Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Bir çok ısındırıcı oyun....

Tepki Skoru
4
Uzun ?erit:
Her çocu?a büyük bir ka?yt parçasy verilir.hepsi elindeki ka?ydyn ucundan incecik yyrtmaya ba?lar.Neticede hiç koparylmadan ka?yt bitirilmeye çaly?ylyr.Oyunun sonunda ?eritler ölçülür.En uzun ?erit kiminse oyunu o kazanyr.

Nelerden ne yapylyr?
Ö?retmen çocuklaryn kullandyklary e?yalardan birinin adyny söyler.Bir çocu?a i?aret eder;
-nelerden ne yapylyr?der.Çocuk o e?yanyn neden yapyldy?yny dü?ünür, gereken malzemeleri söyler.Gecikmeden ve eskizsiz saymy?a alky?lanyr veya ödüllendirilir…

Gördün mü?
Ö?retmen çocuklary etrafynda toplar.
-aranyzda çocu?um var ben ?imdi giydi?i elbiseyi ayakkabysyny anlataca?ym.Bakalym tanyyabilecek misiniz?der.Bu syrada bütün çocuklar birbirini dikkatle süzmeye ba?lar.E?er bulamazlarsa kyz my erkek mi? Diye sorarlar.Böylece oyun tekrarlanyr.

Ne uçmaz ne gezmez ne yüzmez?
Ö?retmen çocuklardan birine i?aret eder ve ne uçmaz ne gezmez ne yüzmez? Der ve bunlara örnek ister.Oyuncu buna kar?ylyk kedi uçmaz a?aç gezmez ta? yüzmez derse oyunu kazanyr.

Cümlemi tamamla
Çocuklar halka ?eklinde dizilir.Ö?retmen birine i?aret eder.Yaryn hava güzel olursa….. dedikten sonra cümlemi tamamla der.Oyuncu bu cümlenin sonunu yüksek sesle tamamlar.Beklemeden cümleyi tamamlarsa ba?ka bir arkada?yna eksik bir cümle söyleme hakky kazanyr…

Ali kutuda
Çocuklar masanyn etrafyna otururlar.Ö?retmen Ali kutuda deyince eller masanyn altyna konur.Ali kutudan çykty deyince eller masanyn üstüne çykartylyr.En sona kalan çocuk 1. olur 1. olan çocuk oyunu yönetmeye ba?lar…

.Hamal
Oyunculardan birisi ebe olur.Gözleri ba?lanyr odadaki e?yalardan herhangi birisi ebeye uzatylyr ve ne oldu?u sorulur.Ebe eliyle ne oldu?unu anlamaya çaly?yr ne oldu?unu söylemezse ya eline ya ba?yna ya da syrtyna yüklenir.Böylece odanyn içinde e?yanyn hiç olmazsa bir tanesinin adyny söyleyene kadar dola?yr.E?er ilk yakla?ty?y e?yayy bilirse oyunu kazanmy? olur ve ebelik ba?kasyna geçer…

Yatty kalkty
Her çocu?a birer isim konur bu isimler sebze çiçek meyve vs. olabilir.Çocuklar isimleri kendileri de seçebilir.Mesela ismi lahana olan çocuk önce kendi ismini söyleyerek oyuna ba?lar.Lahana yatty kalkty lahana derken yatar kalkar ve hemen bir arkada?ynyn aldy?y ismi söyler.Mesela biber der.Oyunu biber alyr biber yatty kalkty der yatar kalkar ve sonra bir di?erinin adyny söyler.böyle devam eder….

Öt kuŞum öt
Bir ebe seçilir ve gözleri ba?lanyr ona;
Arkada?laryndan birisi kar?ysyna geçer sesinden tanymaya çaly?yr öt ku?um öt der arkada?y ku? gibi öter oyun böyle devam eder…….

Tatmadan bul
Ö?retmen bir yiyece?in tadyny ve özelliklerini çocuklara anlatyr.Bu yiyece?i bulmalaryny ister.Bulan çocuk alky?lanyr.
Renkler
Çocuklar syra olur aralaryndan birisi bir renk söyler.Örn. mavi der di?er çocuklar maviyi bulmak için çevreye bakynyrlar.Mavi renkteki e?yalary bulurlar.çok e?ya bulan ebe olur oyun devam eder….

Adamyn gözlüklerini tak
Yazy tahtasyna gözleri burnu a?zy belirten bir insan ba?y çizilir.Gözleri ba?ly olarak kim bunun gözlüklerini çizecek? Denir.Ysteyen çocuklar gözleri ba?ly olarak adamyn gözlüklerini çizmeye çaly?yr…

Uçtu uçtu
Çocuklar masaya otururlar bir ebe seçilir.ebe uçan nesneleri veya hayvanlaryn adyny söyler.Örn. uçtu uçtu uçurtma kartal uçak vb. çocuklarda sa? ellerini uçtu deyince kaldyryrlar.Ebe arkada?laryny ?a?yrtmak için uçmayanlary da söyler oyun böle tekrar edilir…

Çantamy aldym koluma Çyktym pazar yoluna (2)
Ben bir subay beklerken çöpçü de girdi koluma
Ayakkabym toz atar çöpçü bana göz atar
Gözün kör olmasyn çöpçü elalem bize bakar.

Kedi damdan atlady apandisti patlady (zyplarlar, atlama hareketi)
Bunu duyan fareler dans etmeye ba?lady (dans ederler)
Yangyny var yangyny var ben yanyyorum (kol kola girip dönerler)
Yeti?in a dostlar tutu?uyorum.

Sağıma baktım, soluma baktım
Ellerimi çarptım
Yukarı baktım, aşağı baktım
Kafamı sağa sola salladım
Bir öne bir arkaya eğildim, doğruldum
Yanımdakinin omzuna elimle dokundum

Balık tutmaca oyunu
Balık tutmaca oyunun da iki tane olta hazırlıyoruz misinanın ucuna mıknatısı sıkıca bağlıyoruz.
renkli fon kartonları ile hazırladığımız balık,deniz yıldızı ,deniz atı ,ahtapot şekillerinin ucuna ataç takıyoruz ki mıknatıs fon kartonun dan yaptığımız şekilleri çekebilsin.(bu arada şekilleri tek tek çizmedim.fon kartonunu a4 büyüklüğünde kesip yazıcıya koydum.yazıcıdan çıkartarak kestim daha kolay oldu.)

oyunun uygulanışı çok kolay.ikişerli grublar halinde çocuklar müziğin başlamasıyla birlikte balık tutmaya başlıyorlar .müzik bitiminde de balık tutmayı bırakıyorlar.en çok balığı tutan çocuk birinci oluyor.

bu etkinlikle renk kavramı ,sayı kavramı v.b rahatlıkla verilebilir.

Fırıldak Oyunu
Çocuklar sayışarak aralarından bir "fırıldak" seçerler. Öteki çocuklar, duvardan 10-15 metre uzaklıkta sıra olup dururlar. Fırıldak yüzünü duvara döner. Fırıldak "bir-iki-üç" diye sayı sayarken, her sayışta iki elinin avuçlarını duvara vurur ve hemen arkasını döner. Fırıldak'ın sayı sayması sırasında öteki çocuklar da durdukları yerden yürümeye başlarlar. Amaçları, ebeye görünmeden gelip onun arkasına dokunmaktır. Oyuncular yürürken fırıldak da saymasını bitirip hemen arkasına dönünce kimi yürürken görürse onun adını söyler. Adı söylenen çocuk yanmış olur. Fırıldak dönünce her çocuk yerinde durur. Duran çocuk yanmaz. Fırıldak, yeniden saymak için arkasını döndüğünde yine yürüyüş başlar. Yanmadan gelip fırıldağa dokunan fırıldak olur. Oyun böylece sürer.
Bu oyunda, "bir-iki-üç" diye sayı sayma işlemi yerine, "ön, dö, turva, arkada çorba" biçiminde de söylenebilir.

Eşini Bul Oyunu
Çocuklar, ikişer ikişer eşlendirilir. Herkes eşini tanıdıktan sonra, eşler bahçeye dağılırlar.
Öğretmen ;
-Ben işaret verdiğim zaman, kim eşini daha çabuk bulur ve karşıma sıra olursa, onlar oyunu kazanırlar, der. Öğretmenin işaretiyle istenilen yerde sıralanan çiftler, oyunda başarılı sayılırlar.

Ne Yapalım ?
Sayışmayla bir ebe seçilir. Çocuklar halka olup, el ele tutuşup dönerlerken aşağıdaki sözleri söylerler, ebe ortada durmaktadır.
Ne yapalım, ne yapalım
Siz söyleyin biz yapalım
Haydi şöyle oynayalım…
Ebe yapsın, biz yapalım… derler.
Ebe bir hayvan öykünmesi yapar. ( kedi, köpek, tavşan vb.) Halkadaki çocuklar da durup, aynı öykünmeyi yaparlar. Oyun bitince, ebe halkaya katılır, kendi yerine bir ebe seçer. Oyun baştan yinelenir.

Külah Giyme Oyunu
Bir ebe seçilir. Öteki çocuklar kendilerine birer eş seçerler. Eşler elele tutuşurlar.
Ebe orta yerde durur, başında bir külah vardır. Ebe bir çocuğa sorar:
-Bu külahı kim giyer ?
Bu soruyu sorulan çocuğun eşi yanıtlar:
-Giyse, giyse Ayşe giyer, der.
Bu kez Ayşe'nin eşi yanıt verir :
Benim Ayşe'm giymez, Ahmet giyer, der.
Bu kez de Ahmet'in eşi yanıtlar. Oyun böylece sürer. Çabuk yanıt vermeyen, yada şaşıran çocuk ve eşi oyundan çıkarlar. En sona kalan çift alkışlanır.

Gülme Oyunu
Çocuklar halka olurlar, bir ebe seçilir. Ebe eline bir top alır, topu havaya atar. Top yere düşünceye kadar bütün çocuklar gülerler. Top yere düşünce bütün çocuklar susarlar.
Top havadayken gülmeyen, yada top yere düşünce susmayan çocuk, oyun dışı kalır.
Bu oyunda topu yukarı atacak çocuk bulunamazsa, ebenin görevini öğretmen üstlenir.

M E Y V E S E P E T İ
Bir öğrenci sınıfın önünde durur. Diğerleri yerlerinde otururlar ve hepsine 4 çeşit meyve ismi verilir. Öndeki öğrenci " Elmalar " deyince adı elma olanlar ayağa kalkar, yerlerini değiştirir. Bu arada ayaktaki oyuncu kendine bir yer bulmaya çalışır. İkincide başka grup meyve ismini söyler. Bu kez de bu meyveler yer değiştirir. Eğer ebe " Meyve Sepeti " derse her cins meyvenin yerlerini değiştirmesi gerekir.

K A R Ş I L A V E G E Ç
Öğretmen sınıfın önünde ve ortadadır. İki elinde birer silgi veya fasulye torbası tutar. Sağ ve sol gerisinde iki öğrenci vardır. İşaret verildiğinde bu iki öğrenci öğretmenin elindeki silgileri alır ve sıraların yanında koşuya başlar. Bu öğrenciler arkada karşılaşırlar. Öğretmene silgiyi önce getiren oyunu kazanır.

B E K Ç İ K Ö P E Ğ İ
Bir yere bir cisim ( Nesne ) konur. Yanında gözleri kapalı bir bekçi köpeği durur. Diğer öğrencilerden birisi sessizce nesneyi oradan almaya çalışır. Eğer köpeğin haberi olmadan onu alabilirse, bir dahaki oyun için "Bekçi Köpeği" olur. Eşya alırken köpek farkına varırsa "hav hav" diyerek arkadaşını yakalar. O zaman yeni bir bekçi köpeği seçilir.

A V C I A D A M
Bir lider seçilir. Bu lider, herhangi bir yöne doğru yürür ve " Kim benimle ördek ( Ayı,Tilki, Geyik ) avlamaya gelir ?" der. Bütün çocuklar arkasına dizilir ve aynı şekilde lider (avcıyı) izlerler. Avcı dönüp hepsini görünce silahını onlara çevirir ve " Bumm " der. Bunun üzerine ayaktaki çocuklar koşarak kendi yerlerine otururlar. Kim yerine önce oturmuşsa bir dahaki sefere o lider ( Avcı ) olur.

F A S U L Y E T O R B A S I N I B U L M A
Çocuklar elleri arkada olmak üzere omuz omuza bir daire yapar. Bir çocuk ortadadır. Birisine bir fasulye torbası verilir. Dairedeki öğrenciler bunu elden ele verirler. Ortadaki öğrenci fasulye torbasının nerede ( kimde ) olduğunu bulmaya çalışır. Eğer tahmini çok uzun sürerse başka bir oyuncu ile değiştirilir.

Tepki Skoru
0
oyun albümü hazırlamam gerek çok yardımcı oldu
paylaşım için teşekkürler=)

Tepki Skoru
0
paylaşım için teşekkürler oyun albümü hazırlamam için gerekliydi :D

Tepki Skoru
0
oyunlar cok guzelmıs acab kuşların tuyu var dıye bır oyun varmı bı turlu bulamıyomda...yardımcı olursanız sevınırım sımddıden teskkurler...

Tepki Skoru
0
ısındırıcı oyun başlığı altında parmak oyunu ve taklit oyunu olması geremiyor mu?

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle