Seher, ilköğretim 2. sınıf öğrencisiydi.Bütün öğretmenler onun üstün zekalı bir öğrenci olduğunu söylüyordu.Teneffüste görünce yanıma çağırdım.Gel bakalım Seher!Sana bir soru soracağım,dedim.Ardışık 5 sayının toplamı xxx dedim.Baştan 3. sayı kaçtır?Üç saniye düşündü.Şudur öğretmenim dedi.Allah Allah!Şaşırdım.Ben sonucu bilmiyordum ki...Doğru da diyemedim,yanlış da diyemedim.Soruyu kafadan atmıştım.İçeri girdim.Elime kalem-kağıt aldım,çözdüm.Doğruydu.Hemen dışarı çıktım.Aferin kızım dedim.Doğru.Bir şeker verdim.İçeri şeker almaya gitmiştim de.Seher sevine sevine giderken arkasına döndü.Bir soru da ben sorabilir miyim öğretmenim dedi.Tabi kızım sor bakalım dedim.Hamile bir kuş ölse karnındaki yavrusu da ölür mü dedi.Biraz düşündüm.O da ölür dedim.Bilmediğimden değil ama o an hızlı cevap verince yanıldım.Hayır öğretmenim dedi Seher.Kuşlar hamile kalmazlar,yumurta ile çoğalırlar.Bir tuhaf olmuştum.Hemen öğretmenler odasına girdim.Yaklaşık 15 öğretmen vardı.Arkadaşlar,dedim.Kitapta bir soru vardı da...Biraz tereddütte kaldım.Hamile bir kuş ölse karnındaki yavrusu nolur,dedim.15 öğretmen hepsi de yavru da ölür dedi.Ah Seher ah!