Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çocukları tanıma ve değerlendirme

Tepki Skoru
0
3.sınıf 7.etkinlik çocukları tanıma ve değerlendime çalışmaları ile ilgili örnek raporunuz varsa yollayabilir misiniz? teşekkürler

Tepki Skoru
0
arkadaşlar mrb ben yeni üye oldumm bu siteden nasıl yararlanıyozz.ben 3.sınıf okulöncesi okuyom çocukları tanıma ve değerlendirme raporu arıyomm

arkadaşlar çocuğu tanıma ve değerlendirme raporunu nasıl yapıcazz bilgisi olan var mı yada hazırlayan örneğini verirse sevinirimm

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar Çocukları Tanıma ve Değerlendirme Çalışmalarının İncelenmesi ile ilgili bende dosya örneği bulamadım.Lütfen örneğiniz varsa gönderiniz.

Tepki Skoru
0
3.sınıf 7.etkinlik çocukları tanıma ve değerlendime çalışmaları ile ilgili örnek raporunuz varsa yollayabilir misiniz? Teşekkürler
bende ayni rapor ÖrneĞİnİ ariyorum ama yok hİÇbİryerde nasil bİrŞey hazirlayacaĞiz

Tepki Skoru
0
Ben raporumu hazırladım, vakti geçmedi ise yollayabilirim. Ama dosya olarak nasıl yollayabileceğimi bileniniz var mı?

Tepki Skoru
0
resim ve dosya yükleme sitesinden yükleyebilirsin sanırım.ETKİNLİGİN SÜRESİ GEÇMEDİ

Tepki Skoru
0
arkdaşlar bende yeniyim ve bende çocukları tanıma ve değerlendirme etkinliğini bulamadım hiçbir yerde.bulursam yollayacağım sizede en azından nası hazırlandığına bakarız.sanırım bu etkinlik bu sene yeni çıkmış çok zor değil ama insanın kafasında şekillenmiyor.

Tepki Skoru
0
3.sınıf 7.etkinlik çocukları tanıma ve değerlendime çalışmaları ile ilgili örnek raporunuz varsa yollayabilir misiniz? teşekkürler
ARkadaşlar çocukları tanıma ve değerlendirme teknikleri
1_ Gözlem kayıtları
2- Anektod kayıtları
3-Gelişim kontrol listeleri ve standart testler
4-Portfolyolar(gelişim dosyaları)
5-Gelişim raporları
bu teknikleri açıp
UYGULAMA ÖĞRETMENİ İLE YAPILAN GÖRÜŞME:
...
BU KAYITLARIN OKULÖNCESİ EĞİTİM AÇISINDAN ÖNEMİNİ VE GEREKLİLİĞİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM:

bunlarıda yazarsanız raporunuzu tamamlamış olursunuz.

Bunları sizler açabilirsiniz bu etkinlik bu sene cıktı geçen yıl yoktu.Neler istendiği okul deneyimi dersi etkinlik 7 de açıklıyor.Çok kısa ama daha raporu bitirmedim bitirince sizede yollarım.Kolay gelsin

Tepki Skoru
0
nedense rapor örneklerini br türlü açamıyorum atan kiş sağolsun ama nasıl ve nerden açacağımızı da yazsın lütfen

Tepki Skoru
0
bulduğum örneği paylaşıyorum
ETKİNLİK 7:ÇOCUKLARI TANIMA VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARININ İNCELENMESİ

Amaçlar ve kazanımlar doğrultusunda hazırlanan etkinlik süreçlerinin çocukların davranışlarında oluşan değişikliğin ölçülmesi ve yorumlanması için tanıma ve değerlendirme çalışmaları yapılır.Öğretmenlerin kullandığı değerlendirme teknikleri şunlardır:

1.Gözlem Dosyası
2.Anekdot Kayıt formu
3.Oyun Gözlem Formu
4.Gelişim Raporu Formu
5.Kazanım Değerlendirme Formu
6.Gelişim kontrol listesi

Gözlem Dosyası
Çocuğun tanınması ve daha iyi eğitim verilebilmesi açısından sene başında veliler tarafından doldurulup öğretmene verilir. Bu dosyanın içinde;
• Başvuru Formu
• Aile Hakkında Bilgiler
• Çocuğu Tanıma Formu
• Sağlık Formu
• Çocuğun Gelişim Formu
• Çocuğa ait genel bilgiler bulunmaktadır. Bu dosya kitap şeklindedir. Veliler tarafından doldurulduktan sonra öğretmenin çocuk hakkında bilmesi gerekenler, eğitimin aksamaması için sağlığı hakkında bilgilenmesi ve oradaki formlara göre gelişim özellikleri dikkate alınır. Bu dosya öğretmene rehber olmaktadır.

ANETDOT KAYIT FORMU:Anekdot kayıtları çocuğun bireysel yaşamında önemli olan gelişimsel olayların kaydedilmesidir.Anekdot kaydı tutulurken gözlenen olay ana hatlarıyla isim ve tarih eklenerek yazılır.Anekdot kayıtlarında:

• Çocuğun adı soyadı
• Tarih
• Kayıt tutan kişi
• Gözlenen durum
• Gözlenen mekan ve çocuk grubu
• Detaylar ve Yorumlar bulunur
Oyun Gözlem Formu
Oyun Gözlem Formu, öğretmenin çocukla ilgili özel bilgi toplaması için yapılmaktadır. Mekânı, zamanı belli olan planlanmış inceleme tekniğidir. Bu formda;
• Çocuğun Adı-Soyadı
• Yaşı ve cinsiyeti
• Gözlem yapan öğretmen
• Gözlem Tarihi
• Oynadığı oyun köşesi ve oyun materyali
• Oyun arkadaşları
• Oyun tipi
• Oyun davranışları gibi bölümler bulunmaktadır. Öğretmen çocuğu oyun boyunca gözlemleyerek formdaki gerekli bilgileri doldurur. Çocuk hakkında güvenilir bilgi almak, çok sayıda ve amaca göre yapılmaktadır.

Gelişim Raporu Formu
Gelişim raporları çocukların eğitim dönemi içindeki performanslarının bir özetini kapsar. Çocuğun bütün gelişim alanlarını kapsayan bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklarının genel bir yorumu gelişim raporlarıyla somutlaştırılabilir. Öğretmen dönem sonlarında bu formları doldurarak velilerle paylaşır. Ailelere özellikle belirtilmesi gereken noktalar varsa (özel yetenekler, okul dışında desteklenmesi gereken alanlar, öneriler ve çözüm yolları vb. ) bunlara da raporda yer verilir. Gelişim raporunda;

• Çocuğun Adı-Soyadı
• Doğum tarihi
• Cinsiyeti
• Okulun adı
• Okula başlama tarihi
• Öğretmen adı
• Rapor tarihi bölümleri bulunmaktadır

Kazanım Değerlendirme Formu
Kazanım değerlendirme formu dönem sonlarında çocukların gelişim özelliklerini bağımsız yapabiliyor, yardımla yapabiliyor ve henüz yapamıyor seçeneklerini işaretleyerek dönem değerlendirmesi yapılmaktadır. Öğretmen bu formu dönem sonunda çocuk hakkında tuttuğu kayıtlara göre değerlendirmesini yapıp ilgili seçenekleri işaretleyip dönem sonunda velilere teslim etmektedir. Psikomotor alan, sosyal-duygusal alan, dil alanı, bilişsel alan ve özbakım becerileri olarak gelişim alanları amaç ve kazanımlara göre ayrılmıştır.

Öğretmen bu belgeleri her çocuk için ayrı ayrı hazırladığını, önce kısa kısa notlar aldığını ve sonradan gerekli formları doldurduğunu, bu kayıtları belirli zaman aralıklarında tekrarladığını belirtti. Çocuklar genelde etkinlik süreçlerinde, oyun ortamında genel olarak serbest zaman oyunlarında ve sınıf ortamında gözlemlendiği için kısa kısa notlar tuttuğunu ardından çocuklar gittikten sonra bu belgeleri doldurduğunu belirtti. Kazanım değerlendirme formu ve gelişim raporu dönem sonlarında velilerin kendi çocuklarının gelişimleri hakkında haberdar olmaları için mutlaka bu formların velilerle paylaşılmasını söyledi.

Bu kayıtların okulöncesi eğitim açısından gerekliliği ve önemi; çocukları tanıyarak gelişim özelliklerine göre program yapıldığı için öğretmenlerin çocukların durumlarına göre bu kayıtlar sayesinde amaç ve kazanımları tekrarlama şansı bulunmaktadır. Çocukların gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Bir çocuk ne kadar iyi tanınırsa okulöncesi programı da o kadar geliştirilmektedir.

GELİŞİM KONTROL LİSTESİ
Gelişim kontrol listesi çocukların güçlü ve zayıf yönlerini gösterdiği gibi bazı özel becerilerinin ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında da önemli ipuçları verir.
Gelişim Özellikleri listesinden öğrencilerin yaş gruplarına ait gelişim özellikleri seçilerek bu özellikler Gelişim Kontrol Listesi olarak kullanılır.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle