Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Bilgisayarı nasıl kullanabiliirm

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben tokat ın çevreli kasabasında görev yapıyorum.sınıfımın araç gereç bakımından olanakları bir kasabaya göre iyi düzeyde.bir ay kadar önce sınıfıma bilgisayar da geldi.ben sınıfımda bilgisayar olsa çok fazla etkinlikte onu kullanabileceğii düşünüyorum.ama şimdi slayt gösterileri,şarkı ve sesli hikayeler dışında bir amaçla kullanmıyorum bilgisayarı.
acaba bilgisayardan daha farklı nasıl faydalanabilirim.internete de bağlayacağız yakında.neler yapmamı önerirsiniz.çünkü bu çocuklar blgisayarı yalnız okulda görecekler ve bu onlar için büyük fırsat.ben o bilgisayarı sınıfta tozlandırmak e vicdan azabı çekmek istemiyorum.ne yapabilriim.
bir diğer sorun da oyun oynatmam doğru olur mu?mesela barbie giydirme oyunları,saç kesme vb oyunlar sizce yararlımıdır.
cevaplarınızı beklyorum.

Tepki Skoru
0
hocam öncelikle şunu belirtmeliyimki sizi kıskanmadım desem yalan olur:)).elinizde gerçekten çok güzel bir fırsat var.zaten kullandığınız alanları söylemişsiniz.özellikle forumda arkadaşlarımız çok güzel şeyler paylaşıyorlar.siz yine bu gösterilere devam edin.ve çocuklara bilgisayar kullanmasını öğretebilirsiniz onların seviyelerine uygun bir şekilde.oyun oynatmaya gelince eğitici içerikli çok hoş oyunlar var onları temin edip oynatabilirsiniz çok yararlı olur kesinlikle.dediğiniz tarz oyunları da bence abartı olmadan ödül nitelikli oytabilirsiniz tabi yine içerik çok önemli.başarılar dilerim

Tepki Skoru
0
bencede öncelikle bilgisayar kullanmayı bilmeyenlere mausu utmayı bilgisayarı açıp kapatmayı öğretin..
ilk başlarda paintte resim yaptırın maus hakimiyeti baya artıyor o zaman..birde tangram oynatın çok severek oynuyorlar vede şekillerle ilgili olduğu için eğitici oluyor...

Tepki Skoru
0
hocam benimde sınıfımda var ve çoğu çocuğumda bilsayarı kullanmasını biliyor.artık yayıncılarda derğilerin yanı sıra bilsayar kullanımda yaralı kaynaklarda getiriyorlar örneğin:bilişsel etkinlerde resindeki üçgeni tıkla diyor sesli olarak çocuk tıklayınca alkış yanlış yapınca üzülmüş seslerini çıkarıyor ve çokda işime yarıyor. tavsiye ederim.

Tepki Skoru
0
fındıklı hocam dediğiniz kaynaklara hiç rastlamadım ama araştıracağaım.çok teşekkür ederim.aslında kendimiz de yapabiliriz pc de böyle çalışmalar ama çok zaman alır.hem ben de çok fazla kalamıyorum bilgisayar başında .içim daralıyor:)
umarım faydalı şeyler yapabilirim.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.