Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çocuklar:)

Tepki Skoru
0
arkadaslar merhaba.benim bu yıl 4 senem.ama yinede kendimi tecrübesiz hisettğim noktalar var.ve bu konuda sizlerden yardım beklıyorum...dile getirmek istedğim sorun şu.Normalde cok sinirli biri değilim.Ama takdir edersinizki bazen cocuklara az da olsa ses yükseltebılıyoruz.bu ilk dönem cocukları susturmak da etkiliydi.(ha bu arada arkadaslar susturmak konusunu yanlıs anlamasınlar cocukların gün içersinde çok hareketli olduklarını sürekli bağirişip kosusturduklarını yaramazlık yaptıklarını biliyoruzz bahsettiğim durum bu kosullar için gecerli)ama şimdi ne yaparsam yapiyiim beni dilemıyorlar.Bişeyi 3 kere 5 kere hatta 10 kere söyluyorum.ve bu beni çok üzüyor.kendi sınıfımda cocuklarıma söz gecıremıyorum.Önceden onlara olumlu davranısları için ufak ödüller verıyordum sticker lar gbi.yada çıkolata balon vb...seyler.Ama sürekli de olmuyor.artık kendime olan özgüvenımı yitireceğim.Bu konuda bana ne önerirsiniz?

Tepki Skoru
0
Çocukların davranışları ile ilgili rahatsızlığınızı dinlememelerini ben dilini kullanarak konuşabilirsiniz duygularınızdan bahsedebilirsiniz. Onlarla bireysel olarak daha fazla sohbet edebilirsiniz. Bazen böyle kopukluklar oluyor çünkü öğrenci ve öğretmen arasında. Öğretmenin performansı da önemli akıcı ve farklı etkinliklerle şımarmaya vakit kalmıyor daha çok odaklanıyorlar etkinliklere ve öğretmene. Olumlu davranışlarını da görüp kaçırmadan taktir ederseniz çok etkili oluyor. Kolaylıklar dilerim:)

Tepki Skoru
0
bende birkaç sene önce 3 öğrencide aynı şeyi yaşamıştım.
evlerine gittim.ailelerini daha yakından tanıdım. çocuklar evlerinde çok farklılar.onların neyi sevdikleri neyden çekindiklerini daha kolay keşfettim.bunu da kullandım.ödülellendirme ve sevdiği etkinliklerden,oyuncaklardan mahrum bırakma yönetemlerini de kullandım.çok faydalı oldu.gerçi sizin tüm sınıfmış ama umarım yine de faydalı olur.

Tepki Skoru
1
arkadaşlar yeri değil ama okul öncesinde geziler ders saati dışında mı yoksa des saati içinde yapılabilir mi yönetmlikte bunla ilgili bişey yazmıyo

Tepki Skoru
0
fikirleriniz için tesekkür ederim.ben dilini kullanıyorum hemde oldukca..ev ziyaretleride yapıyorum.ama bir kaç tane afacan tüm sınıfı değiştirmeye yetıyor işte...

Tepki Skoru
0
hepsinin söz dinlememsi garip vede kötü
ben hiç bağırmıyorum neredyse sert bakış herzamn daha çok işe yarıyor.toplanmada ağır davranırlarsa 5 daakka içinde bitecek yoksa yarın oyun yok diorum ama benim öğrencilerim koy çocugu bulundugunus yerde önemli tabi..sonuçta ben 2yıllık bir öğretmenim sizse dört sorunun neyden kaynakladığını bilmek gerekhaa bide çocuklar beni dinlşemesse bende seni dinlemiyorum deyip kulak tıkadığımda oldu, yerine göre ıoyun şeklinde yerine göre bunun ne kadar kötü bi duygu olduğununanlatmak için ciddi ciddi dinlememştim geçen yıl .çocuk üxzülyor ama etkilide oluyor..takdir sizin.sonuçta herşeyi yaşayarak öğrenmeleri de gerek ..kolaylıklar

Tepki Skoru
0
öğretmenlik tecrübe edilerek öğreniliyo eğer iyi bir öğretmeseniz 20 seneyi bile doldursanız kendinizi yetersiz hissedersiniz.arkadaşım ben bunun anlama eşiği ile alakalı olduğunu düşünüyorum.bir çocuğu güzelce uyarırsınız dinlemez bi daha uyarırsınız dinlemez sonra sinirinize hakim olamazsınız seseniz yükselir çocuk yine dinlemez en sonunda bağırırsınız çocuk dinler.yani ses tonu yükselirken çocuğun anlama eşiğide yükselir.ne zaman beklene bağırtı olursa o zaman dinler.en iyisi sabır ve bağırmamak ilk başlarda zorlanıyosunuz ama çocuklar uysallaşıyo

Tepki Skoru
0
çocuklarla iletişimin ve sınıf yönetiminin ilk şartı bence öğretmenin çocukları tanıması kadar, çocukların da öğretmeni de tanımasını sağlamaktır. sınıfınızda çocukların da katılımıyla oluşturduğunuz sınıf kurallarınız olmalı ve bunları sık sık hatırlatmalısınız.
yüksek sesinizi ne kadar az kullanırsanız o kadar etkili olur. yani gerçekten sizi rahatsız eden birşeyler olduğunu düşündürür çocuklara. ama en ufak birşeyde de ses yükseliyorsa, bu çocuklarda alışkanlık yaratır.
bazen de görmezden gelmelisiniz. çocukların sizi neden dinlemeleri gerektiğini bilmeleri gerek. eğer dinlemezlerse neler olabileceğini onlara küçük oyunlarla, dramatizasyonlarla anlatabilirsiniz. ben, ilgilerinin dağıldığı ve etkinlik yapmam gereken anlarda geçiyorum bir köşeye, ya arkamı dönüyorum, ya bir köşede sessizce onları izliyorum, ya ışığı açıp kapıyorum, ya da beni hazır bekleyen çocuklarla etkinliğe geçiyorum. bir süre sonra çocukların ilgisi bir noktaya toplanıyor.. yani yüksek ses yerine sessiz kalmak da çözüm olabiliyo.
*kendinize bir kukla alın. çocuklara tanıtın, ona bir isim verin."siz etkinlik yaparken ben sizi izlemek istiyorum ama bazen o kadar gürültü oluyor ki, neler yaptığınızı anlayamıyorum." gibi konuşturarak çocukların davranışlarını kontrol etmelerini sağlayabilirsiniz. kuklanız sınıfa bazen gelmek istemeyebilir (gürültüden dolayı), bazen uyumak için sessizliğe ihtiyacı vardır.. gibi durumlar yaratabilirsiniz.
seslerin yükseldiği ya da çocuklarla başa çıkamadığınız anlarda kukla çıksın ortaya ve sizin yerinize durumu kukla anlatsın.

biraz uzun oldu galiba, fikir açısından yardımcı olabilmişimdir... herşey sizin elinizde, çocuklar siz ordasınız diye oraya geliyor. bu yüzden kendinize güveninizi yitirmek yapacağınız en son şey olsun :) başarılar dilerim..

Tepki Skoru
0
benim öğrencilerimde öyleler.bende sınıfta kış boyu biraz sıkıldıklarını düşünüyorum alan gezilerine,pikniklere daha çok yer vermete karar verdim.hatta denedimde.vegi haftasında vegi müdürüne gezi düzenledik.çocuklar çok mutlu oldular.mesala bu haftada tıp bayramı var.hastaneye giderek ,çalışanların tıp bayramını kutlamayı planlıyoruz.sizde bu tür çevre gzileri düzenlerseniz daha iyi olacağını düşünüyorum

Tepki Skoru
0
Merhaba canım.Aynı sorun bende de var.Hatta bir konu bile açtım burda.Gerçekten bENce En önemlisi aileler.Aile çocuğa bağırarak birşeyleri yaptırmaya çalışmış, en küçük hatasında çocuğa vurmuş ve çocuk anasınıfına başladığında aynı davranışları göstermeye başlıyor özelliklede kendinden küçük çocuklara.Bende her yolu denedim ve çocuklarım aynı.Artık diğerleri de aynı olumsuz davranışları gösteriyor.Çok yüksek sesle bağırınca bana odaklanıyrlar.Ama şu kukla olayı aklıma yattı.Gerçekten çok ii bi fikir.Birde bunu deneyeceğim.Oyun cezası verdim olmadı, ödüllendirdim.Yapmadığım şy kalmadı.Bence sende dene.Birde görmezden gelme var.Çok kötü davranışlarda bulunanları sınıfta yokmuş gibi davranıyoruz.Etkili oluyor.(Ama benim bir çocuğum kendini farkettiemediğini anlayınca okuldan kaçmaya kalkmıştı buna da dikkat et)Birde onunla kurallara kesinlikle uyması gerektiği yoksa onları okula alamayacağını söyle velisi ile de görüş 1 hafta sırf davranış değişikliği olması için böyle bir şeyi yapacağını söyle.İş birliği içinde olun.Allah kolaylık versin.Başarılar.Bu arada yeni bir taktik bulursan kesinlikle haberim olsun :)))))))

Tepki Skoru
0
arkadaslar kuralara uymazsan okula alamıyacağım cümlesi ne kadar doğru yada yanlış ben bı öğrencıme soyledım teyzesı aradı telefonda tartıstık

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle