Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çocuk tiyatrolarını değerlendirelim

Katılım
9 Eyl 2007
Mesajlar
55
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
(ALINTI)
TİYATRO ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTIR.ancak,çocuk tiyatromuz arzu edilen kalite de değildir.bu uzun zamandır tespit edilmiş olmasına ve çeşitli çabalara rağmen bir türlü arzu edilen düzeydeki kalite gerçekleşmemektedir.dahası,çocuk tiyatrosu denetimsiz ve boş bir ticari alan olarak görüldüğünden,''korsan''tiyatro olarak adlandırılan yüzlerce sözde tiyatro topluluğu düşük kaliteli,çocuk gelişimi ve eğitimi açısından ciddi sakıncalar taşıyan sözdeoyunlarını sadece ticari kaygılarla KREŞ,YUVA ve OKULlarda oynamakta,çocukları psikolojik ve pedagojik olarak zedelemekte,onları tiyatrodan da soğutmakta ve ticari olarak sömürmektedirler.birçok alanda olduğu gibi bu alanda da çocukların korunmaya ihtiyacı vardır.
bunun yanı sıra,çocukların sanatsal düzeyi yüksek oyun yapımlarına ulaşabilmeleri,çocuk tiyatromuzun da yetkinleşip yaygınlaşa bilmesi için BİZ EĞİTİMCİLERE DE FAZLASIYLA İHTİYAÇ VAR.
Bizlere çok görev düşüyor.''korsan''olarak nitelendirilen kalitesiz ve ticari çocuk tiyatrolarıyla çalışmayacağız.o zaman ya kendilerine çeki düzen verecekler ya da çocularımızın sağlığı için bu işi bırakacaklar..
 
Katılım
7 Ocak 2007
Mesajlar
6,268
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
48
Arkadaşım aslında çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Bu tür tiyatrolar eğitim yılı boyunca okulları geziyorlar. Gerçekten de konuları okul öncesi çocukları için hiç uygun değil, gayet basit çocuğu düşündürmüyor eğitici ve profesyonel değiller, çocukların psikolojisi bozuluyor. Bu konuda eğitimci olarak seçici olmalıyız diye düşünüyorum.
 
Katılım
9 Eyl 2007
Mesajlar
55
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
kesinlikle size katılıyorum her dönem kaç tanesiyle karşılaşıyoruz..diksiyonları bozuk,çocuk gelişimini bilmeyen,sadece şebeklik yaparak çocuklarımızın ve bizim zamanımızı doldurmaya çalışan çok kişi var.tabi ki bu işi ciddi anlamda kendilerine misyon edinenler yok mu var..işte biz onları bulmalıyız..
 
Katılım
9 Eyl 2007
Mesajlar
55
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
kaç defa karşılaştım okula oyuna geliyorlar ama oyun esnasında o kadar kötü espriler,öğretmenleri etkilemek için laf atmalar..tabi bu bazı öğretmenlerin o kadar çok hoşuna gidiyor ki..illa bir daha ki sefere onlar gelsin.neden?çünkü öğretmeni etkilemeyi başardı.neden?çünkü o öğretmen eğitimsiz,bilinçsiz...
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst