hocam benimde size bir sorum olacak a.ö.f den o.ö.ö mezunum kpss ye girdim olursa tabi su ek atamayı bekliyorum benim eşim polis memuru şark dogu görevini yaptı şimdi bu atamalarda ben genelde urfa vs bu tarz yerleri yazmayı planlıyorum acaba es durumundan ne kadar sürede dönebilirim tabı meb sonanda ek atama yok diye bir süpriz hazırlamazsa:36_3_12:öğretmenlik mesleğinde bir çok meslekte olduğu gibi iller çeşitli statüye ayrılmış. yani 4 bölgeye. doğu görevi dendiği zaman illaki coğrafi olarak doğu aklınıza gelmesin. ama bu bölgelerde o kadar haksızlıklar varki ...o ayrı bir kısım. hangi ilin hangi ilçeesinin hangi bölgeye girdiği kaç puan verdiğini belirten tablo var bunu her yerden indirebilirsiniz. genelde herkesin hedefi yüksek puan alıp batıda doğu görevi sayılan yerlere yerleşmek. ben öyle yaptım puanım iyi idi balıkesirde doğu görüvimi tamamlıyorum. zaten eşimin memleketi buraya yerleştk. eğer ki ilk atama yerin doğu görevi olmayan bir yer ise 3. yıl sonra zorunlu olarak o bölgeden doğu görevi yapmak için tain istemen gerekiyor. yani rotasyona uğruyorsun o yüzden çabuk bir düzen kurmak istersen öncelikle doğu görevini tamamlayıp ardından istediğin yere yerlş derim. umarım yardımcı olmuşumdur.
sözleşmelilerde eş durumu taini zor ama polis eeşi olunca değişiyorsa bilemem çünkü asker eşlerine böyle bir ayrıcalık tanınıyo allah dileğinizi kabul etsin:36_3_12:hocam benimde size bir sorum olacak a.ö.f den o.ö.ö mezunum kpss ye girdim olursa tabi su ek atamayı bekliyorum benim eşim polis memuru şark dogu görevini yaptı şimdi bu atamalarda ben genelde urfa vs bu tarz yerleri yazmayı planlıyorum acaba es durumundan ne kadar sürede dönebilirim tabı meb sonanda ek atama yok diye bir süpriz hazırlamazsa:36_3_12:
çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz tabiki=)peki doğu görevi ne kadar sürmekte ve doğu görevi yapıyormus gibi görünen iller nereleri hangi bölgeler bunu öğrenebilmem mümkün mü böle bi tablo var mı?ben denizlideyim şu anda nişanlıyım bikac yıla kadar evlenicem allah nasip ederse eşim memur olursa eş durumundan aynı memlekette kalabilmemiz mümkün ve eş durumu doğu görevi başladığı andan itibaren geçerlilik sağlıyor mu cok soru sordum belki ama mazur görün artık=)
sözleşmeli atanırsanız hocam meb in sağı solu belli olmuyor en son ki yönetmelikte aynen şu yazıyordu:hocam benimde size bir sorum olacak a.ö.f den o.ö.ö mezunum kpss ye girdim olursa tabi su ek atamayı bekliyorum benim eşim polis memuru şark dogu görevini yaptı şimdi bu atamalarda ben genelde urfa vs bu tarz yerleri yazmayı planlıyorum acaba es durumundan ne kadar sürede dönebilirim tabı meb sonanda ek atama yok diye bir süpriz hazırlamazsa:36_3_12:
hocam teşekkür ederim vermiş oldugunuz bilgiden dolayı:congratulationscut4sözleşmeli atanırsanız hocam meb in sağı solu belli olmuyor en son ki yönetmelikte aynen şu yazıyordu:
bir senesi dolduktan sonra yaz dönemi diye bir madde vardı. yani 1 senen dolsa bile şubatta ara dönemdeki atamalrdan faydalanamıyorsun. ama geçen sene şubatta da eş durumu tain hakkı verdi 1 senesini doldurmuş olanlara. benim eşimde mardinde sözleşmeli idi senesi dolduktan sonra yaz döneminde isteye bildi. gelecek sene için bile konuşmak şöyle olur böyle olur demek yanlış. ama kadrolu da olsan sözleşmeli de olsan eş durumu atamasından faydalana bilmen için 1,5 yıl geçmesi gerekiyor.çünkü atamalar ağustosta başlıyormeb yarım dönem karlı oluyor. ağustos sonu göreve başlayan bir öğretmen bir sonraki senenin yaz dönemindeki özür grubundan faydalanamıyor. çünkü senesi dolmamış oluyor bunun mağduriyetini yaşayan bir çok kişi var.
hocam ben de birşey sormak istiyorum.sözleşmeli öğretmenim yeni atandım izin almak için ne yapılıyor.tşk
hastalık durumunda sağlık ocağına ya da hastaneden rapor alıp milli eğitime veriyorsunuz hocam raporlu görünüyorsunuzhocam ben de birşey sormak istiyorum.sözleşmeli öğretmenim yeni atandım izin almak için ne yapılıyor.tşk
hocam bende bısey sorucam sence suan ıtıbarıyle atanamayan kac okul oncesı var kac kısıyızdır toplamda bu sayıyı ogrenebılecegımız bı yer yokmu yaaa kafayı oynatıcam su kadroya gececek arkadaslar bu atamada tercıh yapmazlarda subatı beklerlerse bızım ıcın ıyı olmayacak cok az kısı atarlar en azından atanıp atanamayacagımıza daır bı fıkrımız olur sızce sansımız varmı?sözleşmelilere manzeret izni yok hocam malesef. sadece ölüm, doğum , evlilik izni gibi izinler var
hocam bu konu hakkında hiç bir fikrim yok şimdi ne desem sizi yanıltırımhocam bende bısey sorucam sence suan ıtıbarıyle atanamayan kac okul oncesı var kac kısıyızdır toplamda bu sayıyı ogrenebılecegımız bı yer yokmu yaaa kafayı oynatıcam su kadroya gececek arkadaslar bu atamada tercıh yapmazlarda subatı beklerlerse bızım ıcın ıyı olmayacak cok az kısı atarlar en azından atanıp atanamayacagımıza daır bı fıkrımız olur sızce sansımız varmı?