...........
Yılanlardan kaçmaya çalışan hayvanların arasında, küçük kaplumbağa yavrusu, Tintin de varmış...Tintin, diğer hayvanlar kadar hızlı hareket edemediği için, kendi kendine söylene söylene sığınacak kuytu bir yer arıyormuş. Bu koşturmaca ve ecele arasında, O da panik yapmış ve birdenbire ters dönmüş. Ne kadar çabaladıysa da, bir türlü düzelip, yoluna devam edemiyormuş. Bu arada yılanlar da, gitgide daha çok yaklaşmışlar. Onların sürünürken, çıkardıkları sesleri ve tıslamalarını artık daha yakından duyuyor ve çok korkuyormuş. Başını ve ayaklarını kabuğunun altına sokmuş, "belki beni taş zannedip, zarar vermeden, yanımdan geçip giderler" diye kendini teselli ediyormuş ama korkusu azalmamış.
Tintin, böyle korkular içinde beklerken, yanına bir canlının geldiğini hissetmiş, korkusu iki kat artmış... Birden, Tintin kendisini hızlı bir hareketle tepetaklak buluvermiş. Çekinerek, kafasını, kabuğunun altından uzatmış ve bakmasıyla tir tir titremesi bir olmuş. Karşısında, kocaman bir yılan varmış. "Nolur yılan kardeş, bana zarar verme, zaten benim kalın ve sert bir kabuğum var, beni hazmedemezsin" demiş. Yılan, üzüntüyle başını sallayarak, "seni yemeyeceğim, korkma" demiş ve devam etmiş :"Biz aslında, kimseye zarar veren hayvanlar değildik. Ama insanlar ormana gelip, kardeşlerimizi avladılar. Onların derisinden kemer, çanta, ayakkabı yaptılar. Bazılarımızı da, zorla eğitip, sirklerinde insanları eğlendirmek için, kafeslerin içine koydular. Biz de, insanlardan şiddeti öğrendik. Herkes bizden korksun, bir daha hiç bir yılan zarar görmesin istiyoruz" demiş. Tintin, biraz daha cesaretlenerek, "ama bu şiddet dolu davranışlar, size fayda sağlamaz. Etrafa korku salacağınıza, gelin birlik olalım, tüm hayvanların dost olduğunu, hayvanların bile kardeş gibi barış içinde yaşayabileceğini gösterelim insanlara... Örnek olalım onlara" demiş. Yılan, Tintin' e hak vermiş ve arkadaşlarını yanına çağırıp, onlarla konuşmuş. Kısa süre sonra, ormandaki tüm hayvanlar da gelmişler ve artık barış dolu bir dünya için, dost olacaklarına dair söz vermişler hep birlikte....