Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Atanamayan ÖĞretmenler

Tepki Skoru
0
:36_11_13: :36_11_13:İşitme engelliler, sınıf, anaokulu, çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenlerine Müjdeli bir haber var. Bakın o haber neÜniversitelerin görme, işitme engelliler, sınıf, anaokulu, çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenliği bölümlerinden mezun olup ataması yapılamamış öğretmen adayları, alacakları kurs ile "Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni" olarak atanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Gazi Üniversitesi (GÜ) işbirliğinde gerçekleştirilecek "Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı" için GÜ Rektörlük Binasında protokol imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan GÜ Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, uygulanacak bu programın Türkiye açısından çok önemli olduğunu, Türkiye"de özel eğitime ihtiyacı olan yaklaşık 8.5 milyon gencin bulunduğunu belirtti.

Ancak bu gençlere eğitim verecek, onları topluma kazandıracak alt yapının, öğretmen yetiştirme programlarının güçlendirilemediğinin görüldüğünü belirten Ayhan, program sayesinde özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların öğretmene kavuşacağını ifade etti.

MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül de özel eğitim kurumlarının engelliler açısından önemli olduğunu belirterek, engellilerin eğitiminin üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

Bakanlığın özel eğitim alanında pek çok çalışma yaptığını anlatan Özgül, engelli çocukların eğitimi konusunda büyük bir artış sağlandığını söyledi.

Engellilerin eğitiminin öğretmenler aracılığıyla gerçekleştiğini, ancak sadece 9 üniversitede özel eğitim verebilecek öğretmen yetiştiren bölümün bulunduğunu belirten Özgül, "Bunlar yılda 145 mezun vermektedir. Ülkemizdeki engelli vatandaş sayısını göz önünde bulundurduğumuzda bu gerçekten çok düşük bir rakamdır. Dolayısıyla engelli çocuklarımızın eğitimi için eğitim verecek öğretmen sayısının yeterli olmayışı bu tür programların, kursların açılmasına yönlendirmiştir" diye konuştu.

Özgül, değişik branştan, sınıf öğretmenliği, görme, işitme engelliler öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, çocuk gelişimi bölümü ve çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünden mezun olup, KPSS"ye girmiş ve ataması yapılamamış öğretmen adayları için kursların düzenleneceğini bildirdi. Bu kurslara 1500 öğretmen adayının katılabileceğini kaydeden Özgül, kurs sonunda adayların özel ya da devlete ait özel eğitim kurumlarında "Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği" yapabileceklerini anlattı.

MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Ruhi Kılıç bu program sayesinde öğretmen adaylarına istihdam sağlanacağını, kurslara başvurabilecek branşlarda 40 bin öğretmen adayının olduğunun belirlendiğini belirtti.

Konuşmaların ardından GÜ Rektörü Prof. Dr. Ayhan ile MEB Müsteşarı Özgül, protokolü imzaladı.

-PROTOKOL-

"Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı" protokolüne göre programdan 3 yıllık süre zarfında üniversitelerin belirtilen bölümlerinden mezun olanlar yararlanabilecek. 1500 öğretmen adayı kursa katılabilecek. Sertifika programında başarılı olan 600 aday resmi özel eğitim kurumlarına atanacak. Programa katılan adayların eğitim giderleri katılımcılar tarafından karşılanacak.

Görme, işitme engelliler öğretmenliği branşında KPSS"de 50 ve üzeri, diğer branşlarda ise KPSS"de 65 ve üzeri puan alan adaylar sertifika programına başvurabilecek.

Başvurularda gerekli şartları taşıyan adaylardan emekli öğretmenlere de yüzde 3 oranında kontenjan ayrılacak.

Tepki Skoru
0
Tabi ki verdiğimiz eğitim 4 yıllık bir özel eğitim bölümü mezunuyla aynı seviyede olmaz ama açığı kapatmak açısından ya da farklı branş düşünenler için faydalı olabilir. Sertifaka için başvurmak isterdim ama bu mesleği yapmayı düşünmüyorum yani cv ye eklemek açısından bu şekilde de başvurabilir miyiz acaba?

Tepki Skoru
0
Ankara (AA)- Üniversitelerin görme, işitme engelliler, sınıf, anaokulu, çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenliği bölümlerinden mezun olup ataması yapılamamış öğretmen adayları, alacakları kurs ile ''Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni'' olarak atanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Gazi Üniversitesi (GÜ) işbirliğinde gerçekleştirilecek ''Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı'' için GÜ Rektörlük Binasında protokol imza töreni düzenlendi. Törende konuşan GÜ Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, uygulanacak bu programın Türkiye açısından çok önemli olduğunu, Türkiye'de özel eğitime ihtiyacı olan yaklaşık 8.5 milyon gencin bulunduğunu belirtti.

MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül de, engellilerin eğitiminin öğretmenler aracılığıyla gerçekleştiğini, ancak sadece 9 üniversitede özel eğitim verebilecek öğretmen yetiştiren bölümün bulunduğunu belirterek, ''Bunlar yılda 145 mezun vermektedir. Ülkemizdeki engelli vatandaş sayısını göz önünde bulundurduğumuzda bu gerçekten çok düşük bir rakamdır. Dolayısıyla engelli çocuklarımızın eğitimi için eğitim verecek öğretmen sayısının yeterli olmayışı bu tür programların, kursların açılmasına yönlendirmiştir'' diye konuştu.''Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı'' protokolüne göre programdan 3 yıllık süre zarfında üniversitelerin belirtilen bölümlerinden mezun olanlar yararlanabilecek. 1500 öğretmen adayı kursa katılabilecek.

Sertifika programında başarılı olan 600 aday resmi özel eğitim kurumlarına atanacak. Programa katılan adayların eğitim giderleri katılımcılar tarafından karşılanacak.
Görme, işitme engelliler öğretmenliği branşında KPSS'de 50 ve üzeri, diğer branşlarda ise KPSS'de 65 ve üzeri puan alan adaylar sertifika programına başvurabilecek.

Tepki Skoru
0
sadece ankaradaki üniversitelerden mezun olanlar mı katılabılecek yoksa benmı yanlış anladım...

Tepki Skoru
0
neden sadece atanamayanlara bu hak veriliyor.tamam onlar oyle atansın ama o zaman cıfte standart oluyor bana atandıgım ıcın sertıfıka verılmıyor dıgerı atanamadıgı halde sertıfıkası var...umarım boyle degıldır...

Tepki Skoru
0
konuyu başlatan arkadaşımız sadece ank üniversitesimi diğer üniversite mezunu başvuramıyo mu ben aöf mezunuyum olur mu ve başvurular nereye yapılıyo

Tepki Skoru
0
Güzel bir haber gerçekten.
Çalışmayı düşünmüyorsan naughty çalışacak olanların bir kişi de olsa fırsatını engelleme derim arkadaşım.

Tepki Skoru
0
Peki atamalar kadrolumu yoksa sözleşmelimi olacakmış arkadaşlar?

Tepki Skoru
0
sadece ankara mezunu değil kurs anarada açılacak

Tepki Skoru
0
Güzel bir haber gerçekten.
Çalışmayı düşünmüyorsan naughty çalışacak olanların bir kişi de olsa fırsatını engelleme derim arkadaşım.
Kendimi geliştirmek adına düşünmüştüm sertifika almak kimseyi engellemez sanırım açık olan yerlere atananlar yine atanır.

Tepki Skoru
0
arkadaşlarrrr dahaq henüz hiç bir bilgi kesin değil sadece böyle bi çalışma içerisine girilcek kursunnn nerdeee açılacağı dahi belli değilll ama böyle bişey varrr araştırdım memuruz.nette verilmiş bir haber açıp bakabilirsiniz ben aynı konuyu birkaç gün önce atanamayan öğretmenler diye başlatmıştımmm zatennnn

Tepki Skoru
0
sadece böyle bir haber ver bende ayrıntılı olrak bilmiyorum kursun anarada açılacağını duyum

Tepki Skoru
0
Gazi Üniversitesi stesinde ankarada açılacağı yazyor Gerektiğinde uygulama eğitimi, Ankara ili dışındaki illerde de yapılabilecektir.ibaresi var

Tepki Skoru
0
Bu haberi ilk okuduğumda kulağa hoş gelmişti ama yine önceki yapılanlar gibi bana göre bir göz boyama ve yine bir haksızlık! Şimdi ne haksızlığı diyeceksiniz?
Zamanında devlet sınıf öğretmenliğinde açık var diye önüne gelen üniversite mezununu sınıf öğretmeni olarak atadı şimdi sınıf öğretmenleri atanmak için kan ter döküyor. Okul öncesi öğretmenleri bir kaç yıl öncesine kadar lise eğitimi almadıkları halde liselere atandı ve çocuk gelişimiciler şu an atanmak için kan ter döküyor tabi devlet yer açarsa.
Ve...
Şu an da zihinsel engelliler öğretmenliğinde açık var ve bunu da devlet daha önce önlerini kapadığı öğretmenleri atayarak daha önceki yapılan hatalara yenisini ekliyor. Madem bu kadar ihtiyaç var, madem bu kadar açık olacaktı bunlar daha önceden tahmin edilemez miydi yoksa edilememiş gibi mi gösteriliyor! Madem bu bölümde bu kadar ihtiyaç var diğer öğretmenlikleri bu bölüme ataacağına zamanında bu bölümün kontenjanını artırsa daha mantıklı olmaz mıydı?
Hiç kimse bizleri düşünmüyor tek amaç OY NASIL TOPLARIZ? Bizlerde zamanında yapılanları unutarak şimdi ki yapılanları avantaj gibi görüyoruz, KANDIRILIYORUZ!

Not: Arkadaşlar kimse üzerine alınmasın. Sadace fikirlerimi söylemek istedim.

Tepki Skoru
0
Her zamanki gibi kökten çözüm yerine Geçici sonu düşünülmeden yapılan uygulamalar.Bu uygulamayı bundan 6 sene öncede yaptılar.Bazı üniversite böl.kapsadı uzun dönem atanamayanlar fırsat deyip girdi sonuçta zorlandılar ve kadrolu atanınca kendi böl.geçiş kesinlikle yapılmıyor.Çok iyi düşünmek lazım.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar;kurs açılması doğru.açık var ve kurs ile kapatmaya çalışacaklar.lütfen sertifika alınca zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği yapmayı düşünenler başvursun.cepte sertifika olsun diye düşünenler başkaların hakkına girmesin zira kontejyan kısıtlı. + zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği yapacaksın yani özel eğitime muhtaç çocuklara eğitim verilcek .çook özveri ve sabır istiyor.inanın.iyi düşünmek lazım herkese kolay gelsin.

Tepki Skoru
0
kursun tarihini bilen varmı arkadaşlar yada tarihi açıklanınca buraya yazarsanız çok sevinirim

Tepki Skoru
0
bu haberi bilenler başka şehirlerdeki adayların yine üniversiteye gider gibi ankaraya gidip eğitim almamız mı gerekiyor biliyormusunuz?süresi ve parası ne kadarbilen var mı? ben 3 bin lira kadar bi para yatırılıyomuş diye bir söylenti duydum
eğer bunlar doğruysa zaten ihtiyacı olanlar bu fırsattan yararlanamayacaklar demektir.evli çoluk çocuk sahibi atanamayan ve ihtiyacı olanlar nasıl bu kursa gitsinler ??****

Tepki Skoru
0
arkadaslar basvurular nereye nasıl yapılıyor bilgisi olan varsa acıklayabilirmi tşkrlr

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle