Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ÇaliŞma alanimiz daraliyor.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar,bazı branşlar sertifika üzerine sertifika alıp,çalışma alanlarını genişletebiliyorken,bizim branşımızın çalışma alanları giderek daraltılmakta,varolan imza yetkilerimiz elimizden alınmakta.Alana göre girebileceğimiz derslerimiz arasında bulunan branşlar bile zaman içinde geri çekildi.Yakında öğretmen sıfatımızı da alırlarsa şaşırmayalım.Okuduğumuz dersler arasında görme,işitme,zihinsel engelli bireylerin eğitimi varolmuş olmasına rağmen özel eğitimde bu modüllere imza atamıyoruz.İlla sertifika isteniyor.İmza yetkimizin alınmasıyla birlikte akabinde zorunlu personel olmaktan da çıktık.Meb'e sorduğunuz zaman,siz zaten bu dersleri almış olduğunuz için yeterliliğiniz var,sertifikaya gerek yok diyorlar.İş uygulamaya geldiğinde kurumlar bu yeterliliği görmüyor.Hatta bizim branşı adamdan saymıyorlar.Yavaş yavaş yelpazenin bu kısmından da koparılıyoruz.Geriye özel anaokuları ile ücretli öğretmenlik kalıyor.Ücretliye assla gitmem diyenlerdenseniz ( ben öyleyim ) anaokullarına gitmemiz lazım.Anaokullarının verdiği ücret ve mesai saatleri belli..Neden birkaç branşa değer üstüne değer katılıyorken bizim branşımızdan varolan değerler düşürülüyor? Bir kızımızla tanıştım.Kendine ''kariyer'' yapmış.Sınıf öğretmenliğini bitirmiş,sonra zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği sertifikası almış (1.5 ay),sonra durmamış,çalışmış çabalamış 1.5 ay da işitme engelliler sertifika kursuna gidip bir de ''işitme engelli sınıf öğretmeni'' olmuş yaaa...Bakın kariyer nasıl yapılıyor...Bizim için normalde olması gereken avantajlar bunlar.Bu hanım kızımız gibi nice emsaller kurumlarda çok iyi şartlarda ve ücretlerde çalışıyorlar.Biz daha 600tl-800 tl ye talim edelim.Kaybettiğimiz değerlerin peşine düşmeyelim.

sitemizde yazan bir arkadaşımızdan alıntıdır:

slm arkadaşlar.bu konuyu bugün tekrar araştırdım.kesinlikle biz başvuru yapamıyoruz ve açılan sertifika programına katılamıyorum.bilginize..konya il miil eğitimden aldığım bilgiler...sadece kendi bölümüz artık...rehabilitasyonlarıda yavaş yavaş bitireceklermiş bize........kpss tek şans.........İNŞALLAH SİZLERDE BİRGÜN ATANIRSINIZ...:......

Tepki Skoru
0
ya cıldırcam yaa su an cidden bunalımdayım.. okulumu yeni bitirdim arayışlar içerisindeyim ne yapabilirim nasıl geliştirebilirim kendimi diye cünkü 1-2 sene sonra özelde calışmak istiyorum falkat bu haberleri duydukca gercekten delirmek üzereyim tek geliştirebilecegim sey su an yüksek lisans olaarak görünüo ama ben farklı bişeler yapmak istiyorum bişey soracagım mesela okul öncesi materyaller üzerine tasarımcı olmak istiyorum bunun için neler yapılabilir ya da bari bunu yapmaya yetkim var mı bi yerde okul öncesi öğretmenliği unvanın getirileri hakkında yazı okuyordum bunu da yazmışlardı cidden merak içerisindeyim...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar öğretim görevlisi olmak için aranan şartları ilk agızdan duyan varmı acaba yüksek lisans ve dil gerektirmeyen alımların olabilecegini duydum dogruluk payı varmıdır bilenler cevaplarsa sevinirim

Tepki Skoru
0
mailto:bilgiedinme@meb.gov.tr
http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/...tionEntry.aspx
http://www.akim.akparti.org.tr:8080/...svuruGiris.jsp
mailto:personel@meb.gov.tr

Tepki Skoru
0
filiz hocam dil aramayan üniler var evet alesten 60ı gecmek mülakatta basarılı olmak genel bilgiler tabi üniden üniye farklılık gösterio bu durum ilan zamanında aradıkları özellikleri yazıolar sayfalarına..

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar sadece bu sitede yazılanlarımı okuyosunuz yoksa.Kimse memurlar-net teki haberleri okumuyomu,yada YÖK te yapılan değişiklikleri branşımıza verilen ve verilmeyen hakları okumuyomu yahu.Haberleri bizde beğenmedik,hatta içim acıyo artık pişmanlıktan.Bizimde işimize gelmiyo ama adamlar ardı ardına kararlar alıyo.Biz de o yüzden toparlanıp bişeyler yapalım diye uğraşıyoruz.Arkadaşlar adresler yolluyolar bıkmadan.Daha başka neler yapabiliriz dur demek için diye yazışıyoruz burdan.Kendi adıma her türlü fikire açığım.Yeterki sonuç alabilelim.

Tepki Skoru
0
Yalan haber diyen arkadaşım,başını kuma gömmeye devam etmemeni tavsiye ederim.Azıcık bir araştırma yazdıklarımın doğruluğunu kanıtlayacaktır.Burada '' evet,yazılanlar doğruymuş,yanılmışım '' demene de gerek yok.Bir kişi bilinçlense kar sayacağım.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar hiç farkettinizmi,önceki yıllarda MEB evlerimizi arardı ücretli öğrt. için.Bu sene hiç ses yok.Buna rağmen ücretli sıralaması neredeyse dolmuş.Şu ücretliyle İzmir'i bile doldurdular ya,ne diyim...

Tepki Skoru
0
İl-ilçe meb'lerde ücretliye başvurmak için sıra varmış. Yuh artık !!!

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar şu ücretli öğretmenlik başımıza iş açacağa benziyo.Bunu durdurmamız lazım yoksa nerdeyse hiç açık gösterilmicek.Bu kpss olayından beri il ve ilçe meb lerde bizdende başvuran çokmuş,ücretli öğretmen atamasını durdurmamız lazım.

Tepki Skoru
0
Okul öncesi nin çalışma alanı daralmaz bu konuda rahat olun..Rehabilitasyon merkezlerinde çalışmak çok zor.Herkes yapamaz.Özel ana okulları varken rehablitasyonlarda kim çalışır ki? Çoğu yerde zaten öğretmenbile bulamıyorlar. Bizim milli eğitim sistemimiz ileriye yönelik değil tamamen bu günü kurtarmayı amaçlıyor. Bu yüzden bakan dahi değişse yapılan uygulamalarda çok fazla değişiyor.Benim eşim 10 yıllık sınıf öğretmeni öyle çok fazla değişiklik yapılıyor ki... Ülkemizde uygulamaya geçilmediği müddetçe alınan kararların bir önemi yok. Ona kalırsa bu yıl birçok ilde daha okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecekti....Hani ortada bir şey yok.Diğer yandan en sağlam/garanti işi bize elbette MEB verecektir...

Tepki Skoru
0
Değerli arkadaşım,mesleğimiz ölmeyen bir meslek onun farkındayım fakat gerek özel sektörde gerekse atandıktan sonra varolan çeşitliliğimizi artık kullanamıyoruz.Diyelim ki,istediğin ilde sadece özel eğitimokulunda açık var,gidemezsin.Önceden gidebilirdin halbuki..Neyse,açtığım başlık çok ağır geldi millete,henüz durumun idrakinde değiller.Mesleğe girince anlayacaklar ancak.Başlığı silmeyi de bilmiyorum.Yardım ederseniz sevinirim.Önemsiz konular forumda yer kaplamasın.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle