Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çocuklar bayılıyor

Tepki Skoru
0
eşegımın gözlerınden boncuk yapmalı
boncuk gıbı daglar zumrut gıbı baglar
esek nıcın aglar
deh esegıme deh esegıme DEHHHHHHHHH

esegımın kulaklarından kepce yapmalı
kepce gıbı daglar zumrut gıbı baglar
esek nıcın aglar
deh esegıme deh eseıme DEHHHHHHHHH

esegımın tuylerınden fırca yapmalı
fırca gıbı daglar zumrut gıbı baglar esek nıcın aglar
deh esegıme deh esegıme DEHHHHHHHHHHHH

cocuklar bayılıyorlar ozellıkle deh kısmına begenecekmısnız

Tepki Skoru
0
Herkese çok teşekkürler, çok güzel rontlar oldu:)
Onları okurken ben de bu rontu hatırladım.

Soğuk sulardan dalıp çıkarsın,(2)
Benim yeşil turnamı yakalayamazsın(2)
Nanay nanay pişko(2)
Pişkonamiserami ku vak da vak vak(2)
Hişşşşşş, yakında geliyor kış
Hani bana alkış?
Şap şap şap
Hani size alkış?
Şap şap şap
Hepimize alkış
Şap şap şap.

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar benim bildiğim ront şu şekilde paylaşmak istedim. çocuklar bayılıyor hem sağ sol kavramı içinde süper bir oyun bu.

Ben sağ elimi öne veririm,çalkalarım söyle böyle sonra çekerim(el öne çıkarılır ve sallanır)
Ben sol elimi öne veririm,çalkalarım şöyle böyle sonra çekerim(sol el öne çıkarılır sallanır)
Ben sağ ayağımı öne veririm ,çalkalarım şöyle böyle sonra çekerim(sağ ayak öne çıkarılır sallanır)
Ben sol ayağımı öne veririm,çalkalarım şöyle böyle sonra çekerim(sol ayak öne çıkarılır sallanır)
ben vücudumu öne veririm,çalkalarım şöyle böyle sonra çekerim(öne zıplanılır ve bel kıvrılır sonra geri zıplanılır)
bu oyunu çocuklar mutlaka ikinci bir kerede oynamak istiyorlar:))))

Tepki Skoru
0
bütün rontları okudum ve bende yazayım dedim onu yazmamışlar neden acaba..DİK DUR DİK DUR KARDEŞİM KOY ELLERİ BELİNE SALLAN SALLAN KARDEŞİM SONRA ELLER YERİNE..SOL AYAĞIN İLERİ SAĞ AYAĞIN HAVAYA HAYDİ KUŞLAR GİB UÇ MUTLU OL BU YUVADA...arkadaşlar biraz eksik olabilir...

Tepki Skoru
0
küçücük çaydanlığım
koskocamandır karnım
bir yanımda kulbum var
bir yanımda ağzım
kaynayınca suyum çağırır seni
eğersin başımı içersin çayımı
eğersin başımı içersin çayımı
luk ta luk luk luk ta luk luk

Tepki Skoru
0
aspaskaya gelecek
haftaya bekliyorum bekliyorum
deniz kenarında
kiminle kiminle beraber
(...... ile) beraber

çocuklar halka olurlar.çocuklardan biri halkanın içinde olur ve halka içinde döner.ismi söylenen çocuk içerdeki çocukla kol kola döner ve halka içindeki çocuk yerine döner..

buda bende olsun.paylaşım için teşekkürler.....

Tepki Skoru
0
Hepsİ harİkaaaa!!! Çok teŞekkÜr ederİm arkadaŞlar!!!!

Tepki Skoru
0
Bende böyle biliyorum :))))

Burada ağzı var, (Sol kol yana doğru yukarıya kaldırılır.)
burada sapı (sağ kol bele konur)
kaynayınca suyu, ( kaynama hareketi yapılır.)
çağırır seni
eğersin başını, içersin çayı
lıkı lıkı lık, lıkı lıkı lık küçük çaydanlık (2)

Tepki Skoru
0
GÜNLÜK PLAN 13.10.2009
AMAÇLAR VE KAZANIMLAR
PSİKOMOTOR ALAN
Amaç1. K1
Amaç2. K14
Amaç4. K1
SOSYAL DUYGUSAL ALAN
Amaç2. K1,2,3
Amaç4. K1,2
Amaç11. K3

DİL ALANI

Amaç4. K1,2,5
Amaç5. K2,3

BİLİŞSEL ALAN

Amaç2. K2
Amaç4. K2,3
Amaç6. K1
Amaç12. K2
ÖZBAKIM BECERİLERİ

Amaç1. K3,5,7

ETKİNLİKLER
ÖĞRENME SÜRECİ

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ
B.A.Amaç6. K.1
Ø Çocuklar sınıfa girerken günaydın denilerek selamlasılır.Daha sonra istenilen köseye yönlendirilir.Oyun esnasında öğretmeninde katılımıyla bugün verilecek olan mavi,aynı farklı kavramları üzerinde durularak çocukların giydiği kıyafetler üzerinde konuşulur.Ve oyunlara katılınır,gözlem yapılır.

KAHVALTI
Ø Çocuklara serbest zamandan sonra ‘’haydi cocuklar karınlarımız doyurmaya’’denilerek yemek odasına geçilir.Ve kahvaltı yapılır.Kahvaltı yapılırken kahvaltının önemi üzerinde durulur.
TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ
D.A Amaç4 K.1,2,5
Amaç5 K.2.3
S.D.A Amaç4. K.1,2
B.A Amaç4. K.2,3

Ø Kahvaltıdan sonra cocuklar sırayla ellerini yıkayıp dişlerini fırçalar ve sınıfta toplanılır.Şimdi sizlere birkaç bilmece soracağım denilerek bilmeceler sorulur.Bilenler alkışlanır.Bilmeyenlere ipuçları vererek bilmeleri sağlanır.
Ø Daha sonra şimdide üzerinde mavi giyinmiş olanları gösterir misiniz?denilerek göstermeleri sağlanır,çevrelerinde gördükleri mavi renkleri göstermeleri istenir.Şimdide çocuklar mavi bir uçurtması olan bir çocuğun hikayesini okuyacağım denilerek dinlemeleri sağlanır.Hikaye bitiminde hikaye ile ilgili sorular yöneltilerek hakkında konuşulur.Daha sonra haydi o zaman bunları çok güzel bildiniz simdi sıra size oynatacağım cok güzel bir oyunda denilerek ayaga kalkmaları istenir.

SANAT ETKİNLİĞİ
P.A Amaç2. K.14
Amaç4. K.1
S.D.A Amaç4. K.1,2
Amaç11. K.3,
B.A Amaç4. K.2,3

Ø Çocuklara bir kırmızı birde mavi el işi kağıtları verilerek sizce bunlarla ne yapabiliriz diye konuşulur.
Ø Daha sonra üzerinde 4 adet balık ve deniz bulunan kağıtlar dağıtılarak resim hakkında konuşulur ve bunlara yırtma yapıştırma tekniği ile resmi tamamlayacağımız söylenir.
Ø El işi kağıtlarının koparılması istenir.İstedikleri gibi kopartılarak resme yapıştırılması sağlanır.
Ø Daha sonra etkinlik bitiminde herkesin resimleri toplanır ve haydi tren olalım denilerek öğretmenin arkasına sıra olunur.

OYUN
P.A.Amaç1. K.1
S.D.A Amaç4. K.1,2
B.A. Amaç4. K.2,3
Amaç12. K.2
Ø Şimdi çocuklar oyunumuz var fakat bir ebe gerekiyor denilir
Ø Fakat ebe secmek için söyle bir yöntem kullanalım.Sınıfa bir çizgi çekilir.Ve bir tarafı iç tarafı bir tarafı dış tarafı olur.
Ø Ebe secmek için iç dış diye yönergeler verilecek ve yanlış yapan ebe olacaktır.
Ø Ebe secildikten sonra diğer cocuklar far ebe ise kesi rolünü üstlenir.
Ø Çocuklar çizgilerden dışarı hareket edecekler kedi ise yakalamaya çalısacak,kediye yakalanmamak için içte olmak zorundalar.Oyun bu şekilde devam eder ebe değdiği kişileri kedi yapar.En son fare kalana kadar oyun devam eder.
SANAT ETKİNLİĞİ
P.A Amaç2. K.14
Amaç4. K.1
S.D.A Amaç4. K.1,2
Amaç11. K.3,

Ø Çocuklara bir kırmızı birde mavi el işi kağıtları verilerek sizce bunlarla ne yapabiliriz diye konuşulur.
Ø Daha sonra üzerinde 4 adet balık ve deniz bulunan kağıtlar dağıtılarak resim hakkında konuşulur ve bunlara
yırtma yapıştırma tekniği ile resmi tamamlayacağımız söylenir.
Ø El işi kağıtlarının koparılması istenir.İstedikleri gibi kopartılarak resme yapıştırılması sağlanır.
Ø Daha sonra etkinlik bitiminde herkesin resimleri toplanır ve haydi tren olalım denilerek öğretmenin arkasına sıra olunur.
DRAMA ETKİNLİĞİ
S.D.A Amaç2. K1,2,3
Amaç4. K.1,2
B.A Amaç2. K.2

Ø Evet çocuklar heykelleri bilir misiniz denilerek sohbete başlanır.Biraz konuşulduktan sonra simdi herkez bir eş bulsun ve karşılıklı geçsin denilir.
Ø İlk önce eşlerden biri diğerini istediği şekle sokabilir denilir ve istedikleri şekillere sokarlar.Şimdi sıra diğer eşte evet simdi de yaptığınız heykellerin aynısından sizde kendiniz olun ama farklı olmak yok diyerek aynı farklı kavramları verilmeye calışılır.
Ø Oyun eş değişikliği ile devam eder.Daha sonra drama tekrar yapılmak üzere okuma yazma etkinliği için kurbaga taklidiyle yerlerine geçirilir.

OKUMA YAZMA
B.A Amaç2. K2
Amaç4. K2,3
Amaç6. K1

Ø Çocuklara çalışma için kağıt verilir.
Ø Resimler üzerinde konuşulur.
Ø Resimde bir kız ve elinde mavi rekte bir top verdır.Yanında ise boyanmamış esyaları vardır.Elindeki topun rengine boyanması istenir.
Ø Altında ise bazı renkte olan balonlar vardır.Mavi olan balonların daire içine alınması istenir.

Değerlendirme:
Etkinlikler amaç ve kazanımlara göre uygulandı.Okuma yazma etkinliği vakit yetmediğinden yapılamadı bir sonraki haftaya yapılacaktır.Hedeflenen amaç ve kazanımlara ulaşıldığı düşüncesindeyim.
Kavramlar:içinde-dışında,mavi,aynı-farklı,

Tepki Skoru
0
Elma kurdu
ben küçük bir elmayım(eller yüzü avuç içine alarak)
olgunlaştım sormayın(ellervücutta gezdirilir)
içime bir kurt düştü(karna vurulur)
başıma kuşlar üşüştü(başa vurulur)
kırt kırt kırt kırt kırt kırt(işaret parmaklarıyla kurtçuk gb sağa sola sallanır)
nari nari nom(eller belde popo sallanır eğilinir)
ben bir elma kurduyum(kırt kırt taki gb kurtçuk olunur)
daldan dala gezerim(sağa sola işaret parmakları kurt gb gezdirilir)
nerede bir elma görsem(el yumruk yapılır elma olur)
dayanamam hemen yerim(işaret parmağı diğer elin yumruk yaptığımız elmaya sokulur)
kırt kırt kırt kırt kırt kırt
nari nari nom
nari nari nom

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00