikten Sonra (Hazır Masaldaki Kisilerle Ayni Isimde Olan Cocuklar Sınıftayken :D) Masali Bir De Cocuklarin Canlandirmasi Istenebilir.

Tepki Skoru
1
tabiki de açıklayabilirim.
köfte kızarma oyunu tüm çocuklarla yapılabilen bi drama örneği.
çocuklara önce köftenin içinde olan malzemeleri tartışıyoruz.(domates,kıyma,soğan gibi) çocuklara bu rolleri dağıtıyorum daha doğrusu çocuklar istediklerini oluyorlar.bazı çocuklarda köfte yiyecek müşteriler oluyorlar.önce öğretmen aşçı oluyor çocuklardan biri de yardımcı. büyük bi daire yapıyoruz.dairenin ortası tava oluyor."ekmekle kıyma yoğurularak ve diğer malzemelerde katılarak köfte yapılır" çocuklara dokunarak köfteleri yapıyoruz.sonra tum malzemeleri tavaya koyuyoruz kısaca evde bi köfte nasıl yapılıyorsa o şekilde.çocuklar tavanın içinde yatıyorlar o sırada cızz cız cız diye sesler çıkarıyorlar. köfteler tavaya yapışmasın diye yardımcınla birlikte köfteleri ters çeviriyorsun.sonra köfte olan çocukları müşterilere veriyorusun.çocuklar gıdıklanarak yenir.sonunda da başka hangi yiyecekler pişer gibi sorular yönelterek onlarıda dramaya çevirebilirsin.örneğin patates kızartmasıda bu şekilde yapılabilir.çocuklar gerçektende büyük zevk alıyorlar.çalıştığım anaokullarında bu dramayı yaptım çok beyendiler deneyin bence... iyigünler...

Tepki Skoru
0
benim çocuklarımda ilk başlarda dramaya katılmak istememişlerdi...bende çok daha fazla hareketli ve ilgi çekici dramlar kullanmaya başladım..şimdi bigün drama yapmasak soruyorlar yapıcakmıyız diye...dramaya başlarken ilgilerini çekmek için farklı sesler kulllanabilirsin...üniversitedeyken drama öğretmenimizin yaptırdığı bir ödev vardı...hişştt çekme diye...örneğin çocuklar konuşurken aaa bakın çocuklar aklıma ne geldiiii...yada gelin gelin bakın ne oynıcaz...gibi hişt çekmeler kullanarak ilgilerini çekebilir dramanıda anlatırken ilgi çekici bir şekilde anlatırsan mutlaka katılırlar..mısır patlatma , ormanda fırtına, köfte kızartma, eşini sesinden tanı, görmeden tanı bunlar dramayı sevmelerini sağlayan dramalar oldu...umarım sende başarırsın...

Tepki Skoru
0
hocam haklısınız bu sınıfta 2 erkek çocuk vardı ve diğer erkeklri de peşine taktı oyun dans bişey kalmadı....kızlarla problem yaşamadım...
ben ne yaptığımı anlatayım....
çocuklara şekillerden kolyeler yaptık herkesingrubu belli oldu,bunlar siin partinizin davetiyeleri,hadi partiya gidelim dedim ve tren olduk,parmak ucu yürüdük koştuk filan aa partiya geldik dedim çocuklara kurdeleler verdik,hadi bunlarla dans edelim dedik,ama ne mümkün,daha sonra 2 tene hareketli müzikte verdik ama olmadı,genel olarak çocuklar masabaşı etkinliklerini seviyor.orda kimsenin sesi çıkmıyor.Ama uygulama dersi beden eğitimi ve çocukların program doğrultusunda büyük kaslarını çalıştırmak zorundayım...

ilginiz için teşekkür ederim...en yakın zamanda buperşembe tekrar gideceğim olanları siznle paylaşmak isterim...
tekrar teşekkürler önerilerinizi uygulamaya çalışacağım....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle