Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çocuktan Al Haberi!!

Tepki Skoru
0
Gecen sene staja gıttiğim okulda oldu olay. Berkay öğretmenin yanına gelip 'Öğretmenım, Yaren bana soysuz dedi' dedi. Öğretmen Yareni yanına çağırdı ve sen bu lafı nerden öğrendın dıye sordu. Yaren, babamdan duydum dedi. öğretmen peki baban kime söylüyordu o lafı dedi. Yaren: Babam anneme söyledi dedi. :)

Tepki Skoru
0
BU NE Kİ BEN NELER NELER DUYDUM ANNE BABA KAVGA EDERKEN GENELLİKLE BABALAR, ANNELERE ÇOK KÖTÜ KÜFÜRLER EDİYOR ÇOCUKLARDA HEMEN KAYDA ALIYOR.

Tepki Skoru
0
geçen yıl sınıfımda yaptıklarımla ilgili kendi çapımda bir dergi çıkarmıştım.Dergide ÇOCUKLARINIZIN SÖYLEDİKLERİ adı altında bir bölüm oluşturdum.Bu bölümde annem ........üzülür. annem ....ağlar. babam ....üzülür.babam en ... ağlar. vb. duyguları ifade eden cümleler vardı. (noktalı bölümleri çocuk kendi ifade ediyor )
Yani;
Annem babam onu dövdüğü zaman ağlar.
Annem babam onu evden kovunca üzülür.
Babam annem ona bağırınca üzülür.
Babam paramız yok diye ağlar.Gibi cümleler...
Çocuklara birbirlerinden etkilenmesinler diye tek tek sordum ve aldığım yanıtlar bu tür cümleler üzerine kurulu oldu.
Çocuktan aile içi şiddet haberlerini böylece almış oldum.
Önce dergileri çoğaltıp dağıtmakta tereddüt yaşadım bunları okuduklarında ne tepki verirler diye ama sonra belki ders olur çocuklarının yanında bir daha yapmazlar düşüncesiyle hepsini dağıttım:)
birinci dönemin sonunda dağıtmıştım dergileri ama ikinci dönem başında velilerden hiç bir yorum ya da tepki gelmemişti.Sanırım gerçekten utanmışlardı:)

Tepki Skoru
0
çok güzel bir çalışma olmuş gerçekten çocukların böyle şeylere şahit olması ve aile içinde bu tür şeyler ayrıca üzüntü verici:(

Tepki Skoru
0
afusu' Alıntı:
geçen yıl sınıfımda yaptıklarımla ilgili kendi çapımda bir dergi çıkarmıştım.Dergide ÇOCUKLARINIZIN SÖYLEDİKLERİ adı altında bir bölüm oluşturdum.Bu bölümde annem ........üzülür. annem ....ağlar. babam ....üzülür.babam en ... ağlar. vb. duyguları ifade eden cümleler vardı. (noktalı bölümleri çocuk kendi ifade ediyor )
Yani;
Annem babam onu dövdüğü zaman ağlar.
Annem babam onu evden kovunca üzülür.
Babam annem ona bağırınca üzülür.
Babam paramız yok diye ağlar.Gibi cümleler...
Çocuklara birbirlerinden etkilenmesinler diye tek tek sordum ve aldığım yanıtlar bu tür cümleler üzerine kurulu oldu.
Çocuktan aile içi şiddet haberlerini böylece almış oldum.
Önce dergileri çoğaltıp dağıtmakta tereddüt yaşadım bunları okuduklarında ne tepki verirler diye ama sonra belki ders olur çocuklarının yanında bir daha yapmazlar düşüncesiyle hepsini dağıttım:)
birinci dönemin sonunda dağıtmıştım dergileri ama ikinci dönem başında velilerden hiç bir yorum ya da tepki gelmemişti.Sanırım gerçekten utanmışlardı:)
çok güzel bi yöntem uygulamışsın. çünkü çocukların ailerinde neler yaşadıklarını bilmek onları tanımak için çok önemli. bunu ebevynlere sorduğunda doğru söyleyeceklerini sanmıyorum. kimse ben evde şunları yapıp çocuğumun psikolojisini bozuyorum demez, kabullenmez. bir nevi ayna olmuşsun onlara. tşk.

Tepki Skoru
0
Teşekkürler , Çocuklardan önce aileleri eğitsek işimiz daha kolay olur sanıyorum....
Herkese kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
Geçen yıllarda bir çocuğum arkadaşına "heey orman kibarım" demiş, arkadaşıda bana şikayete geldi.Sözü söyleyen çocuğuma bunu sana kim söylüyor dedim, babası söylüyormuş.Anlamını bilip bilmediğini sordum, güzel bişidir öğretmenim çünkü babam söylüyor dedi.
Ve ben o çocuğuma bu güzel sözün!:( ayı anlamına geldiğini söyleyemedim.Sırf üzülmesin diye...

Tepki Skoru
1
çok güzel bir çalışma olmuş, ben de yapacağım.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle