Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ÇOCUK VE YALAN

Tepki Skoru
0
BİR ÇOCUK NEDEN YALAN SÖYLER?
ÇOCUKLARIN YALAN SÖYLEMESİNİN EN ÖNEMLİ SEBEBİ DİYEBİLECEĞİMİZ HUSUS: ARKADAŞLARINA ÖZENMESİ, YALANI Bİ ÇIKIŞ NOKTASI OLARAK GÖRMESİ,AİLENİN BASKISISINDAN VE ŞİDDETİNDEN KORKMASI GİBİ SEBEPLER SAYABİLİRİZ. ÇOCUĞU BU KONUDA YOLA GETİRMEK VE TERBİYE ETMEK İÇİN ÇOCUK PSİKOLOGLARINDAN YARARALANABİLİR, ARKADAŞ ÇEVERSİNİ DEĞİŞTİRMESİNİ ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLEYEBİLİR VE BUNU TAKİPÇİSİ OLMALIYZZ.... DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLAN KİŞİLER BİZLERLE PAYLAŞIRSA EKSİKLİĞİMİZİ GİDERİRİRZ.
SAĞLICAKLA KALINN..

Tepki Skoru
0
bence çocuk yalan söylemez.
bunu bilemez çünkü. (o şekilde yetiştiriliyorsa başka..)
o sadece hayal kurar ve belki de bi süre sonra buna kendi de inanır.
inanmasa bile o sadece hayalini söylüyordur.
ya biz??!??
"yalancı", "yalan söyleme", "yalan söylüyosan döwerim", sen yalancısın"...
ya da ...
(telefonda) "ewde yok de".
"bunu babana / annene söyleme. onun yerine şöyle şöyle diyelim."
ya da istemeyerek yaptığı bi hata ya da kabahatte çok katı we anlayışsız dawranmak, fiziksel we ağır cezalar,
belki de dayak...

şimdi onlar mı suçlu biz mi?

Onlar yalancı mı doğuyorlar???

Tepki Skoru
0
kızım 3.5 yaşında ve yalan söylüyor hulyakarabulut sana katılıyorum ancak baba ve ben buna dikkat ediyoruz fakat bakıcı ve çevresindn öğrenenler söylediğinin yalan olduğunu bilmiyor fakat zamanla davranış haline getirdi. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.bilgisi olan varsa beni bilgilendirsin

Tepki Skoru
0
bu dönemdeki çocukların söyledikleri yalanlar gerçek anlamda yalan degildir bu tür yalanlar gerçek yalandan farklıdır. çocukların gerçek dışı konuşmalarına sık sık rastlanır çocuktar gerçecilik duygusunu zamanla kazanır bu dönemler birazda hayal güçünün bir diyer özelligide bir ikinci kisinin oluşturulmasıdır.
küçük çocuklardaki yalanlar ahlaki yalanlar gibi görülmemelidir.
dogru söylemenin övülmeye değer bir davranış oldugu çocuga anlatılmalıdır.
Çok üstlerine gitmeden.
insallah işinize yarayan bilgiler olmuştur hocam

Tepki Skoru
0
yalan söyleyen bi çoçuga okul öncesi eğitim merkezlerinde nasıl bi etkinlik verebiliriz psikologa yardım duymadan bu konuyu bi öğretmen olarak nasıl çözümleyebiliriz ACİL YARDIM!!!!!!!!

Tepki Skoru
0
Çocukların neden yalan söylediklerini öğrendikten sonra fazla telaş etmeye gerek yok. Aşağıdaki yönergeleri uyguladığımız zaman çocuklardaki yalan söyleme alışkanlıklarından vazgeçmelerine yardımcı oluruz.
Çocuğu her durumda kabul edip onun sevildiğini hissettirmek.
Çocuk eğitiminde onu yalan söylemeye itecek fiziksel ve sözel şiddete başvurulmamalıdır.
Çocuk kapasitesi dışında zorlanıp, başaramadığı şeyler için suçlanmamalıdır.
Korkuyu çocuk yetiştirmede bir araç olarak kullanan ailelerin çocuklarında yalan söyleme davranı-şına diğer çocuklara oranla daha sık rastlanmakta. Bu nedenle çocuklarınızı korkutarak eğitmeye çalışmayınız.
Çocuğa sürekli yapılmaması gereken davranışları hatırlatmak yerine, ondan beklenen davranışları konuşmak çocuk eğitiminde daha doğru bir yaklaşım olduğunu unut-mayınız.
Çocuğunuza gerçeği söyleme konusunda cesaret vermeyi unutmayınız.
Çocuğun tutum ve davranışlarına karşı eleştiren ve yargılayıcı olmaktan kaçınmalı, yaramazlık ve hatalarının bir kısmı görmezlikten gelinmelidir.
Çocuğunuz yalan söylediği zaman hemen cezalandırmayınız. Bunun nedenlerini araştırınız.
Yalanın hangi türde olduğunu tespit edin.
Doğru söylemenin övünülecek bir davranış olduğunu anlatın.
Çocuğa örnek olun.
Sözde yalanlara ceza vermeyin.
Çocuğun psikolojik durumunu ve eğitsel etkinliklerini göz önünde bulundurun.
Çocuğun yaşantıları, davranışlarının nedenleri ve hataları çeşitli bahanelerle çocuğa anlatılmalıdır.
Çocuğun yalanını itiraf etmesine yardımcı olun.
Çocuk, onun yalanıyla ettiğiniz mücadeleyi, onun iyiliği için yaptığınızı bilmelidir.
Dürüstlük, açık yüreklilik, içtenlik ve sevgi için savaşım verilmelidir.
Psikolojik yardım alınmalıdır.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.