Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Doğum Günü Kutlamaları

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yarın bir öğrencimin doğum günü var.hediye alıp almamakta kararsızım.buna alırsam geride 22 tane daha öğrencim var.onlara da almam gerekir.ayrıca arkadaşımın çocuğu.ne yapıcam şimdi bana yardımcı olun.

Tepki Skoru
0
ARKADAŞIM BEN GEÇEN YIL DOĞUM GÜNÜ OLAN BÜTÜN ÇOCUKLARA HEDİYE ALMIŞTIM. İLLAKİ PAHALI ŞEYLER ALMANA LÜZUM YOK BELKİ BİR TOKA YA DA BİR HİKAYE ONLARI MUTLU ETMEYE YETİYOR.

Tepki Skoru
0
ufacık bişey bile onları mutlu edebiliyo bunu unutma..:) bende buyıl okulda doğum günü kutlamamaya karar verdim...çünkü yapabilen var yapamayan var...sene sonuna doğru toplu bir kutlama yaparız..

Tepki Skoru
0
okul aidat paralarından alabilirsin,sene başında çocuk sayısı kadar aynı ehdiyeden alırsan hiç sorun çıkmaz

Tepki Skoru
0
BEN BU SENENENIN BASINDAN BERİ UYGULADIGIM HARİKA BİR YONTEM VAR VELİLİLERDE COCUKLARDA BAYILDI SINIFIMIZA BİR KUMBARA YAPTIK VE HER ÇOCUK PARASI OLDUGU ZAMAN PARA ATIYOR BİR LİMİT BELİRLERİK 10 YTL HER COCUGA 10 YTL LİK HEDİYE ALIYORUM O KUMARADAN HEM COCUKLAR TUTUMLU OLMAYI OGRENIYOR HEMDE KENDI D.GUNLERIDE OLACAGI ICIN HEVESLE PARASINI TOPLAYIP ATIYOR VE LİMİT VE GUN BEİLİRLEMEDİM KİMİN NE ZAMAN PARASI OLURSA TAVSİYE EDERİMM. AMA BU UYGULAMA SENİN İÇİN BİRAZ GEC OLABİLİR BELKİ BU HEDİYEYİ SEN ALIRSIN DİGERLERİNİ COCUKLAR TOPLAR.VE KIZLARA BEBEK ERKEKLERE ARABA ALIYORUM COK HOSLARINA GİDİYOR BUTUN SINIFTA BİRLİKTE ACIYORUZ.

Tepki Skoru
0
doğum gününde öğrencime hediye aldım.dün kutladık.bugün aldığım kazağı giymişti.çok hoşuma gitti.

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar...Merak ettiğim öğrencilerinizin doğum günlerini sınıfta nasıl kutluyorsunuz, kutlama yapıyormusunuz. Örnek vermek gerekirse aşağıdaki başlıklar çerçevesinde fikirlerinizi uygulamalarınızı paylaşırsanız memnun olurum, teşekkür ederim:).

* Doğum günlerini kutluyormusun?
* Doğum günlerini kutlamıyormusunuz?
* Sizce kutlanmalı mı?... Gereklimidir gereksizmidir?
* Ne şekilde kutluyorsunuz?... Nasıl bir etkinlik uyguluyorsunuz?
* Pasta, hediye alınıyor mu?... Maaliyetini kimler karşılıyor?
* Veliler de katılıyor mu?
* Sadece sözlü olarak mı kutlanıyor?
* Eğitim yılına denk gelenler kutlanıyorsa denk gelmeyenler için neler yapıyorsunuz?
* Etkinlikleriniz aksıyor mu?
* Çocuk eğitimi açısından önemi nedir?

Tepki Skoru
0
sıra ile cevaplayayım,ben kutluyorum sınıfta kutlanan doğum gününde çocuk çok mutlu oluyor
sınıfı süslüyoruz,önce pasta kesme merasimi yapıyoruz, sonra hediye veriyoruzardından müzikli kısa süreli bir eğlence planlıyorum oyunlu olmasına dikkat ediyorum sandalye kapma heykel olma müzikli taklit yürüryüşlerivb...Maliyeti veli karşılıyor pasta meyve suyu ve bir çeşit tuzlu kurabiye getiriyorlar,hediye için bende dahil 1 ytl topluyoruz kişi başı ve uygun bir hediye alıyoruz hepimiz adına bence bu etkinlikte eğitimin bir parçası ...eğitim yılına denk gelmeyen doğum gününü velilerle tarih belirledik diğerlerini ise gününde planladık ve her veliye bu listeyi dağıttık böylece ona göre hepsinin bilgisi oluyor
çocuklar böyle durumlarda özel günlerin önemini anlıyor (ilerde hep unutuyor şikayetini yenebilmek için belkide :) )mutluluğunu ifade etmeyi ve paylaşmayı öğreniyor kendilerini çok özel şkelilde ifade edebiliyorlar hatta çocuklar benimkini bile kutlamak istiyorlar ben bir sakıncasını görmedim ama eğer sınıfımızda pasta masrafını kaldıramayacak çocuk varsa oradada görev biraz bize düşüyor

Tepki Skoru
0
ben kutlamıyorum, bu fikre pek sıcak bakmıyorum 25 öğrencim var ve sosyo ekonomik düzeyleri düşük ailelerin çocukları genelde velilere doğum günü pasatası almanın zorluk olacağı çocuklar arasında doğum gününü kutlayamayacakların olacağını düşündüğüm için kutlamalrı evde yapmalrını istedim ve de kutlamalrın günlük etkinlik süresinde çok zaman aldığını düşünüyorum gereksiz buluyorum.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar çok teşekkür ederim:)
Bu konuda sıkıntılarım oluyor, baysaltayfun hocam gibi 1 ytl topladık geçen senelerde ama bir süre velilerde bir isteksizlik gözlemliyorum. Pasta ve hediyeyi aile o parayla alıyor, fakat mahallede bir pastane var hep aynı pastayı yemekten çocuklara bıkkınlık geliyordu, evde yapanlar da oluyordu.
Bunun dışında Gamze Hocam gibi yemek saatinde pastayı kesiyoruz tatlı olarak ikram ediyoruz. Hediye kısmı velilerin resim çekmesi birazcık etkinliğimi aksatıyordu hareketli dans şeklinde oyun oynatıyordum bir de.
Arakadaşları ile kutlamanın zevki bir başka tabii mutlu oluyorlar. Bu sene hediyesiz ve sözlü olarak kutlayacağız, çocuğun yapacağı bir ikramla yapmayı düşünüyorum. Henüz hiç kutlanmadı doğum günü olmadı.

Arkadaşlar olumlu olumsuz fikirlerinizi uygulamalarınızı paylaşırmısınız teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
slm ben doğum günlerini sene sonunda toplu kutluyorum bölesi daha ii oluyor etkinliklerim aksamıyor velilerde geliyor kura çekiyoruz herkes bir arkadaşına hediye alıyor

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben yıllardır doğum günlerini o gün için arkadaşlarına diğer öğrencilerin bir resim yapmasını istiyorum ve kapağınıda ben hazırlıyorum tüm resimleri kapağa zımbalayıp doğum günü çocuğuna hediye ediyoruz inanılmaz mutlu oluyorlar ve saklayabilecekleri güzel de bir anı olarak kalıyor maddi değil manevi olduğu içinde velilerde problem çıkarmıyor

Tepki Skoru
0
bende doğum günlerini kutluyorum geçen yıl gittiğim köyün madi durumu iyi değildi onun için her çocuğa pastayı ben aldım yada evde yapıp getirdim

Tepki Skoru
0
doğum günü çocuklar için çok önemli kendilerini değerli hissediyorlar. velierle birlikte yıllardır sene başında bir miktar para toplayarak her çocuğa birer resim çerçevesi alıyoruz.toplu beslenme yaptığımız için beslenme sırasını doğum gününe denk getirerek her çocuğun doğum gününü kutluyoruz.o gün o öğrencinin en çok sevdiği etkinliği planlıyoruz.hiç bir etkinliğim aksamıyor.ailekatılımına doğum günü çocuğunun velisini ayarlıyorum veli de ya bir hikaye anlatıyor,şarkı öğretiyor,saz çalan hatta sınıfta çocuklarla birlikte kurabiye yapan veli bile oldu.Malesef bazıları da hiç uğramıyor bile

Tepki Skoru
1
benim doğum günü kutlamalrım da baysaltayfun hocamınki gibi ...
1 ytl toplanıyor.. hediye alınıyor.. hatta bazı veliler sene başında kişi başı 1 ytl ye denk gelen 25 ytl veriyor kumbaraya atıyorum ordan karşılıyorum..
çok kalabalık olmuyor anne baba belki büyükanne büyükbaba
eğlenceyi aile gittikten sonra yapıyorum çünkü sınıf yabancı insanlar gelince genel olarak şımarıyor :))
eğitim de aksamıyor kahvaltı saatinde yiyoruz sonrasını da oyun etkinliği olarak yaıyoruz...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar doğum günü çocuklar için çok eğlenceli veliler için zahmetsiz oluyor.Ama olan öğretmene oluyor.Geçen sene arkadaşımın sınıfında çocuklar velinin aldığı pastadan rahatsızlandılar.doğum günlerini okulda kutlamaya hevesli olan veliler ise bir anda ters döndüler.Neyseki ciddi bir durum çıkmadı ama arkadaşımın o haftası nasıl geçti tahmin edersiniz artık.

Tepki Skoru
0
ben doğum günü çocuğuna kart yapardım geçen yıl amaç onları mutlu etmekse yanağına öpücükde yeter illaki hediye olmak zorunda değil artı maksat hatırlandını bildirmektir..

Tepki Skoru
0
ben de doğum günlerini kutluyorum çünkü çocuklar çok mutlu oluyorlar ama ben velinin katılmasını istemiyorum.sene başı toplantısında doğum günü yapmak isteyen velilere baştan söyledim sadece pastayı ve fotoğraf makinasını bırakıp gidin biz kendimiz kutlarız dedim çokta güzel oluyor veli pastayı bırakıp gidiyor ben yemek saatinde kutlayıp fotoğraf çekiyorum,böylece hem etkinlikler hiç aksamadan yapılıyor hem de çok düzenli oluyor.geçen yıl veliler de katılırdı çok uzardı doğum günü faslı
bir türlü gitmiyorlardı
ve çocuklar çok dağılıyordu.bu yıl doğum günlerimiz çok güzel geçiyor..

Tepki Skoru
0
biz kutluyoruz ama ben karşıyım yapan var yapamayan var.etkinlikler aksamıyo ikindi kahvaltısında yapıyoruz pasta ve meyve sularını doğum günü çocuğunun velisi gönderiyo sadece çocuğun velisi katılıyo mum üfleme pasta kesme fotoğraf olayları falan...hediyeyi para katışarak alıyoruz.doğum günü sonrası çocukları geçirirken bazıları anne babalarına eziyet ediyor bence doğru değil kutlamak ama kutlanıyo işte:(

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle