Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Cinsel gelişim

Tepki Skoru
0
CİNSEL GELİŞİM
Biyolojik özelliklerimizi temel aldıgımızda erkek ya da dişi olarak belirlenen bir cinsiyetimiz vardır. Cinsellik ise bu biyolojik yapı üzerine eklenen sosyolojik, psikolojik ve felsefi boyutları da içeren daha geniş bir tanımlamadır. Dogum öncesinden ölüme kadar duyguları, düşünceleri, inançları, davranışları ve yaşantıları içeren gelişimsel bir süreçtir.

CİNSEL GELİŞİM İLE İLGİLİ KAVRAMLAR:
-cinsel olgunluk
-cinsel kimlik

CİNSEL EĞİTİM: Bireye üreme ile ilgili konu ve sorularda , cinsel iç dürtü ve güdülerini denetleyebilmesinde , cinsel konularda başkaları ile kuracagı ilişkilerdeve cinsel ilgilerinde gerekli davranışları kazandırmak için yapılan eğitimdir.

CİNSEL EĞİTİMİN ÖNEMİ:Ülkemizde eskiden beri cinsel konular anne ve babayla konuşulması gelenek ve görenekletrinimize göre yasaklanmıştır. Gelenek ve göreneklerimiz nedeniyle cinsel konularda görülen bu yasaklar ve koşullandırmalar gençlerimiz karşı cinsle konuşmaktan bile alıkoyarken, zaman zaman eşcinsellik, kız kaçırma ya da ırza geçme gibi sapıklıga ve suça itebilmektedir. Çocukluk döneminde cinsel yaşam konusunda eksik, hatalı bilgiler, gencin evlendiği zaman cinsel uyumu olmayan doyum sağlamayan, sinirli, öfkeli, uyumsuz birey olmasına neden olabilir. Cinsel egitim gerçege uygun olmalıdır. Çocuğa biyolojik acıdan üreme, cinselligin aile yaşamında ve toplumdaki önemi anlatılmalıdır. Cinselligin kişiliğin bir parçası oldugu yaş ve gelişim düzeyine göre kürtaj, dogum kontrolü, gayri meşru çocuklar üzerinde durulmalıdır. Ebeveynler, ögretmenler cinsel gelişim hakkında yeterli dogru ve coıcukların gelişimlerine uygun bilgiye sahip olmalıdır. Bu konuda çocuklarına yardım etmeli yol göstermelidir.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle