Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ÇOCUKLARIN KAVRAM KAZANIMI İLE İLGİLİ BİR SORU?

Tepki Skoru
0
[size=x-large]SELAM BEN ÖĞRETMEN DEĞİLİM AMA ÖĞRETMEN ARKADAŞLARA BİR SORUM OLACAK:
ÖN BİLGİ: ÇOCUKLAR EGOSENTRİK'TİR BUNU BİLİYORUZ İLK BEN KAVRAMINI ÖĞRENİR VE KULLANIRLAR.TAMAM AMA
1)ÇOCUKLAR BEN KAVRAMINDAN SONRA KARŞITI OLAN 'SEN' VE 'O' YU MU ÖĞRENİR?:36_7_8::36_7_8::36_7_8:
2)YOKSA YİNE EGOSENTRİKLİKTEN DOLAYI BENDEN SONRA 'BİZ' KAVRAMINI MI ÖĞRENİR?:36_11_12::36_11_12:
     ŞİMDİ BİR KARIŞIKLIK DAHA VAR ÇOCUKLAR BU KAVRAMLARI ÖĞRENİRKEN ONU BANA GETİR OLARAK O KAVRAMINI VE KAPALI OLARAK SEN GETİR MAHİYETİNDE SENİ KULLANIYORLAR.
   KİŞİ OLARAK KULLANDIKLARINI VEYE EŞYA OLARAK KULLANDIKLARINI DEĞERLENDİRİRSEK ÇOCUKLAR BEN KAVRAMINDAN SONRA:
   HANGİ SIRADA
BİZ SEN VE O KAVRAMLARINI ÖĞRENİR VEYA KULLANIRLAR?
   SORUNUN ASLI DA BU SEN BİZ VE O KAVRAMLARINI ÇOCUKLARIN ÖĞRENME SIRASI(YAŞA BAĞLI ÖĞRENME SIRASI):10::10::10::10::10::10::10::10::10::10::10::10:
[/size]

Tepki Skoru
0
"ben,sen,o,biz,siz,onlar" sırası mantıklı geliyor bana:) Biz böyle bir sırayı öğrenmemiştik.Sorunun paylaşımı için bu yüzden teşekkür ederim böcük58 :)

Tepki Skoru
0
çocuklarda sen ve o kavramları zaten var ama sen ve o BEN İÇİN VAR..egosantrikten kasıt bu...annesi onun için başka birisi ama kendi için var...yada Güneş çocuk için O diye gösterilen birşey ama kafasındaki yeri GÜNEŞ BENi ısıtmak ve aydınlatmak için var...BİZ KAVRAMI SONRA GELİŞİR...sosyalleşmeye başladıkça gelişir....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle