Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çocuğun yalan söylemesi onun hayal dünyasını geliştirir nasıl yaniii ????

Tepki Skoru
0
Sevgili hocalarım büyüklerim ve sevgili atrkadaşlarım bugün şahit oldugum bi konuyu hemen sizinle paylaşmak istedim duyduğumda kulaklarıma inanamadım , çok sevdiğim bir abimin 6 yaşında bi kızı var ve anaokuluna gidiyor kız ufak tefek yalanlar söylemeye başlamış aile bu sorunla karşılaşınca hemen sınıf öğretmenleriyle konuşmaya gitmişler öğretmen bunun farkında olduğunu ancak bu durumun ÇOCUĞUN HAYAL DÜNYASINI GELİŞTİRDİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR SORUN OLMADIĞINI YALAN SÖYLEMESİNE MÜSADE ETMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞ BEN ŞOK OLDUM BU KONU HAKKINDA NELER SÖYLEYECEKSİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM ...

Tepki Skoru
0
çocuk hayal gücü ve çizgi filmlerin etkisiyle size dün gece çizgi film karakteri ben10'nin yanına geldiğini canavarlarla dövüştüğünü onu yendiğini söyleyebilir veya bunun gibi şeyleri bunlar yalan değildir çocuğun hayal gücüdür . ama daha ciddi konularda söylenen yalanlar varsa o zaman sorundur.

Tepki Skoru
0
öğretmeni doğru söylemiş bence. prof. dr. Sabiha Paktuna Keskin ı dinlediniz mi hiç. oda aynı şeyi söylüyor. 6 yaşına kadar yalanı çocuğun başkalarını yönetme davranışını öğrenmesinin göstergesi olduğunu anlatıyor ve 6 yaşından sonra empati kurdukça ve toplumun farkına vardıkça yalan söylemekten vazgeçeceğini ifade ediyor. bu sebeple 6 yaşına kadar yalanın zararı yok.

Tepki Skoru
0
Evet çoğu zaman hayal dünyalarının geniş olmasından kaynaklanan yalanlar söylüyorlar.

Çocukların 0-6 yaş grubunda aktardıkları herşeyi 'yalan' olarak nitelendirmemek gerektiğinin altını çizmekte fayda var. Burada neden yalan söyledin diye fevri bir tavırla çocuğun üzerine gidip korkutmak doğru bir tavır olmaz. Bunun yerine çocuğun neden yalan söylediğini anlamaya çalışmak daha doğrudur. Bir kreş veya anasınıfı çocuğu anne ve babasına gelip öğretmeninin kulağını çektiğini, kendisine bağırdığını söyleyebiliyor. Ama iyice araştırıldığında aslında böyle olayların olmadığı anlaşılıyor. Bu durumda anne ve baba çocuğa öfkelenebiliyor. Ortada saptırılmış ya da abartılmış bir hikaye anlatımı olduğu doğru. Ancak çocuk bunu planlayarak yapmıyor.Çocuk bunu dikkat çekmek amacıyla yapabilir. Ayrıca aile içinde ödüllendirilmeyen, takdir ve onay görmeyen çocuklar sık sık yalana başvurabiliyor. Eleştirilme ve mimlenme pahasına başrol kapmak, sivrilmek için böyle bir yola başvurabiliyorlar. Yalan söyleyerek edindiği konum onların varoluş biçimi haline gelebiliyor.
Okul çağındaki çocukların en sık başvurdukları yalanlar arasında okul başarısı konusunda söylenen yalanlar geliyor. Çocuklar aldıkları kötü notları saklıyor. Bazı çocuklar sosyo ekonomik durumlarının olumsuzluğundan utandıkları için örneğin villada oturduklarını, babasının pilot olduğunu söyleyebiliyorlar. Okula gitmek istemiyorsa, karnı ve başının ağrıdığını söyleyebiliyor.
Çocuğun yalan söylediğini tespit ederseniz onu bu durumla hemen yüzleştirip yorum yapmayın
- Çocuğunuza yalan söylediği için kızıp fevri davranmayın
- Neden yalan söylediğini anlamaya çalışın
- Geçmişi düşünerek yalanın sebeplerini ortaya çıkarmaya uğraşın
- Çocuğu takdir edin, ödüllendirin, kendisini sevmesini sağlayın
- Yalana başvurmasına gerek olmadan da sevileceğini gösterin
- Zihinsel travma yaratacak cezalar vermeyin

Tepki Skoru
0
Sevgili hocalarım büyüklerim ve sevgili atrkadaşlarım bugün şahit oldugum bi konuyu hemen sizinle paylaşmak istedim duyduğumda kulaklarıma inanamadım , çok sevdiğim bir abimin 6 yaşında bi kızı var ve anaokuluna gidiyor kız ufak tefek yalanlar söylemeye başlamış aile bu sorunla karşılaşınca hemen sınıf öğretmenleriyle konuşmaya gitmişler öğretmen bunun farkında olduğunu ancak bu durumun ÇOCUĞUN HAYAL DÜNYASINI GELİŞTİRDİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR SORUN OLMADIĞINI YALAN SÖYLEMESİNE MÜSADE ETMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞ BEN ŞOK OLDUM BU KONU HAKKINDA NELER SÖYLEYECEKSİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM ...

Geliştirmez ama geniş olduğunu gösterir.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle