Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

COCUK GELİŞİMİ ÖRNEK SORULAR

Katılım
24 May 2007
Mesajlar
4
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
çocuk gelişimi ve psikolojisi örnek sorular



--------------------------------------------------------------------------------
1)Alıcı duyu organlarının çevre tarafından uyarılması ile oluşan nörofizyolojik işlemlere ne ad verilir?
cevap) Duyum
2)Çocuklar tuvalet alışkanlığını hangi yaşlarda kazanır?
cevap) 2-3yaş
3)Bebeklerin anne-babaların bakımını ilgilendiren davranışlarla doğduğu için hayatta kalma şanslarının yüksek olduğunu söyleyen bilim adamı kimdir?
cevap) Bowlby
4)Bebeklerin yürüme becerisinin gelişiminde oturma aşamasından sonra hangi aşama gerçekleşmektedir?
cevap) İlk hareketler
5)Bebeklik dönemindeki bilişsel gelişim piaget'in bilişsel gelişim kuramının hangi döneminde acıklanmaktadır?
cevap) Duyusal-motor
6)Dil gelişiminde ilk anlamlı sözcüğün söylendiği evre hangisidir?
cevap) Tek sözcük
7)Bebeklik döneminde benlik gelişimi hangi süreç yoluyla gerçekleşmektedir?
cevap) Bağlanma
8)Çocukların dilinin hızlı geliştiği 2-4 yaşlarını kapsayan dönem hangisidir?
cevap) Sembolik dönem
9) 3 yaşında gözlenen inatçı davranışların oluşmasına yol açan temel faktör hangisidir?
cevap) Benmerkezci düşünce
10)İnsanların ahlaki gelişimlerinin bilişsel gelişime parelel olarak geliştiğini öne süren bilim adamı hangisidir?
cevap) Piaget
11)Hangisi cezaya başvururken öğretmenin uyması gereken kurallardan biri değildir?
cevap) Yoğun korku yaratma
12)İkinci çocukluk yıllarında gelişim alanları ile ilgili olarak hangisi doğrudur?
cevap) Ahlaki ve sosyal gelişim öne geçer
13)Erikson'un psikososyal gelişim kuramında 'çalışma ve başarılı olmaya karşı aşağılık duyguları'hangi öğretim kademesinde yaşanmaktadır?
cevap) İlköğretim ı.kademe
14)Hangisi cezanın işlevlerinden biri değildir?
cevap) Olumsuz duygulara kaynaklık etmek
15)Ergen benmerkezciliğini hayali seyirci ve kişisel efsane kavramlarıyla açıklayan bilim adamı hangisidir?
cevap) Elkind
16)Ergenlerin çevresindeki herkesin kendisiyle ilgilendiği,kendisine baktığı gibi bir düşünce yapıları vardır.Bunu Elkind hangi kavramla belirtir?
cevap) Hayali seyirciler
17)Hangisi çocukluktan erinliğe geçişi başlatan işareti verir?
cevap) Hipofiz
18)Fallik dönemdeki erkeklerin haz duyduğu cinsel organını kaybetme korkusuna ne ad verilir?
cevap) Kastrasyon korkusu
19)Cinsellik,cinsel gelişim ve cinsel davranışlar konusuna en cok yer veren kuram hangisidir?
cevap) Psikanalitik kuram
20)Cinsel konuların cevaplanmasında en uygun zaman hangisidir?
cevap) Her çocukta farklı
21)Çocuklar ne zaman kendi cinsiyetlerinin farkına varırlar?
cevap) İki yaşlarında
22)Hangisi okulöncesi öğretmenine verilen önerilerden biri değildir?
cevap) Pekiştireç
23)Hangisi okulöncesi kuruma devam ederken karşılaşılabilen sorunlardan biri değildir?
cevap) Yeni bir ortama uyum sağlama güçlülüğü
24)Psikologlara göre üretkenlik dönemi olarak adlandırılan dönem hangi dönemdir?
cevap) Orta yetişkinlik dönemi
25)Yeni doğan bebeklerin aniden diz kapagındaki tendonlara vurularak oluşan reflekse ne ad verilir?
cevap) Patella refleksi
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst