sevgili dilan , eğer yardımcı olduysa söylediklerim sana, sevindim:36_15_4:
Evet bu kitaplarda ilk önce çocuk yetiştirmenin önemi üzerine yazılan anlatımlar yer almalı. Yani insanlar bunun farkına varıp bu alanda kendilerini geliştirmeye gönüllü olurlarsa, tabi ki bu kitapların işlevselliği artacaktır. Çünkü insanlar orda söylenenleri anlayabilmek ve uygulayabilmek için emek harcayacaktır. Bu kitaplar hakkında yapılan eleştiriler de var, hani yazılanları anlayamıyoruz, ya da bunlar bana inandırıcı gelmiyor, denilebiliyor. Aslında bunları söyleyenler, en azından benim çevremdekiler gerçek anlamda o kitabı okumak için kendilerine vakit ayırmayanlar oluyor. Ben birine kitap verdiğim zaman kendi kaynaklarımdan, takip ediyorum acaba o kitap okunmuş mu , ya da okunduysa ne anlaşılmış diye. Bir şey anlamadığını söyleyen kişilere vakit ayırırım ve beraberce okuruz sorunumuza dair sayfaları. Bu örneklerde gördüm ki biraz peşin hükümlü davranıyoruz, yüzeysel olarak baktığımız bir şeyden elbetteki hiç bir şey anlamayız. Yani zaten insanımızın beynine şu yerleşmiş, hani büyüklerin söylediğ bir laf vardır ya- biz çocuklarımızı kitapla mı büyüttük...-
işte böyle bir önyargıyla bakılıyor ve denemeden , bunları uygulamak imkansız denilip, uygulanabilirliliğini reddediyoruz. Ama yazılanları sabırla, bir süreç içersinde tutarlı bir şekilde davranışa dönüştürerek uygularsak gerçekten çözümler alındığını gözlemlerin sonucunda söyleyebilirim. Zaten bu söylediğim de bilinen bir şey. Okuyun sevgili velim demekle olmuyor tabi,
ilk önce ona ve çocuğuna sağlayacağı faydaların farkına varması lazım -tabi ki bu farkındalığı kazandırma işi de bize düşüyor-
her sorunun bir çözümü vardır, bu da çözüme giden yollardan biri sadece.
sevgiler dilan, çalışmalarında kolaylıklar dilerim.:36_13_3: