Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

çocuklara işkence olan gösterileri kaldırırdım

Tepki Skoru
0
her yıl olan 23 Nisan yıl sonu gibi çeşitli gösteriler düzenleniyor. Bu konu beni çok rahatsız ediyor Her sene çocuklarıbir müzik eşliğinde bir hareket belirleyip o hareketleri yapmaları için zorluyoruz yapamayanlara kızıyoruz. her sene başımıza geliyor ve çocuklar okula gelmek istiyor. bizlere ise kıyafeti ayarla müziği ayarla çocuklarla uğraş bütün işi gücü dersi bırakıp gösteri için hazırlanıyoruz kime ne faydası var anlamıyorum kıyafet ücretleri ise veliye büyük bir yük zaten çoğu çocuk okul ihtiyaçlarını ancak karşılıyor

Tepki Skoru
1
gözünüz aydın o zaman 19 Mayıs stadyumlardan kaldırıldı.Sıra 23 Nisan 'a geldi o da olur!!!!

Tepki Skoru
0
biz 23 nisana katılmıyoruz zaten yılsonu gösterilerinden bahsediyorum ayrıca sen 6 yaşındaki çocukla 17 yaşındaki gençleri karıştırmayalım ayrıca benim kadar Atatürk çü olan başka birini tanımam babam da aAtatürkçü düşünce derneği başkanlığı yapmıştır

Tepki Skoru
0
şu bu için değilde gerçekten zor oluyor. büyük yerlerde sorun olmaz o kadar mesela sabahçı öğlenci var yakındaki bi okulda 6 tane anasınıfı var her biri tek bişey yapsa çok güzel olur kendi kendilerine yeter okul olarak. Ama küçük yerlerde ilçelerde az öğrenci var zaten tek bi gösteri yetmiyor çalış çalış gerçenden kasıyo herkezi bence

Tepki Skoru
0
Atatürkçü olmakla bayram kutlamanın bi alakası yok bence..milli bayramlar ve yıl sonu gösterilerinin çocuklara özgüven kattığını düşünüyorum ben..tabi bu hem öğretmeni hem veliyi hem de çocukları madden ve manen yoruyor.ama sene boyunca özgüven kazansın diye atmadığım takla kalmayan çocukları yıl sonu gösterisinde sahnede parlayan bir yıldız gibi görebiliyorum..tamam bunlar bizi yoruyor ama onları sahnede görünce hem annelerinin hem benim gözlerim dolu dolu oluyor bu yetmez mi?

Tepki Skoru
0
ben stajımda görememiştim geçen senede göremedim videodan izledim sonra arka sahneyle ilgilenmekten kimseyi göremedim ki? belki görebilsem daha farklı düşünürdüm bende bu konuda

Tepki Skoru
0
:4:bence de 23 nisanlarda ve yıl sonunda okullara palyaçolar veya değişik etkinlikler yapılarak çocuklar eğlendirilmeli ama malasef çocuklara zorla müzik eşliğinde birşeyler yaptırılarak işkence çektiriliyor tabi bu benim düşüncem farklı düşünenler olabilir

Tepki Skoru
0
her yıl olan 23 Nisan yıl sonu gibi çeşitli gösteriler düzenleniyor. Bu konu beni çok rahatsız ediyor Her sene çocuklarıbir müzik eşliğinde bir hareket belirleyip o hareketleri yapmaları için zorluyoruz yapamayanlara kızıyoruz. her sene başımıza geliyor ve çocuklar okula gelmek istiyor. bizlere ise kıyafeti ayarla müziği ayarla çocuklarla uğraş bütün işi gücü dersi bırakıp gösteri için hazırlanıyoruz kime ne faydası var anlamıyorum kıyafet ücretleri ise veliye büyük bir yük zaten çoğu çocuk okul ihtiyaçlarını ancak karşılıyor

Tepki Skoru
0
Bende katimiyorum sİyasetle eĞlence kariŞtirilmamali,herkesİn gÖrÜŞÜde kendİne ,23 nİsan Çocuk bayrami o halde eĞlenmekte onlarin hakki kÖy okulunda ÇaliŞiyorum Çocuklarim bu durumdan Çok memnun nlari Öyle gÖrÜnce bende zevkle elİmden gelenİ yapiyorum Çocuklarin gelİŞİmİne uygun olan ÇaliŞmalar olunca sorun olmuyor.

Tepki Skoru
0
Bence bu bayramları çocuklara işkence haline getirecek olan kişiler de eğlence haline getirecek olan kişiler de bizleriz.

Birincisi çocukları aylarca katı kurallarla çalıştırmamız gerektiğini düşünmüyorum. Sonuçta onlar çocuk ve bir gösteriyi mükemmel yapmak zorunda değiller. Ki büyük insanlar bile hata yapabiliyorken çocukların gösteri sırasında yapacakları hatalar çok masum karşılanmalı. Kolay bir gösteri seçilip en fazla 1-2 hafta çalıştırmanın yeteceğini düşünüyorum.

İkincisi çocuklara gösteriler için pahalı kıyafetler almanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kim ne derse desin bu konuda öğretmenler hatalıdır. Suç tamamen öğretmenlerindir. Diyelim ki bir palyanço kıyafeti gerekiyor. Aynı kıyafeti 50-60 liraya satın alan öğretmen de gördüm 10 lira masrafla aileye yaptıran öğretmen de gördüm. Sonuçta kimse bizi pahalı kıyafetler almaya zorlamıyor. Ya da zorlayamaz.

Üçüncüsü idarecilerin ve ailelerin beklentisi yüzünden gösterilerimizi daha şatafatlı yapmak zorunda hissediyoruz. İdareciler okullarının reklamı olsun diye aileler ise farklı sebeplerden istiyorlar bunu. Fakat işi amacından saptırmamak gerekiyor.

Dördüncüsü gösteriler bayramın amacından sapmamalı bence. Bu bayram çocukların büyükleri eğlendirdiği bir bayramdeğil çocukların eğlendirilmesi gereken bir bayram. Çocuklara direkt olarak bu gösteriyi yapacağız demek yerine varsa elimizde birkaç gösterinin videosunu izleterek onlar arasından seçmelerini sağlamalıyız. Hatta mümkünse zor hareketleri çocuklarla birlikte değiştirip onların istedikleri hareketleri koymalıyız. Ve sadece gösteri ile bırakmamalı çocuklara yönelik yarışmalar düzenlemeliyiz. (Hatta büyüklere yönelik yarışmalar düzenleyip çocukların onları seyredip eğlenmesini de sağlayabiliriz. Yani sandalye kapmaca oynayan büyükleri çocukların izlediğini düşünsenize...)

Ve son olarak. Diyelim çocukların yapması için bir gösteri , şiir ya da başka bir şey aldık gösterimize ve çocuklar sevmedi ve yapmak istemedi. O zaman ısrar etmemeli ve çıkarmalıyız.

Bunlar benim fikirlerim. Kimse katılmak zorunda değil. :)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle