Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Atanma

Tepki Skoru
0
merabalar bu yıl 1.sınıfım daha aöf de.biraz abes olucak belki sorum ama bu doğu görevi nasıl oluyor yani zaten tercih ediyoruz biz bi okul çözmüş değilim yani biri geniş ve kapsamlı şekilde izah edebilir mi teşekkür ederim:)

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
öğretmenlik mesleğinde bir çok meslekte olduğu gibi iller çeşitli statüye ayrılmış. yani 4 bölgeye. doğu görevi dendiği zaman illaki coğrafi olarak doğu aklınıza gelmesin. ama bu bölgelerde o kadar haksızlıklar varki ...o ayrı bir kısım. hangi ilin hangi ilçeesinin hangi bölgeye girdiği kaç puan verdiğini belirten tablo var bunu her yerden indirebilirsiniz. genelde herkesin hedefi yüksek puan alıp batıda doğu görevi sayılan yerlere yerleşmek. ben öyle yaptım puanım iyi idi balıkesirde doğu görüvimi tamamlıyorum. zaten eşimin memleketi buraya yerleştk. eğer ki ilk atama yerin doğu görevi olmayan bir yer ise 3. yıl sonra zorunlu olarak o bölgeden doğu görevi yapmak için tain istemen gerekiyor. yani rotasyona uğruyorsun o yüzden çabuk bir düzen kurmak istersen öncelikle doğu görevini tamamlayıp ardından istediğin yere yerlş derim. umarım yardımcı olmuşumdur.

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz tabiki=)peki doğu görevi ne kadar sürmekte ve doğu görevi yapıyormus gibi görünen iller nereleri hangi bölgeler bunu öğrenebilmem mümkün mü böle bi tablo var mı?ben denizlideyim şu anda nişanlıyım bikac yıla kadar evlenicem allah nasip ederse eşim memur olursa eş durumundan aynı memlekette kalabilmemiz mümkün ve eş durumu doğu görevi başladığı andan itibaren geçerlilik sağlıyor mu cok soru sordum belki ama mazur görün artık=)

Tepki Skoru
0
öğretmenlik mesleğinde bir çok meslekte olduğu gibi iller çeşitli statüye ayrılmış. yani 4 bölgeye. doğu görevi dendiği zaman illaki coğrafi olarak doğu aklınıza gelmesin. ama bu bölgelerde o kadar haksızlıklar varki ...o ayrı bir kısım. hangi ilin hangi ilçeesinin hangi bölgeye girdiği kaç puan verdiğini belirten tablo var bunu her yerden indirebilirsiniz. genelde herkesin hedefi yüksek puan alıp batıda doğu görevi sayılan yerlere yerleşmek. ben öyle yaptım puanım iyi idi balıkesirde doğu görüvimi tamamlıyorum. zaten eşimin memleketi buraya yerleştk. eğer ki ilk atama yerin doğu görevi olmayan bir yer ise 3. yıl sonra zorunlu olarak o bölgeden doğu görevi yapmak için tain istemen gerekiyor. yani rotasyona uğruyorsun o yüzden çabuk bir düzen kurmak istersen öncelikle doğu görevini tamamlayıp ardından istediğin yere yerlş derim. umarım yardımcı olmuşumdur.
hocam benimde size bir sorum olacak a.ö.f den o.ö.ö mezunum kpss ye girdim olursa tabi su ek atamayı bekliyorum benim eşim polis memuru şark dogu görevini yaptı şimdi bu atamalarda ben genelde urfa vs bu tarz yerleri yazmayı planlıyorum acaba es durumundan ne kadar sürede dönebilirim tabı meb sonanda ek atama yok diye bir süpriz hazırlamazsa:36_3_12:

Tepki Skoru
0
hocam benimde size bir sorum olacak a.ö.f den o.ö.ö mezunum kpss ye girdim olursa tabi su ek atamayı bekliyorum benim eşim polis memuru şark dogu görevini yaptı şimdi bu atamalarda ben genelde urfa vs bu tarz yerleri yazmayı planlıyorum acaba es durumundan ne kadar sürede dönebilirim tabı meb sonanda ek atama yok diye bir süpriz hazırlamazsa:36_3_12:
sözleşmelilerde eş durumu taini zor ama polis eeşi olunca değişiyorsa bilemem çünkü asker eşlerine böyle bir ayrıcalık tanınıyo allah dileğinizi kabul etsin:36_3_12:

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz tabiki=)peki doğu görevi ne kadar sürmekte ve doğu görevi yapıyormus gibi görünen iller nereleri hangi bölgeler bunu öğrenebilmem mümkün mü böle bi tablo var mı?ben denizlideyim şu anda nişanlıyım bikac yıla kadar evlenicem allah nasip ederse eşim memur olursa eş durumundan aynı memlekette kalabilmemiz mümkün ve eş durumu doğu görevi başladığı andan itibaren geçerlilik sağlıyor mu cok soru sordum belki ama mazur görün artık=)

Görev yapılabilecek bazı ilçeler

Zorunlu hizmetin 5 yıl olduğu iller:

Adana: Aladağ, Feke, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli.
Afyon: Başmakçı, Bayat, Çobanlar, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören.
Ankara: Çamlıdere, Evren, Güdül, Haymana, Nallıhan.
Antalya: Akseki, Gündoğmuş, İbradi, Kaş.
Aydın: Bozdoğan, Karacasu, Karpuzlu.
Balıkesir: Balya, Dursunbey, Marmara, Sındırgı, Bigadiç, İvrindi, Kepsut.
Bursa: Büyükorhan, Harmancık, Keles, Orhaneli.
Çanakkale: Bozcaada, Gökçeada, Yenice.
Denizli: Bekilli, Beyağaç, Çameli, Güney, Kale.
Eskişehir: Beylikova, Günyüzü, Han, Mihalıççık, Sarıcakaya.
Gaziantep: Araban, Kargamış, Yavuzeli.
Mersin: Aydıncık, Çamlıyayla, Gülnar, Mut.
İzmir: Beydağ, Kınık, Kiraz.
Isparta: Sütçüler, Aksu, Yenişarbademli.
Kayseri: Akkışla, Özvatan, Sarız, Yahyalı.
Kocaeli: Gebze, Kandıra.
Manisa: Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Selendi.
Samsun: Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Kavak, Ladik, Salıpazarı, Vezirköprü, Yakakent.
Uşak: Eşme, Karahallı.

4 yıl olduğu iller:

Adıyaman, Artvin, Bayburt, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırşehir, Kilis, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Yozgat.

3 yıl olduğu iller:

Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van.

Tepki Skoru
0
çok güzel bi şekilde izah ettiniz ilginiz alakanız için çok çok teşekkür ederim=)tek aklımda kalan eş durumundan tayin kalıyo bi tek o kadar ona da yardımcı olabilirseniz cok bişi istemiş olmam umarım:)

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
sözleşmeli atanırsanız hocam meb in sağı solu belli olmuyor en son ki yönetmelikte aynen şu yazıyordu:

bir senesi dolduktan sonra yaz dönemi diye bir madde vardı. yani 1 senen dolsa bile şubatta ara dönemdeki atamalrdan faydalanamıyorsun. ama geçen sene şubatta da eş durumu tain hakkı verdi 1 senesini doldurmuş olanlara. benim eşimde mardinde sözleşmeli idi senesi dolduktan sonra yaz döneminde isteye bildi. gelecek sene için bile konuşmak şöyle olur böyle olur demek yanlış. ama kadrolu da olsan sözleşmeli de olsan eş durumu atamasından faydalana bilmen için 1,5 yıl geçmesi gerekiyor.çünkü atamalar ağustosta başlıyor :) meb yarım dönem karlı oluyor. ağustos sonu göreve başlayan bir öğretmen bir sonraki senenin yaz dönemindeki özür grubundan faydalanamıyor. çünkü senesi dolmamış oluyor bunun mağduriyetini yaşayan bir çok kişi var.

Tepki Skoru
0
sözleşmeli atanırsanız hocam meb in sağı solu belli olmuyor en son ki yönetmelikte aynen şu yazıyordu:

bir senesi dolduktan sonra yaz dönemi diye bir madde vardı. yani 1 senen dolsa bile şubatta ara dönemdeki atamalrdan faydalanamıyorsun. ama geçen sene şubatta da eş durumu tain hakkı verdi 1 senesini doldurmuş olanlara. benim eşimde mardinde sözleşmeli idi senesi dolduktan sonra yaz döneminde isteye bildi. gelecek sene için bile konuşmak şöyle olur böyle olur demek yanlış. ama kadrolu da olsan sözleşmeli de olsan eş durumu atamasından faydalana bilmen için 1,5 yıl geçmesi gerekiyor.çünkü atamalar ağustosta başlıyor :) meb yarım dönem karlı oluyor. ağustos sonu göreve başlayan bir öğretmen bir sonraki senenin yaz dönemindeki özür grubundan faydalanamıyor. çünkü senesi dolmamış oluyor bunun mağduriyetini yaşayan bir çok kişi var.
hocam teşekkür ederim vermiş oldugunuz bilgiden dolayı:congratulationscut4

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
rica ederim arkadaşlar kafanıza takılan bişey oldumu elimden geldiğince yardımcı olurum seve seve ... her ne konuda olursa olsun eğer ki emin değilsem zaten yanlış da yorum yapmam yetkili kişilerden öğrenirim. X sendikanın ilçe ve ilde kadın yolları başkanıyım doğru cevabı alabileceğim yerler var yani.

Tepki Skoru
0
hocam ben de birşey sormak istiyorum.sözleşmeli öğretmenim yeni atandım izin almak için ne yapılıyor.tşk

Tepki Skoru
0
hocam ben de birşey sormak istiyorum.sözleşmeli öğretmenim yeni atandım izin almak için ne yapılıyor.tşk
hastalık durumunda sağlık ocağına ya da hastaneden rapor alıp milli eğitime veriyorsunuz hocam raporlu görünüyorsunuz

Tepki Skoru
0
sözleşmelilere manzeret izni yok hocam malesef. sadece ölüm, doğum , evlilik izni gibi izinler var
hocam bende bısey sorucam sence suan ıtıbarıyle atanamayan kac okul oncesı var kac kısıyızdır toplamda bu sayıyı ogrenebılecegımız bı yer yokmu yaaa kafayı oynatıcam su kadroya gececek arkadaslar bu atamada tercıh yapmazlarda subatı beklerlerse bızım ıcın ıyı olmayacak cok az kısı atarlar en azından atanıp atanamayacagımıza daır bı fıkrımız olur sızce sansımız varmı?

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
hocam bende bısey sorucam sence suan ıtıbarıyle atanamayan kac okul oncesı var kac kısıyızdır toplamda bu sayıyı ogrenebılecegımız bı yer yokmu yaaa kafayı oynatıcam su kadroya gececek arkadaslar bu atamada tercıh yapmazlarda subatı beklerlerse bızım ıcın ıyı olmayacak cok az kısı atarlar en azından atanıp atanamayacagımıza daır bı fıkrımız olur sızce sansımız varmı?
hocam bu konu hakkında hiç bir fikrim yok şimdi ne desem sizi yanıltırım

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.