Bence bu öğretmenler arasındaki rekabet ortamını yaratan,gereksiz çekişmelerin olmasına neden olan okul yönetimi ve özellikle veliler oluyor.Bence biz öğretmenler bu gibi durumlar karşısında birlik olmalıyız,birbirimizi asla kötülememeliyiz.Ben de yeni atandım.Bir öğretmen daha var.O da ücretli öğretmen ve daha önce kreşte çalışıyormuş.Veliler büyük olasılıkla o öğretmeni isteyeceklerdir.Çünkü burası küçük bir yer ve onu tanıyorlar.Kayıtta söyledikleri şey,biz öğretmenini seçmek istiyoruz,hangi öğretmenler var...vb.Bizi farkında olmadan rekabet içerisine sokuyorlar,kimileri böylece fesatlaşabiliyor.Ama ben soranlara eminim o öğretmen arkadaşta işinde çok iyi ve çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirmek için elinden geleni yapacak biri diyorum..Ve ben işimi hakkını vererek,en iyi şekilde yapacağım ama bunu öbür arkladaştan daha iyi olmak için değil kendim ve öğrencilerim için yapacağım.Asla bana başka bir öğretmeni çekiştirmelerine izin vermeyeceğim.Bu tür konularda tolerans gösterilmemeli yoksa ipin ucu kaçıyor..