Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Bedenin farkına varma

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bedenin farkına varma ile ilgili bir oyun hazırlamam gerekiyor ama bu konuda çok fazla bişey aklıma gelmiyor. daha çok materyallerinde içinde bulunması gereken bir oyun, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim:)

Tepki Skoru
0
Drama Etkinliği – Bedenin Farklı Kısımlarıyla Dans
Tüm grup odada dağınık biçimde ayakta durur.Öğretmen kasetçaları çalıştırarak müziği başlatır ve çocuklara ‘’Benim söylediğim beden kısımlarınızla müziğe uyarak dans edebilirsiniz.Şimdi yalnızca başınızı hareket ettirerek müziğe uygun dans edin’’ diyerek çalışmayı başlatır.çocuklar bir süre sonra ( 15 saniye kadar ) Başlarıyla müziğe uyduktan sonra öğretmen bu kez, ‘’ Yalnızca işaret parmaklarınızla dans edin’’ yönergesini verir.Müzik eşliğinde hareket ettirilerek dansa katılan diğer beden kısımları sırayla: Bir el, iki el, iki kol, tüm beden, gözler, bir ayak, iki ayak birden, bel, kalçalar, ve nihayet tekrar tüm beden olmalıdır.Çocukların tüm bedenleriyle dans etmeleri için çalışmanın sonunda biraz daha uzun süre verilmelidir.

Oyun-Gölgelerin Dansı
Çocuklar 2 şerli olarak eşleştirilirlerek yüz yüze dönük bir şekilde karşılıklı dururlar. Karşılıklı yüz yüze duran çocuklardan biri gölge olur.Müzik eşliğinde gölgelerin karşısındaki eşler dans etmeye başlarlar.Gölgeler, eşlerinin hareketlerini aynen tekrar etmeye çalışırlar.Oyun önce yavaş müzikle başlar ve giderek hızlanır. Oyunda birbirini en iyi şekilde, hiç şaşırmadan taklit eden çocuklar ödüllendirilir.Daha sonra rol değişimi yapılarak gölge ve eşler yer değiştirirler.

Tepki Skoru
0
Bir de çocukların boy ve kilolarını oyunlaştırıcı bir etkinlikle ölçebilirsiniz. Örneğin boy grafiğindeki resimlerin küçüğünü çizerek her çocuğun boyu karşılığında gelen resmin aynısını yakasına yapıştırabilirsınız. çocuklar kendı aralarında kımın daha uzun ve kısa olduğunu daha kolay çıakrabileceklerdır o şekilde.
ummarım diğer oyunlar da işinize yarar
Başarılar..

Tepki Skoru
0
çok teşekkürler:) fakat hocamız oyunlarda daha çok materyal kullanmamızı söylüyor bu yüzden bu konuda materyalli bir oyun yaratmakta zorlanıyorum sonuçta daha çok beden hareketlerini içeriyor. ama ilk oyun gerçekten çok hoş:):)

Tepki Skoru
0
arkadaşım bir mukavva kartona basit bri insan resmi çizersin sadece dış çizgiler ama.sonra göz kulak burun ağız el ayak resimlerini başka bi karona çizersin kartonların arkasına sökülüp takılan yapıştırıcılar varya onlardan yaparsın çocuğun birinin gözlerin bağlarsın organları yerine yeleştirmesini yapıştırmasını istersin
en hızlı ve doğru yapan kazanır artık kabaca anlattım süslemeleri yaparsınben denedim hoca çok beğendi umarım işine yarar

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle