Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ÇOCUKLARIN DUYMAK İSTEMEDİĞİ 10 SÖZ

Tepki Skoru
0
:1:

ÇOCUKLARIN DUYMAK İSTEMEDİKLERİ 10 SÖZ
1.Biz senin iyiliğin için söylüyoruz.
(Yok bir de kötülüğüm için söyle!)
2.Bizim zamanımızda....
(Efendim yıl kaçtı?)
3.Derslerin nasıl gidiyor...
(Ellerinden öper!)
4.Büyüyünce bizi anlarsın...
(O zaman niye acele ediyorsunuz,bırakın büyüyeyim!)
5.Babanın:Çoluk çocuğumun rızkı için bu vakte kadar çalışıyorum,yoksa sizinle vakit geçirmek istemez miyim?
(Allah razı olsun!)
6.Anne:Bu yaşıma kadar saçımı süpürge ettim,hep senin için mutluluğun için çalıştım.
(Çok çalıştın seni emekli ediyorum!)
7.Harçlık verirken :"Bu parayla ne yapacaksın."
(Sen sadece parayı ver,düdüğü ben çalarım!)
8.Bu evde büyüklerin sözü geçerli
(Ne zamana kadar!)
9.Anne yine eşyalarımı mı karıştırdın?
(Yok canım o sadece düzenlemiştir!)
10.Biliyorsun değil mi ,sınavlara 39 gün kaldı!
(Takvim yaprağı gibi her gün hatırlatır!)
Panik Yok!
Gel de bunu,yokuş aşağı inerken frenleri patlamış otobüsün yolcularına anlat. Hayat sürprizlerle dolu.Bu sürprizlerden biri bir gün ,bir şekilde bizi etkilediğinde herkesten farklı tepki verebiliyorsak ,biz özel biriyiz demektir.
İlahiyatçılar buna karşı çıksa da,sorunsuz hayatın mezarlıkta başlayacağı görüşü hakimdir.Bireyin tekamülü onun sorun çözme becerisi ile doğru orantılıdır."Başarı"nın "çalışmak"tan önce geldiği tek yer sözlüktür."Öğrencilik"ister sorunlu ister sorunsuz gerçekleşsin ,yaşadığınız güçlükler karşısındaki tavırlarınız gelecekte kim olduğunuz ile ilgisi olmasa bile ne olacağınız hakkında ip uçları verecektir.İşte kişisel gözlemlerimle belirlediğim,öğrencilerin yaşadığı zorluklara verdiği "beş tür tepki":

1-"Don'a kalanlar:
Gözleri fardan kamaşan ve olduğu yere çivilenerek üstlerine gelen arabayı seyreden geyikler gibi,sorunlar karşısında felç olurlar.Amaçladıkları yolun dışına çıktıklarını fark etmiş olsalar bile,felaketleri önlemeye dönük bir çare üretemezler.Neyin,neden,nasıl,yanlış yapıldığını anlayamazlar.

2-Devekuşu rolü yapanlar:
Avcıyı fark eden devekuşu en son vurulmaktan korunmak için başını kuma sokar.Bu gruba giren öğrenciler durumlarındaki gidişattan memnun olmadıkları halde her aksiliği bir felaket olarak görür ve daha baştan her şeyin kaybedildiğine inanır.Birinci gruba giren öğrenciler ,nasıl mücadele edeceğini bilmezken,bu gruba girenler ,mücadeleden korkarlar.

3-Mazeretçiler:
Bir şeyler ters gidiyordur ama bunun sorumlusu kendileri değildir."Kurban"rolü oynarlar.Başarısına engel olan nedenler (dış güçler!)onu sarmalamış ne yaparsa yapsın okul,aile,dershane,öğretmen,arkadaşlar,maddi sorunlar,başının ağrıması,elektriklerin kesilmesi,ders çalışacağı saatlerde en sevilen dizilerin yayına konulması vb. her şey adeta bir komplo gibi çaresizlik ve şansızlıklarla "kaderine"razı olur.

4-At gözlüğü ile bakanlar:
Aksilikler ne kadar büyük olursa olsun ,sorunların üzerine cesaretle gider.Çalışma programından genellikle taviz vermez,verdiklerini ise telafi eder.Hayatta kendilerini neyin mutlu edeceğini pek düşünmemiş,çalışırsa bütün sorumluluklar da çözülüyormuş gibi düşünür.Herkesin çalışkanlığına gıpta ile baktığı o,meslek hayatına atıldığında sıradan biri olmaktan kurtulamaz.Geleceğini görebilecek vizyona sahip değildir:iyi bir yönetici değil ama iyi bir yönetilen olur.

5-Ne istediğini bilen kararlılar:
Yapması gerekeni yapmakla yetinmeyip bunu sorgular.İyi ile yetinmez hep daha iyinin peşindedir.Zorlukların hayat amacını gerçekleştirmek için bir sıçrama tahtası olduğunun farkındadır.Üniversiteyi kazanmak için değil,kaliteli bir yaşamın aracı olarak görür.

Hücum:
"En iyi savunma hücumdur."Üniversiteye hazırlanan her öğrenci aslında bir kriz yönetiyordur.Zaman,zeka,çeviklik,cesaret,strateji,kararlılık...
Aynı savaş sanatı gibi.Zaman zaman durup,hatta geri çekilip,kaynaklarını toplama ve sorunları gözden geçirmek akıllıca bir iştir.Bu süreç amaca ulaşıncaya kadar devam eder.Bir soruyu çözmek için yeterli donanıma sahip olmadığını fark etmek geçici bir sorundur.Bu sorunları biriktirip,çözmekten vazgeçmek kalıcı bir sorun yaratacaktır.
"Düşüncelerine hakim olamayanlar kısa bir süre sonra davranışlarına da hakim olamazlar."

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle