ETKİNLİK PLANI
Günlük Programdaki Etkinliğin Adı : OYUN
Belirlenen Sözcük ve Kavramlar : Siyah-Beyaz
Yaş Grubu : 5 -6
Süre : 30 dk
Gelişim Alanı : Psikomotor Alan
Amaç ve Kazanımlar
PSİKOMOTOR ALAN
Amaç -1 : Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme.
Kazanımlar 4 : Sözel yörüngelere uygun olarak yürür.
Amaç -2 : El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme.
Kazanımlar 14 : Malzemeleri istenilen nitelikte yapıştırır.
Kullanılan Araç ve Gereçler : Fon kartonları, bant, hayvan şekilleri
ÖĞRENME SÜRECİ
Öğretmen sınıfı ikiye bölerek gruplara siyah ve beyaz fon kartonları dağıtır. Daha sonra çocuklara hayvan şekillerini dağıtır. Her çocuğun bu şekilleri kartonun altına yapıştırması istenir.
Öğretmen çocukların elindeki kartonların birer ucuna bant yapıştırarak halıyı satranç tahtası gibi bir siyah karton ve bir beyaz karton yapıştırmalarını ister. Çocukların karşılıklı kartonlar üzerinde dizilmelerini sağlar. Daha sonra çocuklara teker teker siyah kartonun üzerindekileri beyazlara basmayarak istedikleri yönde yönergeye uygun adım atarak ilerlemeleri istenir. Öğretmen beyaz üzerindeki çocuktan 2 adım ilerlemesini ister. İlerleyen çocuktan bastığı kartonu kaldırması istenir. Altından çıkan hayvanın özelliklerini anlatmasını ve onun taklidini yapmasını ister. Daha sonra oyun bu şekilde devam eder.
DEĞERLENDİRME
,
Günlük Programdaki Etkinliğin Adı : OYUN
Belirlenen Sözcük ve Kavramlar : Siyah-Beyaz
Yaş Grubu : 5 -6
Süre : 30 dk
Gelişim Alanı : Psikomotor Alan
Amaç ve Kazanımlar
PSİKOMOTOR ALAN
Amaç -1 : Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme.
Kazanımlar 4 : Sözel yörüngelere uygun olarak yürür.
Amaç -2 : El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme.
Kazanımlar 14 : Malzemeleri istenilen nitelikte yapıştırır.
Kullanılan Araç ve Gereçler : Fon kartonları, bant, hayvan şekilleri
ÖĞRENME SÜRECİ
Öğretmen sınıfı ikiye bölerek gruplara siyah ve beyaz fon kartonları dağıtır. Daha sonra çocuklara hayvan şekillerini dağıtır. Her çocuğun bu şekilleri kartonun altına yapıştırması istenir.
Öğretmen çocukların elindeki kartonların birer ucuna bant yapıştırarak halıyı satranç tahtası gibi bir siyah karton ve bir beyaz karton yapıştırmalarını ister. Çocukların karşılıklı kartonlar üzerinde dizilmelerini sağlar. Daha sonra çocuklara teker teker siyah kartonun üzerindekileri beyazlara basmayarak istedikleri yönde yönergeye uygun adım atarak ilerlemeleri istenir. Öğretmen beyaz üzerindeki çocuktan 2 adım ilerlemesini ister. İlerleyen çocuktan bastığı kartonu kaldırması istenir. Altından çıkan hayvanın özelliklerini anlatmasını ve onun taklidini yapmasını ister. Daha sonra oyun bu şekilde devam eder.
DEĞERLENDİRME
,