Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

bilgilendirir misinz beni de ?

Tepki Skoru
0
merhabalar. ben lise son öğrencisiyim. herkesn bildiği gibi matematk dersnde temelim yok. ygs ye grsem bisey yapamıcam. ama kendmi denemek istiyorum we öylesine bu sene giricem sınawa. girsem 2 yıllığı tutturur muyum bLmiorum ama tuttursam gidiyim mi sizce?? tutturamazsam da hiç wakit kaybetmek istemiorum gecis hakkımı kullanmak istiorum. biri dio ki snawsız geciş hakkını kullan 2sene oku snra tkrr sınawa grp 4 seneliğe gecis yap dio. biri de dioki o sınaw ygs den bile zor yapamazsın. ben napıcam akıl werin nolur. hic bisey yapmadan 1 sene boyunca dersaneye gidip 4 seneliğe tuttrmaya calısmakta istemiorum açıkçası 1 sene kaybım olsun istemiorum. ya lütfen akıl werin hic bi bilgim yok

Tepki Skoru
1
dgs sınavı şartları oldukça zor ve ygs de biraz matamatik yapsanız türkçe sosyal 30 35 net yerleşirsiniz sınavı bu kadar gözünüzde büyütmeyin hayatın sonu degil hiç olmazsa açıkögretim var özel egitim alanlarınıda düşün istersen puanlama olarak sosyal türkçe agırlık.......AMA BİR SINAVI BU KADAR BÜYÜTÜM SİNİRLERİNİZİ BOZMANIN HİÇ GEREGİ YOK .....HİÇ BİRŞEY SİZDEN ÖNEMLİ OLAMAZ

Tepki Skoru
1
merhabalar. ben lise son öğrencisiyim. herkesn bildiği gibi matematk dersnde temelim yok. ygs ye grsem bisey yapamıcam. ama kendmi denemek istiyorum we öylesine bu sene giricem sınawa. girsem 2 yıllığı tutturur muyum bLmiorum ama tuttursam gidiyim mi sizce?? tutturamazsam da hiç wakit kaybetmek istemiorum gecis hakkımı kullanmak istiorum. biri dio ki snawsız geciş hakkını kullan 2sene oku snra tkrr sınawa grp 4 seneliğe gecis yap dio. biri de dioki o sınaw ygs den bile zor yapamazsın. ben napıcam akıl werin nolur. hic bisey yapmadan 1 sene boyunca dersaneye gidip 4 seneliğe tuttrmaya calısmakta istemiorum açıkçası 1 sene kaybım olsun istemiorum. ya lütfen akıl werin hic bi bilgim yok
Merhaba . öncelikle 2 yıllık için sınava girmenize gerek yok zaten çocuk gelişimi öğrencisiyseniz 2 yılııkk çocuk gelişimi bölümüne sınavsız geçiş yapabilirsiniz böyle bir hakkınız var . tercih eder misiniz .bu sizin kararınız .
Bunun dışında aöf okulöncesi öğr. de tercih edebilirsiniz .2000 kontenjanlı bir bölüm .en yüksek ygs puanınız yerleştirmede kullanılır .yani matematik yapamıyorsanız sözele yüklenerek ygs 4 puanınızla yerleşebilirsiniz. ve tabi okuldanda gelecek olan puanda çok önemli .
Başarılar dilerim .

Tepki Skoru
0
4 senelik için 480 istiolar okuldan 80 90 gelir yani en az 400 yapmam lazım . onu yapıcak bilgim yok. snawsz gecs hakkmı kullansam da 4seneliqe dkey gecs snawamı grsem diorum. ne kadar zor olabilrki ? ne sorabLrler ki. dewlet hic bişey wermio ama cok sey istio ya :S cok kararsızım napcam bLemiorumm

Tepki Skoru
2
4 senelik 480 diyorsun o en yüksek üniversitelerin puanları öncelikle bu kadar karamsar olma 430-425 puanlarda da okul öncesi öğretmenliği var en az 400 yapmam gerekiyor diyorsun onu yapacak bilgim yok diyorsun ve dgs sınavı ne kadar zor olabilir ne sorabilirler ki diyorsun ben bu konuda sana katılmıyorum dgs sınavının kolay olmadığını ygs bilgisi kadar belkide daha fazla bilgili olman gerekebilir çünkü 2 yıllık okuyan çoğu öğrenci aynı şeyi düşünüyor ancak 4 yıllık devam edenlerin sayısı çok az geçen sene aynı şeyleri bende düşündüm 2 yıllık mı okumalıyım 1 sene daha sınava mı hazırlanmalıyım diye ancak çoğu öğretmenim 2 yıllık konusunda beni uyardı 4 yıllık kazanabileceğimi 1 kez daha denememi söylediler şansımı okul öncesi öğretmenliği açık öğretim fakültesi ile bilgi verdiler üniversite bittikten sonrasını da düşünmemi sağladılar bende tercihlerimi 4 yıllık üniversitelerle yaptım tercihlerim arasında açıköğretim okul öncesi öğretmenliğini de yazdım ve oraya yerleştim yani uzun lafın kısası açıköğretime puanım yeter ve tek başıma çalışarak başarılı olabilirim diyorsan tercihlerin arasına yaz çok iyi düşün derim bu zamanın geri gelmiyor dershaneye gidiyorsan rehber öğretmenlerinden bilgi al mutlaka ya da okul öğretmenlerinden. unutmadan dgs ne kadar zor olabilir ki diye düşünüyorsun ya internetten 1 yılın çıkmış sorularını indir ve çöz böylelikle zor mu kolay mı daha iyi karar verebilirsin. :)

Tepki Skoru
0
bu sene dgs sınavına son 1 ayda hazırlanıp yerleşenler oldu zor değil o kadar sanırım abartıldığı kadar. ama zeynep ve dilara her kelimesinde doğru şeyleri aktarmışlar zaten,karar artık sana kalıyor :)

Tepki Skoru
0
ya dilara cok tesekkur ederm cok haklısın . ne kadar kararsz olduqumu sende anlamıssın. açıköğretm we 2 senelqe istesem gecerm işte. dersnye gtmıorum. geleck senede dersnye gdp calısmakta ıstemıorum acıkcası. ama dgsden cok korkuttular beni . ona mı calısıyım ygs ye mi kpssye mi kafam allak bullak napcamı sasırdım. arkdslarımn dersanelerne gttm blgi almak icin gel dersanemze dedi hepsi. burda tabi adam ne dese dinlemek gelmio içinden cunku adamın derdi belli . sana doğru blgi wermek değil öğrenci cekmek. okul öğretmenlerimznde hc bi blgisi yok. kadına soru soruosun kadın kalıo öle. blmio hc bse . ben napcamı sasırdım artk bitmiş haldeym

Tepki Skoru
0
onlar için dersane sorun değil. gidersen gönderrz diolar. ama ben kndmi bLiorum dersnde calısmcmdan eminm. ben unwrstyi hmen btrp kurtulmak istiorum. dersanede calısmayan adam unw de nasıl calısır deme cnku alan derslerim war sonuçta stajlarımda olcak kendme o konuda guwenıorum . ama :( hangsi daha ii olur bLmıorum her kafadan bi ses cıkıo kmse kesin konusmuo . smdi de dgs sınawına bakdım. matematk cok ust sewiyede 1.soruyu bile yapamadım. ama sözel bölüm cok iyi bi iki soruya bakdım çözebLdm yarın full çözmeyi dusunuorum

Tepki Skoru
1
ya dilara cok tesekkur ederm cok haklısın . ne kadar kararsz olduqumu sende anlamıssın. açıköğretm we 2 senelqe istesem gecerm işte. dersnye gtmıorum. geleck senede dersnye gdp calısmakta ıstemıorum acıkcası. ama dgsden cok korkuttular beni . ona mı calısıyım ygs ye mi kpssye mi kafam allak bullak napcamı sasırdım. arkdslarımn dersanelerne gttm blgi almak icin gel dersanemze dedi hepsi. burda tabi adam ne dese dinlemek gelmio içinden cunku adamın derdi belli . sana doğru blgi wermek değil öğrenci cekmek. okul öğretmenlerimznde hc bi blgisi yok. kadına soru soruosun kadın kalıo öle. blmio hc bse . ben napcamı sasırdım artk bitmiş haldeym
dershaneye gidip çalışmak istemediğinizi belirtmişsiniz. tamam ygs ye çalışmadınız ve sınavsız geçiş yapıp 2 yıl sonra mezun oldunuz sonrasında dgs ye girdiniz ve -2000 kontenjan az değil- aöf ne geçiş yaptınız Neslihan hocamın da dediği gibi 1 ay çalışma değil hiç çalışmadan aöf nin alım yaptığını duyupda sınava girip aöf ye yerleşenlerde oldu . sizde yerleştiniz diyelimki ve lisans liplomanızı aldınız ee noldu sonuç olarak karşınızda bir sınav daha var KPSS demem şu ki elbette öğretmen olmak istiyorsanız çalışmak zorundasınız .

Tepki Skoru
0
kpss yle ygs de ki konular çok farklı. kpssye ben lise sondayım we calısıorum giricem kendmi denemek için. ama ygs cok cok zor . ek ders lazım ona. kpssye sewe sewe calısırm. we bu seneden snra kpss ye meslek öğrencileri için yeni bi sistem gelicek. 30 genel yetenek 30 genel kültür 40 alan sorusu. dusunsenize harika olur bu. helede bu gelirse allahın izniyle cok cok cok guzel olur. kpssden korkmuorum bu yuzden. ama dgs konusunda cok rahatlattınız beni sözel bölümde kolaymıs aslında birazda sayısal calıssam gecerim heralde ?

Tepki Skoru
1
ben kpss derken mezun olmugumuzda öğretmen olabilmek için gireceğimiz sınavı kastettim .

Tepki Skoru
0
hocam benimde matematiği sıfırdı türkçe 35 sosyal otuz beş 15de matematik yapılırsa 4 yıllık fakülteye yerleşirsiniz. ikinci öğretimde olsa girilir su an okul öncesinin sırası 115 binlere kadar çıktı lisede çocuk gelişimi mezunu iseniz 320 puan alınca geçen seneki sisteme göre olursa kesin yerleşirsiniz diyebilir zaten türkçeden 35 net yapınca puan 250 ye yaklaşıyor onun için kazanmak zor değil başarılar.

Tepki Skoru
0
Selam arkadaşlar bu yıl da kadrolu önlisans mezunu öğretmenlere lisans tamamlama hakkı veriliyor,onlar zaten kadrolu bu yüzden gereksiz olduğunu düşünüyorum bizlerde bu konuda gerekeni yapalım dilekçe falan gibi ben gerekli merceklere dilekçemi yazdım lütfen sizlerde bu konuda bir adım atın sesimizi duyurmamız lazım yoksa böyle düşük ücret ve korku içinde çalışmaya devam.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle