Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çocuğunuzun Evde Oynayacağı Eğlenceli Oyunlar…

Katılım
12 Kas 2006
Mesajlar
1,206
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
Bebeğiniz büyüdü, oyun çağına geldi, dışarı çıkmak, çıkarılmak istiyor. Siz de haklı olarak kış mevsiminde hasta olmaması için onun bu isteğini yerine getiremiyorsunuz. Ama o kolay kolay evde duracağa benzemiyor. O zaman size düşen, onun evde geçireceği süreyi eğlenceli hale getirmek. İşte bu konuda size birkaç öneri:

Çocuğunuzun arkadaşlarını eve davet edin. Onların en çok sevdikleri oyunların listesini çıkartın. Oylama yaparak 4 oyun belirleyin. Haftada bir gün birini oynatın.

Çocuğunuza eski bir tişört, resim kağıdı ve boya verin. Onu çeşitli konularda resim yapması için motive edin ama belirleyici olmayın. Daha sonra odasındaki çeşitli eşyaları boyamasına da izin verebilirsiniz. Ama tabi ki bu sınırlı olmalı. Örneğin oyuncaklarını topladığınız sandık iyi bir başlangıç olabilir. Resim onun sanatsal yönünü geliştireceği gibi tek başına kaldığı zamanlarda kendi kendine eğlenceli bir uğraş da edinmiş olur.

Renkli el işi kağıtları, kartonlar ve yapıştırıcı alın. Bunlarla bebek, araba, ağaç gibi oyuncaklarla, kendi odasında kullanabileceği kalemlik, çöp kutusu, takvim gibi eşyalar yapabileceğini anlatın. Ona yardım etmek isterseniz elindeki işe müdahale etmektense, pratik yoları anlatmayı tercih edin. Çocuklar için hazırlanmış, tarifli el becerisi kitaplardan da yararlanabilirsiniz.

Çocuklar için evin en eğlenceli yeri mutfaktır. Onlarla mutfağa girin. Sizin hazırlayacağınız hamurdan yapacakları tavşan ya da köpek şeklindeki bisküvileri akşam üzeri bir bardak meyve suyuyla yemekten büyük keyif alacaklardır. Böylece hem mutfaktaki malzemeleri öğrenirler hem de yeteneklerini geliştirirler.
 
Katılım
20 Tem 2007
Mesajlar
6,955
Tepki Skoru
1
Puanları
0
Yaş
45
meva henüz 7 aylık ama bir çok oyun oynuyoruz
güzel paylaşım :))
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst