Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Aynı anda iki üniversite??...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben şuanda okul öncesi öğretmenliği 1.sınıfta okuyorum..seneye türk halkoyunları bölümüne girmek istiyorum özel yetenekle alıyor..össde barajı geçme zorunluğu var..ben türk halkoyunları bölümüne kabul edilirsem açıköğretimden kaydım siliniyomu yoksa hiçbir etkisi olmuyo hem açıköğretimde okuluma devam edip hemde türk halkoyunları bölümünde okuyabiliyormuyum..yardımcı olursanız çok sevinirim..benim için çok önemli...

Tepki Skoru
0
Eğer seçeceğiniz bölüm açıköğretim fakültesi bünyesinde değilse kaydınızı sildirmenize gerek yok. Kayıt silinme durumu ancak açıköğretim fakültesine devam ederken başka bir açıköğretim fakültesi bölümüne kayıt yaptırmanız durumunda gerçekleşir.

Tepki Skoru
0
Açıköğretim fakültesi bölümleri ikinci üniversite kapsamında olduğu için başka bir üni de başka bir bölüme kayıt olduğunuzda beraber yürütebiliyorsunuz. Ortaöğretim diplomasının bir önemi yok.

Tepki Skoru
0
Başlığı açan arkadaşın durumu farklı. O bizim bölümüzden birini seçmiyor, zaten kayıtlı. O yüzden başka bir bölümde okuyabiliyor. Anadolu Universitesi bünyesinde bulunmayan. Fakat okul öncesi okuyupta, işletme(aöf)seçseydi okuyamazdı. Öncelik sıralamalrı var. Eğer bu bölümü okumaya hak kazanmışsa durum değişiyor.

Tepki Skoru
0
açık öğretim okurken 2.bir örgün eğitim okunabiliyor böyle bir sınırlama yok .örgün eğitimde okuyan biri de açık öğretimin herhangi bir bölümünde kayıt yaptırıp okuyabiliyor

portanın dediği gibi ;

Eğer seçeceğiniz bölüm açıköğretim fakültesi bünyesinde değilse kaydınızı sildirmenize gerek yok. Kayıt silinme durumu ancak açıköğretim fakültesine devam ederken başka bir açıköğretim fakültesi bölümüne kayıt yaptırmanız durumunda gerçekleşir

Tepki Skoru
0
Bence olabilir,çünkü bir öğrenci örgünde herhangi bir bölümde okuyorsa açıköğretimin belli bölümlerinden birini de aynı anda okuyabiliyor,bu tam tersi içinde geçerli,bence öyle değil hilal,bizim bölüm açıköğretim programı,seçeceği bölüm örgün değil mi neden olmasın ki,cevap yazmam demişsin ama:)ben yine de sordum.tabi herkesin kişisel görüşü,en doğru cevabı yetkili kişilerden alırsın,aybike anadolu üniv.sorarsan buraya da yazar mısın,en azından yanlış da biliyorsak bilgilenelim...

Tepki Skoru
0
iyi peki senın dediğin olsun bu benım dusuncem normalde marmara okul öncesi öğrt okurken aynı zamanda itüde halk oyunları okunamaz buda boyle bızım bolum ıcın ... ben daha yorum yapmım !! bılemem onerım anadolu unıv telefon acıp ogrenmek ...
Bu düşünceye bakmıyor. Açıköğretim fakültesinin resmi web sayfasını dikatlice incelerseniz görürsünüz. Sizin söylediğiniz mantık doğru. Ama bu mantık öğretim şekillerine göre farklılık gösteriyor. İki örgünü aynı anda doğru söylüyorsun yürütemezsin ama biri örgün biri uzaktan iki eğitimi yürütebilirsin. Bu durumda onu kapsıyor. Burada şimdi diyeceksiniz ki bunların ikiside açıköğretim olsa onları yürütebiliriz. Üniversitede kendi içinde böyle birşeye izin vermiyor. En sağlıklı bilgi tabii okuldan alınır ama 5 yıldır bu sistemin girdisi çıktısı herşeyini bilerek yazıyorum bunları.

Tepki Skoru
0
Benim arkadaşlarım 2 sene önce aöf ye kayıt olmuşlardı.Kayıtlarını sildirmeden 1 sene sonrada KTÜ ne kayıt oldular.Aynı zamanda başka bölümde okuyorlar.Hem de aöf sınavlarına giriyorlar.2 sini birden idare ediyorlar.

Tepki Skoru
0
ArkadaŞlar saĞlikli bİlgİye v.s gerek yok kanunlar bÖyle Şuan aÇik ÖĞretİmde okuyan bİrİ ayni zaman da ÖrgÜn bİr eĞİtİmde okuyabİlİr kisa ve ner

aÇik ÖĞretİm +ÖrgÜn eĞİtİm = İkİsİnİ bİr arada okuyabİlİyorsun
aÇik ÖĞretİm a bÖlÜmÜ +aÇik ÖĞretİm b bÖlÜmÜ=İkİsİnİ ayni ayda okuyamiyorsun ÇÜnkÜ sinavlar ayni gÜn ve sinavlar ÇakiŞtiĞi İÇİn yÖnetmelİk ve sİstem buna İzİn vermİyor

Tepki Skoru
0
ArkadaŞlar saĞlikli bİlgİye v.s gerek yok kanunlar bÖyle Şuan aÇik ÖĞretİmde okuyan bİrİ ayni zaman da ÖrgÜn bİr eĞİtİmde okuyabİlİr kisa ve ner

aÇik ÖĞretİm +ÖrgÜn eĞİtİm = İkİsİnİ bİr arada okuyabİlİyorsun
aÇik ÖĞretİm a bÖlÜmÜ +aÇik ÖĞretİm b bÖlÜmÜ=İkİsİnİ ayni ayda okuyamiyorsun ÇÜnkÜ sinavlar ayni gÜn ve sinavlar ÇakiŞtiĞi İÇİn yÖnetmelİk ve sİstem buna İzİn vermİyor
3. sınıfa geçmiş bir aöf öğrencisi diğer aöf bölümünün yani 1. sınıfların sınavları sabah olduğu için okuyabiliyormuş diye biliyorum..

Tepki Skoru
0
Benim arkadaşlarım 2 sene önce aöf ye kayıt olmuşlardı.Kayıtlarını sildirmeden 1 sene sonrada KTÜ ne kayıt oldular.Aynı zamanda başka bölümde okuyorlar.Hem de aöf sınavlarına giriyorlar.2 sini birden idare ediyorlar.
Keşke bende yapsaydım dediğim birşey bu,katü de özel eğitim bölümlerindeler mi funda.zor oluyordur ama örgündeki çift anadal gibi oluyor,iki diploma...

Tepki Skoru
0
KTÜ de alan dışı bölüm tercih etmişlerdi.....Benim lise arkaşadaşlarım oluyorlar bu arada:)
Ama ikisni birden yürütmek onlar için zor oluyor tabi...AÖF sınavlarına iyi hazırlanamıyorlar.
Ama bende okumak isterdim başka bir bölüm.

Tepki Skoru
0
Evet birinden biri aksar mutlaka,benim lise arkadaşlarım da bitirecek neredeyse:)kim istemez ki...

Tepki Skoru
0
Daha bugün üniversitedeydim,ama zaman kalmadı sormaya:)çok kulaktan dolma bilgi olacak ama bizim bölümün kontenjanlı olması örgündeki bir bölüme kayıt olmamızı etkiler mi,arkadaşım sadece kontenjansız bölümler için(işletme gibi)bu geçerli diyor,bu geçen yazışmalarda kontenjanlı ya da kontenjasız olması hakkında bir şey yazılmamış,bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?...

Tepki Skoru
0
Benim bildiğim kadarıyla olmuyor çünkü ben açıköğretim maliye 3.sınıftan önlisans diploması alarak ayrıldım okul öncesine kayıt yaptırdım...Büyük ihtimalle 2 veya 4 yıllık örgün okuyanlar ya da mezunlar okul öncesi öğretmenliği,ingilizce öğretmenliği ve bilgi yönetimi ön lisans programları hariç diğer bölümleri tercih edebiliyorlar.

Tepki Skoru
0
Kimisi oluyor kimisi olmuyor diyor arafnaz,bir kağıda tüm sorularımı yazıp merkez büroya üniversiteye gidicem,bir gün özellikle bunun için gidicem,sorup soruşturucam,okul öncesi ö.bölümüne:)

Tepki Skoru
0
Evet haklısın Tuba ama orda da sürekli başka yere yönlendiriyorlar,şu kata bu kata:)bilgiye ulaşmak bu kadar zahmetli olmasa birde:)

Tepki Skoru
0
Labrador öğrendikten sonra bizi de bilgilendirirsen sevinirim:))

Tepki Skoru
0
Tabi Arafnaz öğrendiklerimi buraya da yazarım:)aslında işin kaynağından öğrenmek lazım herşeyi...

Tepki Skoru
0
Teşekkürler hilal bizim bölümün kontenjanlı olması etkiler mi durumu bilemiyorum,kafam karıştı valla,dediğim gibi sorucam bu konuyu...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle