kara lahana,limon,mendil,karbonat....
öncelikle yarım kara lahanayı küçük parçalar halinde doğruyoruz.bir tencereye koyup ve üzerini kapatıcak şekilde su ilave ediyoruz. yarım saat kadar kanatılır.( mendil sayısına göre lahana miktarı ayarlanır )daha sonra süzülerek suyu alınır.bu su bir gün bekletilir..
mendiller bu suyun içne koyularak bastırılır bir süre beklenir. çıkartılarak kağıt havlu üzerine koyulur ve biraz beklenir daha sonra kurutulur.
kuruduktan sonra düz bir yere açılır. bikaç yerine limon damlatır birkaç yerine de suyla karıştırılmış karbonat damlatılır. damlatılan yerlerin renginin değiştiğini sizde görüceksiniz...biraz kurumaya bırakılır mendil sonra soğuk suyla yıkanır...ve kuruyunca çok güzel bir mendiliniz olur..
ben bunu okulda çocuklara yaptırmıştım...çok beğenmişlerdi...çokta ilgilerini çekmişti...
öncelikle yarım kara lahanayı küçük parçalar halinde doğruyoruz.bir tencereye koyup ve üzerini kapatıcak şekilde su ilave ediyoruz. yarım saat kadar kanatılır.( mendil sayısına göre lahana miktarı ayarlanır )daha sonra süzülerek suyu alınır.bu su bir gün bekletilir..
mendiller bu suyun içne koyularak bastırılır bir süre beklenir. çıkartılarak kağıt havlu üzerine koyulur ve biraz beklenir daha sonra kurutulur.
kuruduktan sonra düz bir yere açılır. bikaç yerine limon damlatır birkaç yerine de suyla karıştırılmış karbonat damlatılır. damlatılan yerlerin renginin değiştiğini sizde görüceksiniz...biraz kurumaya bırakılır mendil sonra soğuk suyla yıkanır...ve kuruyunca çok güzel bir mendiliniz olur..
ben bunu okulda çocuklara yaptırmıştım...çok beğenmişlerdi...çokta ilgilerini çekmişti...