Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Banka promosyonları

ata

Tepki Skoru
0
arkadaşlar meb web sitesindeki e-bilgi edinme modülünü kullanarak meb'na mail gönderdim ve kadrosuz usta öğreticilerin banka promosyonundan yararlanıp yararlanamayacağını sordum. gelen cevap aynen şöyle "Bilindiği üzere,20.07.2007 tarih ve 26588 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan banka promosyonlarıylailgili 2007 / 21 no'lu genelge gereğince banka promosyonundan sizinde yararlanmanız gerekmektedir Bilgilerinizi rica ederim.". fakat bugün müdürümün müdür yardımcısına verdiği talimat şu: listeye kadrolu öğretmenleri yaz. usta öğreticiler yine eski bankadan ücretlerini almaya devam etsinler. konu ile ilgili bilgisi olan varsa merakla yorumlarınızı bekliyorum. banka değiştirip promosyon alan var mı???

Tepki Skoru
0
hocam 1,5 yıl sözleşmeli çalıştığım dönemi de sayarsak bu sene 3.yılım meslekte ve daha promosyon falan görmedim.konuyla ilgili hiçkimsede idari amirlerim vb.hiç bilgilendirmedi.

ata

Tepki Skoru
0
evet ama önceden promosyonu okul alıyordu. şimdi ise personele dağıtılma zorunluluğu var. alanlar var ama kadrolu mu bilmiyorum. okulun öğrenci ve öğretmen sayısına göre değişiyor miktar. okulda öğretmenler konuşurken duymuştum. arkadaşın biri söylediydi. onun arkadaşı avrupa yakasında bir okulda görev yapıyormuş ve 500 ytl almış. sonuçta alınacak yani.

Tepki Skoru
0
vay be şaşırdım doğrusu .neyse hocam daha fazla konuyla ilgili yorum yapmayayım ben.inşallah siz de sorununuzu halledersiniz.

Tepki Skoru
0
6. senem hiççççççççççççççççççççç almadım

Tepki Skoru
0
valla bu ilçeye ile göre değişti hatta aynı ilin kimi ilçesi aldı kimisi almadı yani siz düşünün artık yorum yapmak istemiyorum benimde 5.yılım kadroluyum ama her ne kadar personele verilmeli dense de biz de görmedik valla

ata

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu zaten yeni bir durum. evet önceden parayı okul alıyordu ama artk temmuz 2007 de yayınlanan genelge gereği personele eşit dağıtılması gerekiyor. yani bu genelge yayınlandıktan sonra okulunuz banka değiştirirse alacaksınız siz de

20 Temmuz 2007 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26588
GENELGE
Başbakanlıktan:
Konu: Banka promosyonları.
GENELGE
2007/21
Kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün (6) sıra Nolu Genel Tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde bankalar vasıtasıyla ödenebilmektedir. Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında aylık ve ücret ödeme protokolleri yapılmakta, bu protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra "promosyon" adı altında ayni ve/veya nakdi ek mali imkânlar da sağlanabilmektedir.
Bankalar tarafından sunulan bu ek mali imkânların tasarrufuna ilişkin olarak kamu kurum ve kuruluşlarında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla aşağıda belirtilen hususlara uyulması gerekmektedir.
1- Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin Maliye Bakanlığının mezkur Tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde bankalar vasıtasıyla ödenmesine devam edilecektir.
2- Aylık ve ücretlerin hangi banka aracılığı ile ödeneceği, oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından istekli bankalardan teklif alınmak suretiyle tespit edilecektir. Komisyon, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az % 10’unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden oluşacaktır. Yetkili sendikadan üye bulunmadığı durumlarda üçüncü üye ilgili birimde görev yapan personel arasından harcama yetkilisi tarafından seçilecektir. Protokol, komisyon tarafından belirlenen banka ile harcama yetkilisi tarafından imzalanacaktır.
Birden fazla birimin aylık ve ücretlerinin birlikte ödenmesi talebinde bulunmaları halinde merkezde üst yönetici, taşrada ise söz konusu birimlerin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından görevlendirilecek ilgili harcama yetkililerinden birinin başkanlığında oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından aylık ve ücretlerin ödeneceği banka yukarıdaki esaslara göre tespit edilecektir. Bu şekilde oluşturulacak komisyona ilgili birimlerdeki yetkili sendikalardan bu birimlerin tamamı itibarıyla en fazla üyeye sahip olan sendikadan üye alınacaktır.
3- Bankalar ile yapılacak protokollerin süresi iki yıldan az beş yıldan çok olmayacaktır.
4- Yapılan protokoller uyarınca, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere Komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir. Bu tutarlar, merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde kullanılacaktır. Yapılacak harcamaların birimin faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli ve zaruri harcamaları ihtiva etmesi; çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, işyerlerinde verim ve çalışanların memnuniyeti ile sunulan hizmetin kalitesini artırıcı amaçlarla ortak kullanım alanları için sarf edilmesi zorunludur. Bu tutarların belirlenen amaçlar dışında kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek ve yıl içinde yapılan harcamalar merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından denetlettirilecektir.
5- Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle altı aylık periyotlarla ödenecektir.
6- Bu Genelgenin yayımı tarihinden önce kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin ödenmesine yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili bankalarla yapmış oldukları ve halen yürürlükte bulunan protokoller sürelerinin bitimine kadar geçerli olacaktır.
7- Genelge çerçevesinde yapılacak uygulamalar kurum personelinin rahatlıkla bilgi edinebileceği şekilde ilan panoları ve internet siteleri yoluyla ilan edilecek, aleniyet ilkesine titizlikle riayet edilecektir.
Uygulamaların yukarıda belirtilen şekilde gerçekleştirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan

ata

Tepki Skoru
0
5. maddeye dikkatinizi çekerim

Tepki Skoru
0
evet idare ile konuştum yaklaşık 500 YTL alacakmışız??? ama nezaman bilmiyorum banka hesaplara yatıracakmış

Tepki Skoru
0
amanın ben de sorayım pazartesiye hemen :))) bilgi için teşekkürler

ata

Tepki Skoru
0
arkadaşlar müdürüme dilekçe verdim neden promosyon alamayacağmı yazılı olarak dayanaklarıyla birlikte bana vermesini istedim. bağırdı çağırdı. dilekçemi önüme fırlattı ve "çalışıyorsan çalış, çalışmıyorsan çık git. diğer öğretmenlerin alacağı paraya engel niye oluyorsun? ben sana cevap vermem." dedi. ben de madem öyle ilçe milli eğitimden alırım cevabımı dedim. nereye istiyorsan git dedi. kapıyı çaktım çıktım. o anda çocukları sınıfta bırakıp hemen ilçeye gidecektim ama yine kıyamadım onlara. hemen ilçeye uzun bir dilekçe yazdım. çıkışta gidip verecektim. aradan yarım saat geçti geçmedi nöbetçi öğrenci bir kağıtla geldi. hocam bunu imzalayacakmışsınız dedi:) 6 kişi toplanılmış bir tutanak tutulmuş. tutanakta benim de promosyondan yararlanmam gerektiği yazıyordu:):):) eee azmin zaferi işte:) buna rağmen müdürün yaptıklarını şikayet etmeyi düşündüm ama vazgeçtim. ama o kağıtla beni kandıramazlar, fadıl takipte:) hele bir yamuk yapsın sorarım hesabını. arkadaşlar böyle bir durum yaşarsanız sakın korkmayın arayın hakkınızı. ben işten ayrılma pahasına hakkımın peşine düştüm:)

Tepki Skoru
0
ata arkadaşım aynı aokulda kaç senedir çalışıyosun benim bildiğim 2 yıl aynı okulda çalışman lazım ödenek alman için

Tepki Skoru
0
ben ustaöğretıcıyım ilk yılım banka değişimi oldu ve param geldı benım haberım bıle yoktu mudurunuze baglı galıba cok bılgım yok ama dediğiniz para buysa ben aldım :D

ata

Tepki Skoru
0
ne kadar çalıştığın önemli değil. ben bankayla görüştüm. müdür ne derse biz onu yapıyoruz diyor

ata

Tepki Skoru
0
ilçe milli eğ**imde şube müdürüyle görüştüm. onun kızı da usta öğretici ve geçen yıl ona da verilmiş (ama okul müdürü diğer öğretmenlerden az vermiş tabi:D) şube müdürü alacağımızı söyledi hatta konu ile ilgili okullara mail bile gönderildi dedi.

Tepki Skoru
0
evt ben öbur öğretmenler düşük aldım maasın bellı bı yuzdesı kadar verılıyomus galıba ama bı cok mudur bu değişimlerı yaza getırıyomus para okula kalsın dıye

ata

Tepki Skoru
0
evetttt sonunda aldım işte:) 288 ytl ama olsun hiç yoktan iyidir. aslında 320 civarı olacaktı ama müdür sağolsun vaktinde 3 kişi eksik bildirince banka da ona göre okulun hesabına ödeme yaptı. dolayısıyla 29 kişiye bölünecek olan para 31 kişiye bölündü. herkes eşit aldı sonuçta... yani maaşın yüzdesiyle falan ilgisi yok. müdürlerin yaratıcılığına hayranım. ne güzel bir bahane bulmuş

Tepki Skoru
0
sanırım bankalarla anlaşma süresi bittiği zaman alınıyormuş, yani her sene değil

ata

Tepki Skoru
0
evet her sene değil tabi ki. yeni banka ile anlaşma yapıldığında bir defaya mahsus veriliyor para. ama müdürüm benle uğraşmaya başladı bile:) dişe diş kana kan intikammm

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle