bende geçen yıl bütün kızlarımı oynattım kına gecesi yaptırdım
gelinle birlikte sahneye geliyorlar bir kez turluyorlar sahneyi candan erçetinin şarkısıyla birlikte tabiki sonra gelin ortadaki sandalyeye oturuyor bi kızımızın elindede kına tepsisi vardı gelin oturunca başında bekledi ve diğer kızlar 2 yada 3 kere daha tur attıkta sonra sahnede bi düzende gelinin etrafında dizildiler ve ellerinde çay tabakları vardı mumlar vardı ellerinde sağa sola doğru hem salladılar hemde oturup kalktılar tam folklor gibi oldu sonra o şarkıda bi yerinde sadece ritim var o kızım geldiğinde kızlar geri geri gittiler e gelinin arkasında dizildiler elinde kına tabağı olan kız gelinin önüne oturdu yanınada bir arkadaşı geldi ve öğrencim daha önce kendisi gittiği kına gecelerinde öğrendiği kınayı getir aney şarkısını kendisi söledi aynı anda da arkadaşı kınayı yaktı (yeşil oyun hamuru) ve bütün velilerimiz ağladı
peşine finalde müzik kaldığı yerden devam etti o sırada sahneye damat geldi gelinin peçesini açtı alnından öptü sahneyi dolaştılar gelini kızlara teslim etti ve gitti. daha sonra kına yakılırda eğlence olmazmı bi mezdeke şarkısıyla o küçük kızların keyifli oynamalarını görmeliydiniz............