Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Aşırı Titiz Bir Öğrenci

Tepki Skoru
0
çok titiz bir öğrencim var ve bu titizliliği beni çok bunaltıyor.oturacağı sandalyeyi resim yapacağı kağıdı,inceleyerek alıyor.ufacık leke görse sandalyeye oturmuyor, kağıdı almıyor.masaları sürekli silmek istiyor.arkadaşı bardağına eliyle dokunsa o bardağı kullanmıyor.ve daha pek çok titiz davranışları var.annesi ile konuştum onu ben öyle alıştırmak istedim ve oldu dedi.ileri ki yaşamında da çok bunalacak .ne yapmam lazım.yardımcı olursanız sevinirim.

Tepki Skoru
0
bu yazdıklarınız benim aklıma hemen obsesif-kompulsif (OKB) bozukluğu getiriyor.Bir tür anxiety yani kaygı bozukluğu olan bu rahatsızlık genelde çocuklarda tik bozukluğuyla beraber başlar.Yetişkinler tedaviye daha çabuk cevap verirken, çocuklarda bu çok zordur.Anladığım kadarıyla annede de bu bozukluğun belirtilerini görebiliyoruz. bu bozukluğun tedavisinde ilaç ve psikoterapi yöntemleri olumlu bir sonuç verir ama dediğim gibi çocuklarda tedavi biraz daha zordur.
Anne bu durumun bir bozukluk olduğunun farkında mı?Eğer değilse bununla ilgili kendisini bilgilendirip bir psikiyatristle görüşmesinin doğru olacağını kabul ettirmeniz gerekir.Dediğiniz gibi bu davranışlar ileride çocuğun hayatını dayanılmaz hale getirecektir.Kesinlikle anne tedaviye ikna edilmelidir.
sevgiler..

Tepki Skoru
0
çook teşekkür ederim hocam.tiklerden bahsetmişsiniz.bu çocuk da da konuşurken şarkı söylerken falan elini cebine sokup kendini sıkma (tabiri caizse kazık gibi durma derler ya öyle) davranışı var.anne pekçok aile gibi çocuğunun sorununu kabul etmiyor.ben alıştırdım diyor.onun için öyle diyor.nasıl davranacağımı şaşırıyorum.dediğini yapsam pekişmiş oluyo daha farklı davranışlarıda ortaya çıkıyor.yapmasam bağırıyor ağlıyor sandalyeleri önünde ne varsa hepsini fırlatıyor. nasıl davranmama gerekir o konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim. tekrar teşekkürler.... =-)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle