Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Drama çalışması

Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
36
Tepki Skoru
0
Puanları
0
BENİM HAYVANIM
MATERYEL:Evcil hayvan kartları,kağıt ve boya kalemleri
*Sınıfa balık,tavşan,kaplumbağa gibi bir hayvan getirilir ve bir hafta boyunca beslenir.
*''Evcil hayvanlar hangileridir? Neden?''tartışması yapılır.Evcil hayvan kartları masaya dizilir,hayvanı söyleyen çocuk o hayvanın resmini de bulur.
*''Öt kuşum öt''oyunu oynanır.Gözleri kapalı olan,ebe olan oyuncunun önüne gelir ve ''öt kuşum öt''der.Diğer kişi kendi sesini değiştirerek kuş sesi çıkarır,ebe kimin sesi olduğunu bulmaya çalışır.Bilirse yeni ebe seçilir.
*İkili olunur ve ''köpeğim ve ben'',''kedim ve ben'' vb.doğaçlamalar yapılır.Öğretmen ''acaba bu hayvanları nasıl besliyorsun?nasıl oynuyorsun?nasıl gezdiriyorsun? vb.sorular sorarak oynamalarını ister.
*Grup ikiye ayrılır.Bir grup evcil hayvan dükkanındaki hayvanları diğer grup ise hayvanı olmasını isteyen çocukları yansılar.Öğretmen anne/baba rolünü oynar.Çocuklar eve hayvan alma konusunda anne/baba ikna etmeye çalışırlar.
*Benim hayvanım konulu resim yaparlar.''Kedi de kedi''(farklı bir hikaye de olabilir.)adlı öykü kitabı öykü okuma teknikleri kullanılarak okunur.Dramatize edilir.Öykülerdeki kahramanın bulduğu çözüm yollarıyla kendi buldukları karşılaştırılır.Dramatizasyon sonrasında kahramanın duygu durumları tartışılır.
 
Katılım
17 Mar 2007
Mesajlar
54
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
çok güzel paylaşımın içinde ayrıca saol
 
Katılım
28 May 2007
Mesajlar
5
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Sevgili Sevilistr,
2005 yılında yazmış oluğum YA-PA yayınlarından çıkan "DRAMA UYGULAMALARI, BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR İÇİN" adlı kitabımdan yapmış olduğun "alıntı"ların altına kitabı kaynakça olarak göstermenin okulöncesi eğitimciliği/drama liderliği etiği adına gerekli olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa geleceğin büyüklerini yetiştiren bizlerin yaşamın her alanında örnek insan davranışları sergilemesi gerekir- gerçek adımızla yazışmıyor olsak bile-...
Drama konusundaki çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim..
 
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
36
Tepki Skoru
0
Puanları
0
kesinlikle haklısınız.kaynağınızın ismini yazmalıydım fakat aklıma gelmedi diyebilirim.gerçekten ciddi anlamda farklı bir niyetle etkinliklerinizi yayımlamadım.bundan sonra daha dikkatli olup kaynaklarınızdan alıntılar yapmayacağıma emin olabilirsiniz.hatalar insanlar içindir.şahsınızdan özür diliyorum.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst