Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ÇOCUKLARDA HAVALEDE İLK YARDIM

Tepki Skoru
0
Çocuklarda Havalede İlkyardım
Genellikle 1-4 yaş arasındaki çocuklarda ateşin yükselmesi sonucu kasılmalar olur. Bu yaşlarda beyin ileri derecede ateş yükselmelerine karşı diğer yaşlara göre daha duyarlıdır. Bazı ailelerde böyle bir duyarlılık bulunabilir. Anne veya babası çocukken havale geçirmişlerdir. Yanaklarının kırmızı olması veya terleme ateşin olacağını haber verir. 1-2 yaşları arasındaki havale geçirme diğer yaşlara göre daha fazladır.

— Çocuğu sakin olarak yatırınız. Odasının penceresini açınız.
— Üzerine çok kalın yorgan ya da battaniye ile örtmeyiniz.
— Ilık su dolu küvete yatırınız. Suyun sıcak olmamasına dikkat ediniz. Dirseğinizle su sıcaklığını kontrol ediniz. Böylece bebeğin vücut ısısını normale düşürebilirsiniz.
— Koltuk altlarına ve kasık bölgelerine alkolle ıslatılmış pamuk koyunuz. Çocuğa ıslak, ılık su ile ıslatılmış sünger ile baştan ayağa kadar siliniz, Aynı zamanda gazete vs. ile yelpaze yapılarak vücut üzerindeki nemin buharlaşmasını ve ateşin düşmesini sağlayınız.
— Basit önlemlerle vücut ısısı düşmüyorsa ve çocuktaki kasılmalar (havale) 10 dakika içinde geçmiyorsa makata sakinleştirici fitil koyunuz. Kalçalarını, baş ve diğer parmaklarla birbirine yaklaştırarak fitilin dışarı çıkmasını önleyiniz.
— Basit önlemlerle vücut ısısı düşmüyorsa ve çocuktaki kasılmalar (havale) geçmiyorsa beklemeden hastaneye gönderiniz.

Tepki Skoru
0
tesekkür ederim havaleye yanlış müdehale yüzünden sakat kalan cocukları dusununce bu yazdıklarının önemi ortaya cıkıyor tesekkür ederim....

Tepki Skoru
0
çok önemli bir konu paylaşımın için teşekkürler...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle