Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Bebeklerde sarılık...

Tepki Skoru
0
  Yeni doğan bebeklerde sarılık

Uzmanlar, yeni doğan bütün bebeklerde çeşitli nedenlere bağlı olarak, belli risk oranlarında sarılık görülebileceğini söylüyor. Ancak her sarılık tedavi gerektirecek kadar önem taşımıyor
Prof. Dr. İbrahim Erkul, yeni doğan bütün bebeklerde çeşitli nedenlere bağlı olarak belli risk oranlarında sarılık görülebileceğini söyledi. Yaygın olarak görülen bu hastalığın bir nedeninin anne ile bebek arasındaki kan uyuşmazlığı olduğunu belirten Erkul, doğum sırasında gerçekleşen travmaların da bebekte görülen sarılıkta etken olduğunu ifade etti.

Bebeklerde sarılığın doğar doğmaz yapılan bir takım testlerle anlaşılabildiğini kaydeden Erkul, özellikle gözde ve ciltteki sarı rengin hastalığın habercisi olduğunu kaydetti.

Ancak her sarılığın tedavi gerektirecek kadar önem taşımayabileceğini belirten Erkul şunları söyledi: "Bebeklerde görülen sarılığın belli düzeyleri vardır. Eğer bebeğin sarılığı risk oluşturacak düzeye geldiyse, hiç vakit kaybetmeden kanının değişmesi gerekir. Başka tedavi yöntemleri de kullanılır. Tedavisi geciktirilirse bebeğin beyninde ciddi hasarlara neden olabilir. Hastalığın, doğumu izleyen ilk günlerde teşhis edilip, hemen tedavi edilmesi gerekir."

Annelerin, doğumun ardından bir an önce taburcu olmak istemelerinin bazen bebekteki olası sarılık hastalığının takibini zorlaştırabileceğini vurgulayan Erkul, göz ve yüz rengi sarıya dönen bebeklerin vakit kaybetmeden bir doktora götürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
ALINTI
yeğenimde çok azbir miktarda sarılık çıktı...doktor anne sütünün sarılığı gidericeğini söyledi.bugün tahlilinde düştüğünü gördük çok sevindim..:)

Tepki Skoru
0
Bestecim paylaşımın için çok teşekkürler, ayrıca yeğenine çok sevindim umarım tamamen iyileşir.Gerçekten çok önemli bir konu herkes çevresine anlatması bilgilendirmesi gerekiyor.

Tepki Skoru
0
HAZİRANDA DOĞAN OĞLUMDA YENİ DOĞAN SARILIĞI GEÇİRDİ.NEYSEKİ HASTANEDE YATMAK ZORUNDA KALMADI.15 GÜN SONUNDA TAMAMEN İYİLEŞTİ.AMA YAVRUMU HALSİZ,BİTKİN VE SAVUNMASIZ GÖRMEK BENİ ÇOK ÜZMÜŞTÜ.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle