Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Doğuda görev yapan öğretmenler

Tepki Skoru
0
merhaba arkaşdalar doğuda bir il e atandım çocuklar türkçe bilmiyorlar ben de kürtçe bilmiyorum iletişim kumamız zor olacak ne yapmamı önerirsiniz ....nasıl iletişim kurabilirim onlarla lütfen yardımcı olun....
mesala somut materyaller sunmak yararlı olur mu elini yıkayan çocuk kartı gibi....

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
ALLAH yardımcın olsun :) benim eşimde mardin nusaybinde türkçe öğretmeni idi ama öğrenciler türkçe bilmiyordu senin dediğin gibi :) bu konu ile ilgili bir film de var doğuya atanan öğretmenin dil sorunundan dolayı yaşadığı sıkıntıları anlatıyor... onu izlemeni tavsiye ederim. ama dediğin gibi somut materyaller de oldukça etkili olabilir .

Tepki Skoru
0
oyuncak laptoplardan görsel ve işitsel olarak faydalanabilirsiniz çocuklarında hoşuna gidecektir özellkle telafuz için cd kullanmanız etkili olur diye düşünüyorum

Tepki Skoru
0
öncelikle allah kolaylık versin benim arkadasım şöyle bir yöntem uygulamış ilk zamanlar nöbetçi öğrenciler büyük oldukları için türkçe biliyorlarmış onları çağırıp belli bi zaman kuralları oturtana kadar tercüme ettirmiş eğitim kısmı için bi fikrim yok

Tepki Skoru
0
merhaba ben de böyle bir okul da öğretmenlik yapmıştım okulun ilk bir ayı çok zor geçer çünkü kullandığın her kelimeyi somutlaştırman gerek yani onlara resim yoluyla taklid yoluyla bizat nesneyi göstermek yoluyla iletişim kur.çocuklar evde televizyon seyretikleri için türkçeyi çogunlukla anlarlar fakat ifade edemezler ya da yanlış telefuz ederler sürekli cümleleri tekrarlaman ve çocuga tekrarlatman gerekli ayrıca birkaç kelime kürtçe ögrenerek çoculların kendilerini rahat hisetmelerine yardımcı olabilirsin fakat çok sık tekrarlama.unutma bu çocuklar kürtçe düşünüp türkçe konuşmaya çalışıyorlar o yüzden fazla mükemmeliyetçi olma.umarım bu tavsiyelerim işine yarar kolay gelsin

Tepki Skoru
0
bende doguda bı bucuk yıl calıstım ılk bır ıkı ay cok zor gecıyor ama egıtıcı cdler,cocuk sarkıları cok ıse yarıyor,arada turkce bılen cıkarsa ısınzıe cok yarar,az cok bı ıkı bılen cıkıyor abısınden ablasından ögrenmıs oluyorlar

Tepki Skoru
0
hocam bende doğuda çalışıyorum. yeni atandım. benim çocuklarım kürtçe değil ama hepsi arapça konuşuyolar :) ilk 2 hafta ne yapacağımı çok şaşırdım. şimdi tüm iletişimimi drama halinde gerçekleştiriyoruz. anlatmak istediğiniz her kelimeyi jest ve mimiklerle göstermelisiniz ve hangi kelimede hangi hareketi kullandığınızı unutmamalısınız. siz kesinlikle kürtçe konuşmayıp yaptığınız hareketleri sözel olarak onlara tekrar ettirmelisiniz ki bende çok işe yaradı bunlar.ve ailelerle görüşerek evde kesinlikle kürtçe değil türkçe konuşmalarının gerekliliğini dile getirmelisiniz.en fazla 1.sınıfta okumayı öğrenemezler cümlesi yardımcınız olacaktır :) evde bol bol TRTçocuk kanalından çizgi film izletsinler. ve benzeri uygulamaları siz zamanla üreteceksinizdir. Allah yardımcınız olsun diyorum.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle