2 yasina yeni girmis bir oglum. bazen ismine hic tepki vermiyor, bazen ise gayet guzel tepki veriyor, yani hemen kafasini cevirip bakiyor. isitme sorunu olmadigini dusunuyorum cunku bazi sesleri (mesela kapi zili) duydugunda hemen tepki veriyor (mesela kapiya kosuyor). internetten arastirmalar yaptim, otizm cikti karsima. konusmasinda da biraz gecikme oldugu soylenebilir. bazi kelimeleri yerinde ve cok guzel telfuz etsede 2 kelimelik cumleler kurmuyor. kelime haznesi de cok genuz degil. ancak diger otizm belirtilerine baktigimda ismine tepki vermemek ve konusma gecikmesi disinda hic bir belirtiyi goremedim oglumda. gayet sosyal bir cocuk, cevreye ilgili, surekli parmagiyla bir sey gosteren, surekli babildayan birseyler anlatan, jest ve mimikleri olan ve jest ve mimiklere tepki veren bir cocuk. ayrica soyleneni yapan, aldigi koutlari cogu zaman uygulayan bir cocuk. ayrica kasik catal kullanabilen, hareket yetenekleri yasitlarina gore cok iyi olan bir cocuk. anlayamiyorum, eger otizm degilse, baska ne sebeple oglum ismine surekli tepki vermiyor olabilir? eger cizgi film seyrediyorsa mesela, ondan ismini soyledigimizde tepki almak nerdeyse imkansiz. ne yapalim ne onerirsiniz? acaba bu gecici bir devre mi?