ılk kez atandıysan alamazsın ama tayin isteyipte gidiyosam milli eğitimden alıyosun arkadasımarkadaşlar ben kayseriden konyaya atandım yolluk alma hakkı verilmiş ben alabilecekmiyim nereye başvurcam
ne güzel siz atanmışsınız hayırlı olsunç.ah ah bizde bir güb bunlardan konusurmuyuz acaba?![]()
arkadaşlar bende atandığımda hamileydim ve özel eğitimde stajım kalkmıştı il milli eğitim bnu kabul etmedi ama yasal olarak sonucu bekledim ve kurslara katılmadım çünkü hafta sonu dr kontrolüm oluyordu.devamsızlık hakkımda yoktu.37.haftaya kadar çalışabilir raporu aldım(aksilik şu ki 4 haftası yaz tatiline denk geldi,onları doğum sonrasına ekletemiyorsun)bu raporu okula teslim ettim,38.haftada doğum oldu doğum belgesini de okula teslim ettim.hala doğum iznindeyim izin dönüşü kurs olursa stajerlik için başlayacağım.belgelerimi okula teslim ettiğim için maaşım düzenli yattı.eğer sgk ya gönderseydim izin dönüşü toplu parayı sigorta primim üzerinden alacaktım.doğum sonrası 1 yıl ücretsiz izin ve 30 günlük rapor hakkı var.dün okullara yazı gitmiş sözleşmeli öğretmen doğum izinlerinde bundan sonra sözleşme fesh edilecek döünşünde tekarar imzalanacak ama dönene kadar yerine kimse atanamayacakmış.belgeyi ayrıntılı incelemedim bir arkadaşım söyledi sadece.stajerlik kurslarında ek ders ödemesi yapılmaz.yolluklar ise ilk atama için değil arkadaşların dediği gibi diğer atamalarda alınır.inşallah aydınlatıcı olmuştur.bilgi qalmak isteyen olursa yardımcı olurum.
Stajerlik kursu değil ama çevreye uyum seminerine başladık yarın bitiyor. Stajerlikle ilgili kursun 15 tatilin ilk haftasında verileceği söylendi malesef tatilimizin yarısı gidecek.stajerlik kursuna başlayan arkadaşlar hangi ilde görev yapıyorsunuz...
ne zaman başladı kursunuz, bilgi verir misiniz?
yabende şuan 18 haftalık hamileyim. sıkıntılarla eşlerden ayrı kalınıyor, Allah hepinizin yardımcısı olsun. bende eşimden 9 saat uzaktayım. şu doğum ücretleri çok karışık geliyor bana. 2 ay neki ya, inş. hayırlısı ile bir kaç hafta daha çalışıp yaz tatili ile birleştirebilirim doğum iznini. mart sonu gözüküyor eğer zamanında olursa. bakalım. süt izni falranda yok öğretmenlikte, onca şeyin eğitimini gör, ama kendi çocuğunda uygulayama.... ilginç bir sistemin içerinsindeyiz malesef....