Arkadaşlar,bazı branşlar sertifika üzerine sertifika alıp,çalışma alanlarını genişletebiliyorken,bizim branşımızın çalışma alanları giderek daraltılmakta,varolan imza yetkilerimiz elimizden alınmakta.Alana göre girebileceğimiz derslerimiz arasında bulunan branşlar bile zaman içinde geri çekildi.Yakında öğretmen sıfatımızı da alırlarsa şaşırmayalım.Okuduğumuz dersler arasında görme,işitme,zihinsel engelli bireylerin eğitimi varolmuş olmasına rağmen özel eğitimde bu modüllere imza atamıyoruz.İlla sertifika isteniyor.İmza yetkimizin alınmasıyla birlikte akabinde zorunlu personel olmaktan da çıktık.Meb'e sorduğunuz zaman,siz zaten bu dersleri almış olduğunuz için yeterliliğiniz var,sertifikaya gerek yok diyorlar.İş uygulamaya geldiğinde kurumlar bu yeterliliği görmüyor.Hatta bizim branşı adamdan saymıyorlar.Yavaş yavaş yelpazenin bu kısmından da koparılıyoruz.Geriye özel anaokuları ile ücretli öğretmenlik kalıyor.Ücretliye assla gitmem diyenlerdenseniz ( ben öyleyim ) anaokullarına gitmemiz lazım.Anaokullarının verdiği ücret ve mesai saatleri belli..Neden birkaç branşa değer üstüne değer katılıyorken bizim branşımızdan varolan değerler düşürülüyor? Bir kızımızla tanıştım.Kendine ''kariyer'' yapmış.Sınıf öğretmenliğini bitirmiş,sonra zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği sertifikası almış (1.5 ay),sonra durmamış,çalışmış çabalamış 1.5 ay da işitme engelliler sertifika kursuna gidip bir de ''işitme engelli sınıf öğretmeni'' olmuş yaaa...Bakın kariyer nasıl yapılıyor...Bizim için normalde olması gereken avantajlar bunlar.Bu hanım kızımız gibi nice emsaller kurumlarda çok iyi şartlarda ve ücretlerde çalışıyorlar.Biz daha 600tl-800 tl ye talim edelim.Kaybettiğimiz değerlerin peşine düşmeyelim.
sitemizde yazan bir arkadaşımızdan alıntıdır:
slm arkadaşlar.bu konuyu bugün tekrar araştırdım.kesinlikle biz başvuru yapamıyoruz ve açılan sertifika programına katılamıyorum.bilginize..konya il miil eğitimden aldığım bilgiler...sadece kendi bölümüz artık...rehabilitasyonlarıda yavaş yavaş bitireceklermiş bize........kpss tek şans.........İNŞALLAH SİZLERDE BİRGÜN ATANIRSINIZ...:......
sitemizde yazan bir arkadaşımızdan alıntıdır:
slm arkadaşlar.bu konuyu bugün tekrar araştırdım.kesinlikle biz başvuru yapamıyoruz ve açılan sertifika programına katılamıyorum.bilginize..konya il miil eğitimden aldığım bilgiler...sadece kendi bölümüz artık...rehabilitasyonlarıda yavaş yavaş bitireceklermiş bize........kpss tek şans.........İNŞALLAH SİZLERDE BİRGÜN ATANIRSINIZ...:......