AÖF OÖLP kılavuzunda Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol süresinin dolduğu belirtilmektedir. Bu ifade AÖF OÖLP mezunlarının atmasının yapılmayacağı anlamına mı gelmektedir?
Anadolu Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol, KPSS sınavı sonucunda yapılacak atamalarda AÖF OÖLP mezunlarına öncelik verilmesine yöneliktir. Diğer bir ifade ile, belirlenen kontenjanlar göz önüne alınarak öncelikle AÖF OÖLP mezunlarının, daha sonra örgün eğitim veren eğitim fakültelerinden mezun öğretmen adaylarının atanmasına yöneliktir. Ancak bu protokolün süresi dolmuştur ve şu anda AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programından mezun öğretmen adayları ile örgün eğitim veren eğitim fakültelerinden mezun öğretmen adayları eşit haklara sahiptir. Atamalar herhangi bir öncelik olmaksızın KPSS sınavından alınan puanlar doğrultusunda yapılmaktadır. Atamaların yapılmasında hangi üniversite ya da fakülteden mezun olunduğu değil, KPSS sınavında alınan puan esas alınmaktadır.
anadolu üniversitesi..
(işinize yarar mı bilmiyorum ama