Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

disiplin ?

Tepki Skoru
0
herkese merhaba.ben aralık atanmasında atandım ilk görev yerime.merkeze bağlı bir köy okulu,16 öğrencim var.etkinlikler arası geçişlerde büyük sıkıntı yaşıyorum.hemen dağılıyorlar,hep bir ağızdan konuşuyorlar.ilk başladığımda birbirlerini yumrukalayan sürekli kavga eden öğrencileim vardı.zamanla bunun önüne geçebildim.ancak bir oyundan başka bir oyuna geçerken,besleme saatinde toparlanırken(sınıfta yemek yiyorlar) ilk fırsatta sınıf dağılıyor hemen.birbirlerini şikayet etmek için yarışşıyorlar adeta.hepsini birden susturmam için sesimimi yükseltmem gerekiyor hep.tabi bu beni yıpratmaktan başka bir şeye yaramıyor.kalıcı bi çözüm yok mu?anasınıfını bağırmadan,kızmadan disiplin edebilirzi?sizler nasıl yapıyorsunuz?

Tepki Skoru
0
Hayırlı olsun...Meslek hayatınızda başarılar dilerim.Ben 13 yıllık öğretmenim,okulöncesinde ilköğretim sınıflarında olduğu gibi tam bir disiplin sağlamak imkansızdır.Kendinizi fazla yıpratmayın kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
benzeri sorunlar bende de var öğretmenim aslında yoktu 1 aydır var 2 öğrenci yeni başladı ve 0 disiplinliler hatta birini annesi evde masanın bacağına bağlarmış seraya gidermiş çocuk kimseyi tınmıyor.ondan önce sınıfım mükemmel denecek kadar iidi etkinlikler çabuk ve eğlenceli bitiyordu 1 haftadır ne etkinlik yaptırasım ne yeni bişey öğretesim var soğdum bi anda bide bu hafta yeni gelen öğrencilerden biri en uslu öğrencimin burnuna yumruk attı ve 1 saat burnu kanadı çeşme gibi garibimin ilk senem zaten çokta korktum ne yalan söliyim.Velilerde çok ilgisizleşti dağlıyoruz çocuklarını almaya gelmiyorlar anca beslenmeden beslenmeye neymiş seradalarmış çalışyorlarmış aile katılımlarında bile çocuklar kendine düşen yerleri yapıyorlar ama velilerden geri döütler için not yazmalarını istiyorum ama gelmiyo.Kısacası şunu fark ettim çocuklar annelerini babalarını özlüyorlar ve neye tepki verdiklerinin farkında değiller ama bu duruma tepki veriyorlar bence.Ben bide velilerle konuşucam.Sonuçta ben öğretmenim çocukların terbiyesini vermek evde annesine babasına düşer.Çocuklara disiplini sınıf kuarllarını hatırlatmaktan ders işleyemiyoruz ki.ben velilere sarıcam çocuklarınıza sakın kızmayın bağırmakla dayakla disiplin olunsaydı hayvanlar kaç üniversite bitirirdi özelliklede eşekler.Velilere çok kızgınım çok :hhf:

Tepki Skoru
0
bu arada mektup gibi olmuş tam bugün üüstüne bu konuyu açmışız hocam görünce dayanamadım.:emot118:

Tepki Skoru
0
hocam en büyük çözüm oyundur ;) Oyun oynayınca çocuklar kendilerini unutuyorlar...

Tepki Skoru
0
nimet hocam burda benzer problemleri yaşayanları görünce insan daha ii hissdiyor.mektup gibi yazsanız da ben okurum sıkılmadan:)serkan hocam oyun oynayınca bend e çok daha huzurlu oluyorum genel olarak ama,her seferinde oyunu kurtarıcı olarak kullanamıyorum:)ne bileyim üniversitede staj yaptığım sınılarda sanki yoktu böyle problemler.aslında stajı eğitim öğretim yılının başında almamız çok daha ii olurdu,düzeni oturmuş bir sınıfta etkinliklerini zaten uygularsın bir şekilde

Tepki Skoru
0
Çok klasik bir cevap olacak hocam ama çocukları boş bırakmamak gerekıyor.bu yüzden onlara sorumluluk verebılırsınız.Faaliyetinizi hazırlarken onlardan kağıt,makas,yapıştırıcı vs bunları getirmelerini istemek oyun alanını hazırlarken yardım istemek....gibi.Benımde çok hareketli bir sınıfım var.çözümünü bu şekilde buldum artık bana yardım etmek için birbirleriyle yarışıyorlar.Mesela beslenmelerini yerken en guzel yemeğini yiyen ve masasını temiz tutan masaya ödül vermek,buna bayılıyorlar.Bilmiyorum bunlar işinize yarar mı?

Tepki Skoru
0
Çok klasik bir cevap olacak hocam ama çocukları boş bırakmamak gerekıyor.bu yüzden onlara sorumluluk verebılırsınız.Faaliyetinizi hazırlarken onlardan kağıt,makas,yapıştırıcı vs bunları getirmelerini istemek oyun alanını hazırlarken yardım istemek....gibi.Benımde çok hareketli bir sınıfım var.çözümünü bu şekilde buldum artık bana yardım etmek için birbirleriyle yarışıyorlar.Mesela beslenmelerini yerken en guzel yemeğini yiyen ve masasını temiz tutan masaya ödül vermek,buna bayılıyorlar.Bilmiyorum bunlar işinize yarar mı?
aynen böyle davranıyorum bende..

Tepki Skoru
0
bende genelde sorumluluk veriyorum makasların yapıştırıcılarını getirmelerini istiyorum hatta biribirlei ile yarışıyorlar benimkini niye almadın diyede küsüyorlar.iyice kontrolden çıktıklarında ise hemen ögrendigimiz şarkılardan tekerlemelerden yükse ses ile söylüyorum hemen yaramazlıgı bırakıp be söylemeden sandalyelerine oturyorlar onlarda eşlik ediyor bana bu teknik çok hoşuma gidiyor sonuçta başarılı oluyor benim sınıfımda.birde kuralalrı beraber koyduk kahvaltıdan sonra kahvaltısı bitiren sandalyesini alıp başka yerde arkadaşlarını bekliyor,temizlik sırasında ayakta gezilmiyor sınıfta sakız çignnenmiyor kuralara uymayan oldugu zaman hemen birbirlerini uyaruyorlar benim uyarmam gerek kalmıyor.2 ögrencim haricinde gerisi kuralalra uyuyor artık o 2 ögrencide olsun diyorum:))

Tepki Skoru
0
çocukları disiplene sokmak özellikle okul öncesinde biraz zaman alır..sınıf kurallarından kesinlikle taviz vermeyinn..bi gün tepki gösterdiğiniz bişeye ikinci gün sessiz kalırsanız çocuk davranışın yanlış olmadığını düşünecektir..etkinlik geçişlerinin akıcı olması için müzik kullanabilirsiniz..mesela bi müzik açın müzik bitene kadar sınıfın toplanması gerektiğini söyleyin..ya da benn malzeme almalarını istedğimde 20 den geriye sayıyorum onlar malzemelerrini o süre zarfında almalarını nistiyorum hem benimle sayıyorlar hem de o süre arasında malzemelrini alıp yerlerine oturmuş oluyorlar..ben sene başında disiplin olarak batık bi sınıf aldım ama şu an çok iyi gidiyoruz..size en büyük tavsiyem sınıf kurallarından ödün vermeyin..benim öğrencilerim acayip temizlik yapıyorlar ve çok mutlu oluyorlar..bi öneri daha ben davranış ağacı oluşturdum ve her gün olumsuz davranış sergilemeyen öğrencilerin elmalarını boyuyorum çocuklar elmaları kızarsın diye çok uğraşıyorlar ve davranışlar bi süre sonra kalıcı oluyor..kolay gelsinn hocam..ilk sene biraz insanı bunaltır benim ilk senemde 32 tane öğrencim vardı..siz şanslısınız yine..bence kendinizi yıpratmayın...bağırmayın kısık sesle konuşun onlar sizi duymak için susacaklardır:)))))

Tepki Skoru
0
Ben bu anlattığınız yöntemlerin hepsini uyguluyorum ya da uyguladım ama öle bi yerde tıkandım ki kendi adıma oldukça zorlandım velilerle konuştum bakalım sonuç nasıl olucak bende merak ediyorum.

Tepki Skoru
0
geçen müfettiş geldi.aksi gibi tam da serbest zamanda.zaten sınıf darmadağın,müfettişte okul öncesiyle ilgili pek bir şey bilmiyor,"bu sınıfın hali ne" dedi.ama çocuklar rezil etttiler beni:)adam bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor,ben de o sırada görev dağılımı yapmışım,bir öğrencim geliyor"öğretmenimmm ahmet legoları topluyo",tepki vermiyorm,müfettişi dinlediğim için ben tepki verene kadar tekrar ediyor:)hadi sınıfı toplattım,sıraalara oturttum 2 öğreci tek sandalyeyi paylaşamıyor"öğrretmenimmm buraya ilk ben oturmuştummmm".okul çıkışı sınıfı toplatırken bir curcuna,beslenme saatinde bir curcuna,sanat etkinliği sırasında şarkı söyleme,hep bir ağızdan"öğretmenimmm olmuşş muu?".:)bilmiyorum bu hep böyle mi devam edecek,müfettiş yumuşak biriydi de "sınıfta disiplin sorunları var "demedi.ama her zaman şanslı olmayacağım bu kadar.etkinlik dışı bırakma,pekiştireç verme işe yaramıyor işte.

Tepki Skoru
0
belki şunu yapabilirsiniz bi sorun çıkardı bi öğrenci ozman cza verirsiniz ama şöyle bak şimdi ali böyle böyle yaptığın içn bu gün masa oyunckları sana yasak yoksa seni sevmediğimi düşünmeni istemem sadece beni üzmememeni istiyorum bende okdar işe yaradıki bu yöntem yine iy akşamlar çocuklar dediğimd iyi akşamlar öğretmenin deyip öpücüklere boğuyor inanın açıklanam yapma ne istediğini açıklanam önemli sanırım hocam ben dilini kulalnma kolaylıklar dilerim allah yarıdmcımız olsun .

Tepki Skoru
0
belki şunu yapabilirsiniz bi sorun çıkardı bi öğrenci ozman cza verirsiniz ama şöyle bak şimdi ali böyle böyle yaptığın içn bu gün masa oyunckları sana yasak yoksa seni sevmediğimi düşünmeni istemem sadece beni üzmememeni istiyorum bende okdar işe yaradıki bu yöntem yine iy akşamlar çocuklar dediğimd iyi akşamlar öğretmenin deyip öpücüklere boğuyor inanın açıklanam yapma ne istediğini açıklanam önemli sanırım hocam ben dilini kulalnma kolaylıklar dilerim allah yarıdmcımız olsun .
Çok haklısınız hocam ben dilini kullanmak çok ama çok faydalı aksi takdirde ses tonumuz biraz yükselse onları sevmediğimiizi düşünüyorlar ve neye bağırdığımıza anlam veremiyorlar.Ama sevildiklerini çok sık hissettirdiğimizde o anda sadeece o davranış için kzııldığını anlıyorlar.Onlar tahmin ettiğimizden fazlasını hissediyorlar hocam:36_3_12:

Tepki Skoru
0
Çok haklısınız hocam ben dilini kullanmak çok ama çok faydalı aksi takdirde ses tonumuz biraz yükselse onları sevmediğimiizi düşünüyorlar ve neye bağırdığımıza anlam veremiyorlar.Ama sevildiklerini çok sık hissettirdiğimizde o anda sadeece o davranış için kzııldığını anlıyorlar.Onlar tahmin ettiğimizden fazlasını hissediyorlar hocam:36_3_12:
teşekkrler yorum için :) yaptıkça öğreniyorsun bu mesleği ve çok özveri istiyor klaylıkar herkese :36_15_4:

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle