Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Baba otoritesinden yoksun öğrenciler!

Tepki Skoru
0
görev yaptığım köyde evin erkkelri çalışmak için başka bi yerlere çalışmaya gidiyor benim öğrencierlim yada diğer çocuklar baba otoritesinden yoksun büyüyor o yüzden okul öncsi ve diğer sınıflarda çocukların saygısızlığı şımarıklığı baş konu ... benim sınıfta bunu çoğunlukla aştık istikrarlı bi gidişatımız var ama bir tek öğrencimle bunu aşamadık okula 1.dönemin bitmesine 2 hafta kala başladı ve hala bi faaliyete geçerken nende bunu yapıyoruz şuan serbest saatte olmak isiyirum anlamında sözler söylüyor anlatmaya çlaışıyorum ama kabul etmede zorlanıyor evde dedesi ve baannesiyle kalıyor kurallara uyma da da sorunları var kavramları öğrenme dede geç başladığı için ama hala ne bana ne de sınıftaki arkadaşlarına uyum sağlayabilşmiş değil! önerileriniz nelerdir? şimdiden teşekkr ederim.

Tepki Skoru
3
hocam,öncelikle ALLAH kolaylık versin....ben de bu durumun tam tersini yaşıyorum maalesef :( benim görev yaptığım köyde de erkekler evde çocuk bakıyor,anneler tarlada,bahçede ürün yetiştirip,pazarlarda satış yapıyorlar.önceki aylara nazaran,biz de bayağı ilerleme kaydettik.bu ilerlemenin,drama çalışmalarıyla ve evcilik oyunlarındaki yönlendirmelerim sayesinde olduğunu düşünüyorum.siz de ailemiz konulu bir drama çalışması uygulayıp,o sorunlu öğrencinize " Ali,sen öğretmen ol, ( 3-4 çocuk seçip ) ,bu arkadaşların da,senin öğrencilerin olsun...seni çok üzüyorlar,sözünü dinlemiyorlar,naparsın?" vb...sorular sorup,drama sonrasında neler hissettiğini öğrenebilirsiniz.sonra," sen benim sözümü dinlemediğin zaman,ben de böyle hissediyorum,artık nasıl davranman gerektiğini çok iyi biliyorsun" diyebilirsiniz.ya da baba otoritesi konusunda,birkaç çocuğu evcilik oynamaları konusunda daha önceden yönlendirip, "Ali,senin baba rolünü çok iyi yapacağını düşünüyorum,hadi gel,nasıl baba olunur göster bize" gibi sözlerle oyuna teşvik edip gözlem yapabilirsiniz.ayrıca babalarına hediye olarak bir resim çizmelerini söyleyerek,çizilen resimlerden nasıl bir yol izleyeceğiniz konusunda ipuçları elde edebilirsiniz....

Tepki Skoru
0
sağolun hocam da mesela şöyle oluyor babsı ayın 25 günü dışarda 5 günü de dinlenmeye geliyor babları geldiği zman çok mutlu oluyorlar mesela babam burda ya artık sizi üzmeyeceğim gibi davranıyorlar sonra gidince tekrar nasıl olsa babm gitti beni kontrol etcek kimse yok gibilerindne şımarıyorlar dediğinizi uygulayacağım sağolun. bir kaç erkek özellikle bana kendilerini açmıyorlar kesinlikle. fikirler için tekrar teşekkrüler :36_3_12:

Tepki Skoru
3
rica ederim hocam...anlıyabiliyorum sizi,zor bir durum.öğretmen-veli işbirliği olmayınca iyice zorlaşıyor bu sorunlarla mücadele etmek...köylerde de nerdeyse imkansız veli iletişimi :( aklıma başka yöntemler gelirse,söylerim mutlaka.

Tepki Skoru
0
beklerim hocam benim takıldığım nokta bu yani veli omayınca eğitimn bi ayağı aksıyor :(

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
babasının neden dışarıda olduğunu onu mutlu etmek için olduğunu falan şeklinde onu motivi edici şekilde konuşsanız belki daha farklı yaklaşır. annesini de bu durumunun üzdüğünü falan söylerseniz belki annesine kıyamaz ... çok zor tam bir çözüm yolu sunmak hocam Allah kolaylıklar versin.

Tepki Skoru
0
inş amin hocam yazılanları uygulamaya çalışacağım :36897fd: sağolun.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle