Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Çevre Koruma Haftası yardım!

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar malumunuz Çevre Koruma Haftası yaklaşıyor. Bir gösteri, şarkı varsa çok rica edeceğim,forumda aradım bulmamadım, yardımlarınızı merakla bekliyorum..

Tepki Skoru
0
hocam doğayı sev arkadaş adlı bi şarkı var elimde uygunsa yükleyeyim!

Tepki Skoru
0
hocam gösteri çıkarmam lazım, şarkı da ezberletip söyleticem gösteri de. yüklerseniz sevinirim şarkıyı...

Tepki Skoru
0
Teşekkürler hocam... doğayı korumak çevreyi temiz tutmak deyince aklıma ilk gelen Mutlu Park hikayesi... Çok güzel bir hikaye... Çocuklar bayılıyor görseniz hikayeyi dinlerken mimikleri değişiyor şekilden şekile giriyorlar... :)

Tepki Skoru
0
bu dediğiniz hikaye kitabı mı elif hocam???

Tepki Skoru
0
cypress çok teşekkür ederim, sözleri anlaşılıyor. Aslında Turp rondu var bilirmisiniz, onu yapsam uygun olur mu acaba, geçmiş yıllarda oynatmıştım çok beğenilmişti, konuya uygun olurmu acaba??? Bir de çocuklara bu sene öğrettiğim "Top oynarken dikkat et, kırma dalımı ....." şarkısını söyletsem???

Tepki Skoru
0
Ama bir de istiyorum ki şöyle sahneyi karton yapılan çiçeklerle ağaçlarla falan süslenen bir gösteri olsa. ama ne??? Sanki yıllar önce yeğenimin anasınıfı gösterisinde buna benzer bişey izlemiştim lakin ne gösterisi yaptılar ne söylediler hatırlamıyorum...

Tepki Skoru
0
hocam olabilir aslında...hani sahnenin oyuna ve anatemaya uydurulması çok önemli..küçük bir tiyatroda yapabilirsiniz..şiir şeklinde sözleri yazıp ezberletebilirsiniz çocuklara!..ya da söylediğinz gibi rond da hazırlayabilirsiniz..

Tepki Skoru
0
hımm.. aslında kısa bir tiyatro drama olabilir dediğiniz gibi, şimdi skeç araştırmak lazım....cypress siz de olmasanız :)))

Tepki Skoru
0
estağfirullah hocam..her zaman burdayım..özelden de mesaj atabilirsiniz..

Tepki Skoru
3
1. PERDE
İSTİNAZ “Denizleri aş da gel kurbanın olam, kurtar beni buralardan ne olur!” (kapı çalınır.) Ah, sen misin Lüfer Teyze. Buyur, hoşgeldin..
LÜFER T. Evladım, tam yemek yapıyordum bir de baktım hiç midye kalmamış, bir kabuk midye rica edebilir miyim lütfen.
İSTİNAZ Ah teyzeciğim olsa da versem, günlerdir denizde midye bulunmuyor.
LÜFER T. Olanları da benim gözlerim görmüyor, yaşlandım diye herhalde burnumun ucunu göremiyorum.
İSTİNAZ (güler) Hayır teyzeciğim sen yaşlandın diye değil, deniz o kadar kirli ki ben de burnumun ucunu göremiyorum.
LÜFER T. Ciddi misin. Zaten yakında açlıktan öleceğim herhalde. Eskiden şöyle minik minik hamsiler vardı, tam ağzıma layık. Karadeniz’den gelirlerdi. (Karadeniz Ekibi)
LÜFER T. Deniz kirliliğinden artık onları da göremiyorum.
İSTİNAZ Hayır teyzeciğim, onları artık buralara gelemeden insanlar avlanıyor.
LÜFER T İnsanlar ne yapıyor o minicik şeyleri. Onların dişinin kovuğuna bile gitmez o hamsiler.
İSTİNAZ İnsanlar büyümelerini beklemeden avladıkları için hamsilerin nesli tükeniyor.
LÜFER T. Aman ne güzel, deli mi bu insanlar, hamsiler büyüyüp yavrulamadan ölüyor. Bu insanlar kendilerini de düşünmüyorlar. Sonunda ortada yiyecek balık kalmayacak.
İSTİNAZ Amaaan bana ne bütün bunlardan, ben nasıl olsa gidiyorum artık. Herkes kendi başını çaresine baksın.
LÜFER T. Aaa, sahiden, sen bavul hazırlıyorsun, hayrola yolculuk nereye?
İSTİNAZ Temiz bir deniz bulmaya gidiyorum, zaten burada yaşamak için hiç bir sebep kalmadı.
LÜTFEN T. Ama sen buralarda doğdun, buraların kayasına, suyuna alışıksın, ne yaparsın uzak diyarlarda. Arkadaşlarını, aileni, komşularını özlemez misin?
İSTİNAZ Haklısın ama artık solungaçlarıma kadar geldi (eliyle boğazını gösterir) Yakında burada ne yüzecek su, ne de oksijen kalacak. Ben gidiyorum.
LÜTFEN T. Yolun açık olsun evladım, güle güle, bir yerlere yerleşirsen bize deniz-mail çek olur mu? (öpüşürler)
İSTİNAZ Merak etme teyzeciğim. Sen de bana yaz, Adresim: istinaz@okyanusmail.com. hatta akşamları chat yapalım nikim isti…
LÜFER T. Tamam ayol, beni de listene ekle. Benim nikim de “çıtır lüfer”

Sevgili eşyalarım
Bütün hatıralarım
Sizi çok özleyeceğim
Sevgili komşularım.

Sevgili Lüfer Teyze
Komşu Palamut Amca
Yan kayada oturan
İyi kalpli Eşkina

Daha bir sürü balık
Yaşarmış buralarda
Hepsi terkedip gitmiş
Kimbilir nerelerde

Balıklarla doluymuş
Bir zamanlar Marmara
Yine tertemiz olsa
Düşmesem ben yollara

Tepki Skoru
0
çok sağolsun hocam yardımınız için. Yanlış anlamayın hocam, gerçekten öğrenmek için soruyorum, bu kadar uzun bir skeç oynattınız mı hiç? ben şimdiye kadar oynatmadım, hani bir kişiye çok fazla ezberlemesi gerekn sözler düşüyor ya. Oynattıysanız çocuklar üstesinden gelebiliyorlarmı? ben oynattım ama kısa kısa sözler vardı ve çok kişi oynuyordu bir skeçte. Aslında herşeyin bir ilki vardır :))

Tepki Skoru
3
bundan birazcık daha uzun 4 kişilik bir skeç oynatmıştım 2 yıl önceki okulumda...ama veliler çok çok ilgililerdi,evde çok çalıştırmışlardı,ufak tefek düzeltmelerle atlatmıştık :) ama ben bu kadar uzun birşey tavsiye etmem tabii ki....sadece size örnek vermek için,fikir olsun diye buldum bunu...çocukların yaş grubu,dikkat sınırı çok önemli tabii. araştırayım biraz daha,belki daha uygun şeyler bulabilirim :)

Tepki Skoru
0
tubacan çok teşekkür ederim ilginize. Evet çocuklarımdan 6 tane 6 yaş, 15 tane 5 yaşım var. Turp rondunu çalıştırmaya başladım, bir de skeç lazım..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle