Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çocuğa saat öğretimi

Katılım
27 Eyl 2013
Mesajlar
157
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Çocukların saat okuması aslında çok zor değil, okumaya başladığından itibaren rakamlarla beraber çeyrek, buçuk gibi kavramları da öğrenecektir ama iş 5 geçe 10 kalayı anlamaya gelince çocuklar için saat okuma karmaşık hale geliyor.


Yukarıdaki saat okul duvarlarında yada evlere basitçe yapılabilir. Matematik işlemi bilmeyen bir çocuk için 10 kala 20 kala demesi zordur ama 4′ü 50 geçiyor diyebilir mesela. İlk günlerde dakika işaretlerini sayacaktır sabırlı olun zaman tanıyın, sık sık saati sorun hata yapıyorsa nerede hata yaptığını inceleyip yanlış anladığı yeri düzeltmeyi çalışın. Bir de tabi çocuklara saati öğretirken 24 saatlik dilimden değil de 12 saatlik düzenden gidin zamanla gündüz 10 gece 10 kavramını fark edip zaten 24 saatlik dilimi kavrayacaktır.


Çiçek saatin yaprakları ise akrep ve yelkovanı temsil ediyor çocukların en çok karıştırdığı konulardan birisi, kısa olan akrep uzun olan ise yelkovandır akrep saati yelkovan dakikayı gösterir kısa ve uzun yaprakla akrep ve yelkovanı ayırt etmesi daha kolay olacaktır.


Saati öğrenme sadece saati öğrenmek değildir çocuklar için zaman kavramı yok onun için derslerini çok ağır yapıyor uzun süre oyun oynayabiliyorlar çünkü zaman görecelidir ayrıca saati öğrenen çocuk basit toplama işlemlerini de kolayca yapar anne saat 6:10 da “baban saat 19′da gelecek söyle bakalım kaç dakika var” diye sorarsa çocuk ister istemez kendini sevdiği bir preoblemde bulacaktır..


Yani saat önemlidir :) bir de çocuğunuza ilk saatini dijital değil analog seçerseniz tabi çok daha iyi olur..
 

Ekli dosyalar

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst