Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Ceza Vermeden Önce İyi Düşünün

Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
31
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
36
Sınıfta bazen çok sinirlendiğimiz anlar olabiliyor.Bu tür durumlarda öfkemizi çocuklardan çıkarabiliyoruz.Ama bu,kesinlikle çok yanlış.Ceza verirken kızgın
olup,olmadığımıza çok dikkat etmeliyiz.Ayrıca,ceza sadece sandalyeye oturtmak da değildir.Çocukla göz teması kurarak ona bu olay karşısında ne kadar üzlüldüğümüzü anlatabiliriz.Herhangi bir etkinlikten mahrum bırakma da olabilir.Ama,hangi ceza olurss olsun,öğrencinin yaptığı hataya denk olmalıdır.Ceza verilirken,öğrenciye bunun ceza olduğu söylenmemelidir.Yalnızca yaptığı hata nedeniyle bir süre etkinliğe katılamayacağı ve düşünmesi gerektiği söylenmelidir.
Staj yaptığım sınıfta duvara sınıfta uyulması gereken kuralları astım.Sınıfımda bir düşünme köşesi var.Sınıf kurallarına uymayan öğrenciyi burada mutlaka bekletiyorum.Neler hissettiğini bir kağıda resimlemesini,sonra da bütün sınıfa açıklamasını ve benden özür dilemesini istiyorum.Olumlu bir değişiklik gördüğüm zaman etkinliğe katılmasına izin veriyorum ama eğer bir daha kuralları çiğnemeye kalkarsa düşünme köşesinde önce beklettiğim sürenin iki katı kadar bekletiyorum.
Bence ceza,eğitimin düşmanı değil,yardımcısı olmalıdır.Ama tabi ki de onur kırıcı biçimde değil.Benim sınıfımda en sık uyguladığım ceza yöntemim,az önce de anlattığım gibi 'düşünme'.Öğrencinin beyninde kalıcı bir etki bırakıyor ve yaptığı hatanın farkına vararak,bir daha yapmamasını sağlıyor.
Bu konu hakkında sizlerin de görüşlerini bekliyorum...
 
Katılım
21 May 2008
Mesajlar
22
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
43
katılıyorum bende once dusunmesını saglıyorum yada etkınlıkten mahrum bırakıyorum bence cocuklar aılelerınde bole bıseyı gormwedıklerı ıcın yayarrlı oluyor.
 
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
31
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
36
Kesinlikle.Çünkü çoğu aile,evde çocuklarını şımartıyorlar ama okulda şımarıklığın yeri yoktur.Çocuk bunu öğrenemeyince de,ortaokulda lisede çok zorluk çekecektir.
 
Katılım
6 Eyl 2008
Mesajlar
2
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
arkadaşlar aynı şeyi bende yapıyorum ama bazı öğrencilere bu bile işlemiyor.düşüneceğine hala şımarıklık peşinde olanlar çoğunlukta.başka önereceğiniz bişeyler varmı?
 
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
31
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
36
Biz bu mola yöntemini düşünme amaçlı yaptırıyoruz ama kastettiğiniz öğrencilerde işe yaramıyorsa,biraz daha farklı bir yöntem deneyebilirsiniz.Örneğin düşünme köşesinde biraz beklemeni ve düşünmeni istiyorum yerine,sandalyeni al ve sınıfın köşesine gidip duvara dönük olarak otur ve bekle diyebilirsiniz.Bu yöntemi bazı öğrencilerimde uyguluyorum ve gerçekten işe yarıyor.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst